Najdi faráře Šimona + pastýř

Mám takový problém ve vedlejších questech… Vzal jsem si quest V božích rukou a ten mě poslal do Rovné, abych tam našel faráře Šimona… Poté co jsem tam dojel jsem tam našel pouze jednoho vesničana a ten mi zadal quest Pastýř (mám najít faráře ze skalice)… Toho faráře už jsem před tím našel a věděl jsem, že je v sázavě… Bod na mapě mi ho ukazuje… Když k němu dojedu, tak u něho nemám žádnou akci… jen kapsářství. Mluvit s ním nemůžu… Nemá někdo radu ? Ten quest, abych se podíval do Rovné po něm stále ukazuje na toho vesničana, ale s ním komunikovat opět nemůžu.

Mám podobný problém, jen z vesničanem v rovné nemohu komunikovat vůbec. Stále na něj mapa ukazuje ale on 24h spí pokud ho vzbudím tím že vstoupím stejně s ním nejde mluvit.Prolezl jsem v Rovné každý kámen ale je tam jen tenhle vesničan.

Já jsem u tohoto problém neměl. Našel jsem vesničana v Rovné, pokecal jsem i v 11 hodin večer, poslal mě za rodičema dívky, s kterou Šimon byl a která zemřela, s nima jsem taky pokecal i v noci. Matka dívky mě řekla, že jejich dcera má někde u cesty kříž a že tam bývají čerstvé kytky. Takže najít kříž a poblíž jsem našel i otce Šimona, kterého drželi dva Vagabundi…šlo to i bez boje. Šimona jsem přemluvil a ten se vrátil do Rovné. Vesničanovi jsem to přišel říct, chtěl mi dát peníze, ale ty jsem odmítl. :slight_smile: Quest splněn

A můžu se prosím zeptat jakou hraješ verzi pc/ps4/xboxon? Ja to hraju na xbox on a už je to 4 npc ve vedlejším Questu se kterým nelze mluvit…značná frustrace ze hry

Ja mam na xboxu ten samy problem

PS4…kluci

Mám stejný problém, s veničanem v Rovné jsem promluvil pouze jednou, a objevil se mi nový quest: Pastýř . Dále s ním ale již mluvit nemohu, pouze okrádat…
Skalického faráře (quest pastýř) jsem našel v Sázavě, ale také s ním nelze komunikovat, pouze okrást.
PC verze 1.2.5

Oni jsou 2 faráři v tomhle úkolu… Pokud nepřekecáte toho v Sázavě jděte na sever od Skalice, mělo by to být označeno na mapě, tam najdete faráře Šimona, schovávajícího se v lesích. Možná se to na mapě objeví až prokecnete matku holky se kterou ten fráterník zhřešil.

1 Like

Mam rovnaky problem .Pridem k chatrci za dedincanom a ziadna komunikacia.A ked sa vyspim v jeho posteli,vypise mi ze quest nesplnen. :thinking:

Ja stim neměl absolutně žadnej problem asi bych doporučil bug report a počkat na opravu, některym to prostě nejde a některym to jede v pohodě nevim jestli ty bugy jsou kvuli hře nebo kvuli hardwaru možna častečně obojí.

Ve verzi 1.3.1 mám již vše opraveno, díky WH.

1 Like

Mám stejný problém pořád i ve verzi 1.3.1 Nemluví semnou žádný farar. Jeden jde jen okrazt a šimon nechce mluvit o tom questu… Vyřešil to někdo jinak než upgradem na 1.3.1 ver ? Díky

hmm, musím se opravit, všechny OSTATNÍ questy mě jdou, ale zrovna pastýř zůstává, jak píše “runapuda”. Spletl jsem si to s jiným q. :frowning:

Tenhle quest řeším už půl dne a marně. Nevěděl jsem totiž, že je tam časový limit, to jsem se dozvěděl, až když quest oznámil, že “nesplněno.” Osobně jsem kdysi, už před drahně lety sepsal pár základních pravidel, která by každá hra co hraju měla splňovat. KCD zatím porušila 5-6 znich. Navíc se mi u tohoto questu nezobrazují markery kam mám vlastně jít. Takže jsem musel načíst pozici, ztratit spoustu času a jít podle návodu. Stejně jsem to nestihl zpátky, chlápek mezitím umřel a navíc se potom hra začala nějak bugovat, chlápek s bolavým zubem spí v pravé poledne a odmítá se hnout, tesařům se z rukou ztratily tesařské struhy, ačkoli předtím to šlo v pohodě. NIKDY, nikdy nedávat do hry časové limity.

BTW: A Šimon není na sever od Skalice, ale na západ. A i kdybych chtěl ten lektvar uvařit, tak stejně nevím jak.

Ahoj! Verze hry 1.7.2.1010 a taky mám problém. Šipka ukazuje stále k vesnicanovi se kterým jsem mluvil a odmítl peníze. Skalický farář si to stále šmáruje po Sázavě a nebaví se se mnou. Vesničan už také ne. Víte někdo jak dál? Kde přesně je ten kříž / matka / farář Šimon?
Jo a quest Pastýř se mi vůbec neukázal.
KCD support - nějaký hint? Mrzí mne ze i po tolika updatech je hra stále tak zabugovaná :frowning:

Hmmm… Tak Filip už pošel. Tak asi další bug :confused:

zrovna sem chtěl napsat to samí. snad ho najdu podle youtube videa.
hm… našel jsem ho v lese, ale ještě předtim v tom městě jak je ten velkej kostel a když ho najdu v lese tak mi tam naokamžik naskočí že jsem s plnil ukol a hned na to že jsme ho nesplnil. S tim jednim člověkem nemůžu mluvit jenom okrádat ale říkal že sehnal jinýho faraře já potřčeboval na ten lektvar toho skalickýho, a když sem ho našel tak říkal abych šel za nim ale nevím kam až chtěl pějšky dojít tak sem ragnul a po třech hodinách zkoušení jsem si řekl že to začnu hrát od poloviny. Hlavně že dělaji dlc.

pamatuju si že když sem rozděloval praci pro skalické tak jsem pro tu kuchařku el najít šimona a našel jsem o jak je ten velkej kostel tak v tom hlavním městě, ale neodařilo se mi ho přesvědčit. A ted když jsem začal tu johanku tak ho potřebuju na ten lektvar ale nevím kde, když ho najdu v těch lesích tak se mi to zobrazí jako ukol nesplnen a i když říkal že se do skalice vratí je to brané jako že jsem nesplnil úkol tak nevím zda se do skalice vratí nebo ne a když ho poprosím o ten lektvar tak jdu snad přes celou mapu, nevím kam mám namířeno. Ale je to nuda cestovat pěšky. Nevíte co s tím?

Hoj, nevím. Jel jsem to ve stejném pořadí jako ty. Vzdal jsem to jako zabugovanej quest a ten nebožák mi tam chcípnul. Jel jsem prostě dál bez toho. Btw už dohráno a mám achievement Completionist za splnění všech questů tak bych to asi neřešil.

Zkusím pomoci:
Úkol nevím jak se již jmenuje - ale je časově omezen. Nejde ho odložit jakmile si promluvíte s Johankou. Čas se od této doby odčítá - myslím že je max 3 herní dny - ale nevím to jistě. I když plníte úkol od občana (ted si nevzpomenu na název oblasti) který vás za Šimonem pošle, vy quest úspěšně splníte, pošlete šimona, zpět, pak ztrácíte možnost dozvědět se o pelyňkovici kterým onoho Tomáše vyléčíte. Tohle je lineární quest. Tzn. pokec s Johankou - obhlídnout raněný - popř. vyléčit, zeptat se Johanky na tomáše, jít do té lokace s 1 jediným NPC, ten vás pošle ke Skalici skoro na sever - najdete opuštěný dům - jsou tam vesničané - muž/žena. Od muže se nic nedovíte, za to od jeho ženy ano. Ta vás pošle ke křížku - někdo tam dává květiny (je zobrazeno na herní mapě), po tom co Jindra něco řekne vás hra sama navede kde by onen farář mohl být. Další zákys - faráře “drží” dva pobudové, pokud je napadnete (volba v rozhovoru,nebo po ukončení rozhovoru) potom už lék od Šimona nezískáte - on vám totiž říká, že je tam “dobrovolně” uvězněn, že se jim nebránil, že jsou “hloupý” a že tímto činem se chce očistit od onoho hříchu, kterého se kdysi dopustil. Takže mě pomohla poslední možnost - darebákům se zalhal, že jde po nich celý Talmberk - oni utečou, pak při zapředu hovor s farářem a nakonec se ho zeptám na lék. (Tzn lék až naposledy, ale neukončuji rozhovor). Jakmile se dozvím co mám vyrobit - úkol najdi faráře je splněn, ale není splněn úkol v Kostele v Sázavě.
Pokud jdu plnit jiný úkol, a okamžitě se nevrátím do kostela - pak druhý den - se mi objeví zpráva úkol nesplněn.Pokud jdu okamžitě - vyrobím lektvar- je úkol splněn.

-Tip: Pokud jsi upřednostnil úkol o rozdávání práce v Ratajích, pak zaskoč ještě do kostela v Sázavě.Rozdělení práce není časově omezeno.Úkol v kostele ano. Pokud tedy vybereš jen úkol z Ratají a řekneš Šimonovi aby se vrátil, pak se objeví u kostela v Rovné.Akorát s ním dále nejde mluvit, jen myslím okrást. A tak úkol z kostela nesplníš - jak se uvádí u hry, hra se dá hrát mnoha způsoby, ale otázka je, který je ten správný … .

1 Like