Nápady pro Kingdom Come

A co takhle kdyby se tam na tom Horním hradě v Ratajích konal občas nějaký rytířský turnaj v mlácení nejrůznějšími zbraněmi s cenou pro vítěze. Kolbiště tam přece je.

Jo a taky se mi motala slepice v kádi, naštěstí v ní nebyla voda.

Taky sem měl zaseknutou vesničanku v potoce.

A to není? V nějakým videu jsem to viděl… Nějaký vedlejší úkol?

Taky by mohly někdy být ty zmiňované trhy v Ratajích.

Aha, tak já jsem ještě v příběhu moc nepokročil, takže ten turnaj tam možná je.

Hraji tuhle hru dost způsobem, že si to vychutnávám, takže v úkolech postupuji pomalu.

1 Like

Jsem na tom podobně, takže taky nevím. Ale mělo by si jít i na sebe vsadit, ale i na protivníka a záměrně souboj prohrát…

Ještě mě napadlo, že by bylo fajn, kdyby v lese při bouři byl větší efekt větru - hlasitější šumění listí, kývajících stromů, vrzání větví - prostě pořádnej hukot. (kdo byl za bouřky uprostřed lesa tak ví o čem mluvím) Tady ve hře je to jen slabej vodvar.

Taky by pokles Staminy při chůzi, běhu a sprintu měl ovlivňovat (a dost podstatně) náklon povrchu. Přece když běžíte nebo i jdete do kopce tak se zadýcháte mnohem dřív než když jdete po rovině.

1 Like

Už jsem to psal jinde, ale tady je možná lepší místo …

navrhuju aby vybavení nešlo neustále do nekonecčna opravovat na 100% ,aby prostě postupně se “opotřebovávalo” …časem po desátý už zbroj prostě není tak kvalitní jako když jí koupíte fungl novou od platnéře, takže po 20 opravách by šla spravit jen na třbea 80% atd atd,stále by to nějak klesalo, to by i řešilo z části problém v late game kdy už nevíte co s penězma protože by ste neustále museli shánět nové drahé vybavení,takle si někde v půlce koupíte to nej a pak to už jen do nekonečna za pár peněz opravujete…

To je dobrý nápad. Možná bych to je obrátil tak, že sice by se opravovalo na 100%, ale klesaly by statistiky. Takhle by to dle mě bylo matoucí mít dvě věci na 80% a jednu můžeš opravit a druhou ne…

1 Like

Ad opravování: Na 100% jedině opět platnéř, ale pořádně zvednou cenu a to jak nového, tak opraveného. Já třeba nevím jak ostatní, ale já si moc věcí nekupoval, spíš jsem “zdědil” po zesnulých.

Přetížení Jindřicha: Omezil bych ho jako u koně (např. 2x nosnost = rychlost 0 ne 1) - beru že teď určuje nosnost zátěž se kterou lze ještě běhat s tím, že čím více je Jindřich přetížen, tím by se mu mohli zraňovat nohy, tělo, ruce. + přetížený Jindřich vs. kůň. Beru z vlastních zkušeností sběratele, kdy kůň měl nosnost 300, ale že Jindřich na něm táhl další 3 tuny mu nevadilo. Takže koni klidně zvednout nosnost, ale do té by se mu počítal i Jindřich s výbavou po nasednutí a opět zraňování koně…

Zajímavý by mohly být i klasický turnaje - dva protivníci na koních. Co jsem ale slyšel, tak NPC na koních je docela problém (ale možná jen kdyby to byl klasický boj, turnaj by snad zvládli? :slight_smile: )

zdravím,

Já osobně bych uvítal kdyby se vždy po nějakém čase u obchodníků obměnilo zboží, takhle si na začátku hry mužete u obchodníka koupit to samé jako na konci. Čili tak od poloviny hry obchodníci slouží pouze jako opraváři rozbitých předmětů a odkupující od vás (“netočí” se ani věci co jsem jim prodal). Takhle to na mě působí jako bych byl jediný, kdo ve hře obchodníky využívá. Také bych uvítal aby se u obchodníků dali koupit i věci, které se jinak dají sehnat pouze lootem jako třeba “norimberský kyrys” “kutnohorský kyrys”, různé typy bascinetů a zbraní

Díky

3 Likes

Ekonomika by chtěla asi trochu vybalancovat. Jenom v tutorialu, ve Skalici, ještě než dorazí Kumáni, se dá sběrem a prodejem bylin hodně vydělat, že ani nepotřebujete peníze od Štěpánky v Talmberku.
Nevím, jestli nedělám něco špatně, ale stále při stisku klávesy 1 tasím louč místo meče. Louč jsem musel zahodit a pak naskočil meč i se štítem.

Louče se vyndají držením ne ?

Každopádně co by měli upravit na kytkách mi nejde do hlavy :slight_smile: to že natrháš bylinky a prodáš je je v pořádku za to ekonomika nemůže ne ? jelikož koho napadne hned v tutoriálu běhat a sbírat kopřivy a prodávat je za 0.1 groshe :slight_smile: spíš když vykradeš celou skalici během noci máš kolem 3000 v kapse … asi tak

1 Like

Já si myslím, že je ve hře moc možností se najíst z kotlíku. Uvítal bych abych byl nucený řešit zda mám zásobu čerstvého jídla k dispozici a v hostincích a hospodách za jídlo musel platit, ne si pouze dojit ke kotlíku a zdarma se nažrat k prasknutí.

2 Likes

Přesně tak, kotlíky s jídlem by chtělo zpoplatnit. Je přece divný, že se někdo dělá s jídlem a já mu to pak zadarmo vyžeru a ani se na mě nikdo zato nenasere.

2 Likes

Nevím zda toto jeste platí ale me osobne by udelo radost odkaz na staroceske pohanske bohy a nabozenstvý pokud jiz tedy ve hre neni zakomponovano. Tak daleko jeste nejsem. Ale treba v lese napriklad pozustatky sochy oltare nebo i skrytý quest vytesaný na kameni oltare souvisejici s timto tematem. Kde by se Jindra snazil zjistit o jaky jazyk se jedna a postupne by se ho naucil cist. Mohl by obevit napriklad modlitebnu nebo zbytky puvodniho osidleni s sachtou ktera by nekam vedla… verim ze v te dobe jiste bylo vic pozustatku nez dnes a mozna i dost lidi v ty bohy stale verilo prece jenom kdyz se dodnes dochovaly nektere sochy viz. Radegast. Nebo treba Perůn atd bohuzel si momentalne na ostatni jmena nevzpomenu ale bylo jich dost.

Myslím, že na to už je v téhle době pozdě. To by museli udělat hru která se odehrává ještě tak 300 let před…

1 Like

Mělo by se jit učit maďarsky :slight_smile:

No u toho questu, kde se hledá překladatel tam ta možnost byla. Já jsem byl ale moc rychlý a klikl na 2. možnost, tak nevím, zda by mne poslal do háje, nebo zda by mne to naučil, ale taky by se mi tato možnost líbila… I kdyby to třeba byla jen učebnice maďarštiny v klášteře. :slight_smile:

1 Like