Vánoce v Kingdom come deliverance…
Nebo žeby Jindrich navštívil Prahu…
Docela mě v KC:D mrzí, že většina vedlejších questů mě nutí jakýmkoliv způsobem porušovat zákon. Chtělo by to více questů ve kterých si, zjednodušeně řečeno, mohu “hrát na rytíře”
Co bych uvítal?
- Možnost při neopatrném prodeji věcí či nesebrání/zapomenutí určitého úkolového předmětu truhlu (Třeba v Přibyslavicích), kde by se tyto předměty mohly občas objevit. S čímž souvisí to B - sem tam nějaký questový předmět - prostě dát možnost si ho zakoupit. Samozřejmě že za balík peněz. Tím se může člověk chovat dle pravidel a nemusí loupit .-)
2.Koně - někde funguje ustájení koně, jinde ne. Tak třeba u mlynářů jsou koníci uvázaní, kdežto ten můj si jen tak stojí uprosstřed městské cesty. Za to by mi patřila šatlava. A s tím souvisí - jízda na koni ve městech, když občané chodí po svých? Opět bych dal povinnost před branama sesednout a logiku to má, když už nesmím mít v rukou zbraň.
3.Šípy - osobně, když Jindra je kovář, bych bral mít možnost z cetek co dropnu - tyto věci přetavit do hrotů a občas zakopnout o větev v lese, tu sebrat, a opět někde u kovářů si vyrobit vlastní šípy. S tím souvisí nemožnost opotřebení luku - tzn. prasknutí tětivy, či dřeva apod. A neexistující oprava luku.
4.Lesní zvěř se chová skvěle - ale zajíci mají skripta, kdy nedokáží přeskočit vyšší překážku. Takže se zaseknou - sice to budí pocit explointu, ale v realu vidět zaseknutýho zajíce u zdi by vypadalo asi divně
5.Divočáci/bachyně - třeba tady bych sem tam naskriptoval silnějšího rypáčka, který bude agresivní a dokáže zle poranit. (Tzn. úkoly s masem by nemusely být tolik jednoduché.)
-
Klášter - zde by mohlo dojít k úpravě textů/dialogů u Jindřicha. Tak aby bylo vidět, že ono učení řádu na něm nechalo stopu. Tzn. Jindra by mluvil jaksi učeně - uhlazeně. Alespon ke konci návštěvy Jindry v Sázavském klášteře. (Přeci jen by asi mniši neradi slyšeli ono vyzvídání od Jindry, když v normal dialogu Jindra ani 1x nemluví tak, jak by měl mnich mluvit. Takže, častěji do vězení, nebo tresty.
-
Dořešit úkol - pastýř, kdy Jindra sice najde mnicha, získá lék, ale úkol se prostě nesplní. Bud úprava celého úkolu, nebo přidání možnosti - jeden úkol ovlivnuje druhý. Prostě nelze splnit pak 2 úkol.
-
Chození tuláků po lese plném kumánů - nevím, asi tato NPC postava se s nima dokáže domluvit, protože nikde jsem neviděl že by tohoto jednotlivce kumáni napadli.
-
Pes - nevím kde Jindra naučil (svého) psa povelům. Nikde jsem neviděl cvičiště. A na to jak plyne hra, Jindra nikde svého psa necvičí, přesto pes umí dokonale povely.
8.Všude po okolí se toulají kumáni a lapkové. Vyjma 2 míst ve hře, nám Rackovi či jiných šlechticů vojáci, jaksi kašlou na bezpečí, protože není vidět nikde ani hlídka. A tak jaksi nechápu jak oni uhlíři ve středověku mohli přežít. Bezezbraní.
-
Ačkoliv ze začátku nás příběh uvádí do života kováře, přesto mi je líto, že při outru si už Jindra nevzpomene na otčíma a maminku.
-
Nevím od jakého století vznikla disciplína - parkur. Ale pokud by to nijak nenarušovalo situovanou dobu - určitě by šly tímto směrem zužitkovat perky/perk na jízdu či poslušnost koně. Tzn. při koupi koně jsme informováni že ten a ten kůň je Janek, nebo že se plaší … .
-
Lukostřelecký turnaje by mohly být i na pohyblivé terče. Existuje pouze 1 a to střílení na špalky.
-
Intriky v lázních - určitě se milé lazebnice dozvídali mnohé od šlechty či kupců při své práci. A tak lázně by také občas mohli sloužit jako nápověda jak který úkol řešit - je jasné - že pro ten který úkol by hráč/ka musel najít ty správné lázně, tu správnou lazebnici a během koupele (zavisí na službě) by se hráč mohl dozvěděť v indiciích jak úkol splnit. Tzn. Vždy existují 2 a více způsobů jak úkol splnit. Nu a některé lazebnice by nám mohli poradit vždy 1 ze způsobů jak quest splnit. Jistě že nemusíme dbát jejich rad, ale pro mnohé hráče, by to mohlo znamenat snadnější hraní/hledání. Čímž jsem uvedl jak zjistit, kdo by šel najmout do Přibyslavic apod.
Hrobařova truhla v Ratajích takhle funguje.
Japonci prostě dabing umí.