Tak mě napadlo při pohledu na ty rozbíhající se ovce a v souvislosti s koněm a psem, že by se to dalo využít např. v questu, spočívajícím v nahnání stáda na určitou vzdálenější pastvinu, něco jako Muž od Sněžné řeky nebo Austrálie:)
Pokud mě paměť neklame, tak o Keltech toho víme docela málo. Je to hlavně proto, že Kletové písmo sice znali, ale nepoužívali jej. Tudíž si v keltštině nic nepřečteš.
Bylo by fajn kdyby bylo propracované počasí, že by občas pršelo - kolečka od kapek na rybníce a v loužích. Chápu že sníh tak, aby zasněžoval krajinu, asi nepůjde udělat, ale třeba by šel i vítr, ohýbající větve stromů, případně čeřící vodní hladinu, unášející chmýří pampelišek… ale to už bych chtěl asi příliš:) nadchla mě česká krajina, která ze hry přímo dýchá, už se těším na toulání s hafanem po boku.
Co takhle solidní animaci zastrkávání meče do pochvy? Nevzpomínám si na hru, kde by to bylo kloudně uděláno.
Prilis to tu nezije, ale take prispeji. Nejsem si jist zdali to je dobry napad, nicmene libilo by se mi mit ve hre reference na ceske legendy a bajeslovi, pohadky a povesti, ktere jsou velice bohate a zajimave.
Napriklad zminka o Proroctvi slepeho mladence, napriklad mezi reci s NPC. Zminka nebo cameo Kouzelnika Zita. Narazka na Blanicke Rytire. Pripadne by hrac mohl v noci zahlednout ve spicce hradni veze jako naskriptovany event se mihnout rozmazanou “smouhu” pripominajici Bilou Pani. Kdyz uz nic jineho jiste by to vzbudilo spoustu spekulaci na internetovych forech
to by bylo jako docela dobré
Dnes jsem koukal na toulavou kameru a zaujaly mě dvě reportáže tato: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/214562221500013/video/317160 a hned ta následující http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/214562221500013/video/317161. V první se mluví o člověku, který se zabývá koželužnictvím a vyrábí různé doplňky a obleky do historických bitev. “panizkolina.cz” A druhá je o nějaké pověsti, na které mě zaujalo, že bývalo celkem běžné, že se kradli hostie z kostelů. Což by mohl být nápad na úkol. Farářovi se ztrácí hostie, a může za to nějaká ženština, co to chce aby jí něco víc rostlo, nebo mládence a tak, podívejte se sami.
S těmi hostiemi výborný nápad, něco podobného bylo i v Kladivu na čarodějnice.
V souvislosti s novým updatem bych ve hře určitě uvítal lukostřelecký turnaj, a při propracované inteligenci zvířat např. hon na lišku na koních:)
Doporučuju tvůrcům k inspiraci a navození atmosféry, shlednutí tohoto italskýho dokumentu o středověku.
Je to o vnímání a cítění tehdejších lidí v evropě.
Víra, Věda a Magie
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10281977072-stredovek/211382546990004
Skvělý dokument, taky doporučuju. Jinak bezva by bylo, kdyby dávali na Facebook každý den nějakou tu fotku z práce, ať vidíme, na čem se maká. Vím, že to nejde jako u Star Citizen, ale tohle by nedalo takovou práci. Např. teď ty fotky s rostlinami a stromy super, jen tak dál.
Při tom focení rostlin a stromů si zrovna natočte zvuky - cvrčky, zpěvné ptáky atd:)
Hoši, nešlo by u alchymie to listování v knize udělat normálně, pomaleji s převracejícím se listem? Tohle nevypadá podle mě přirozeně. Jinak je to suprové.
Tobi, takový malý návrh: šlo by dát na Facebook každý den alespoň 1 fotečku z vaší práce? Ať máme nad čím slintat
Zdravím, napadlo mne, zda by nebylo fajn, aby uživatelé s tier, která obsahuje i nápis na božích mukách, měli možnost zde zanechat kromě jména i pár slov. (Poslední slova před smrtí apod.) Takový easter egg od samotných hráčů.
Jo, např: Sakra ten kovář tvrdil, že ten meč vydrží! Nebo: To je ale roztomilej medvěd!
šlo by udělat ,aby mraky dělaly stíny? V žádný hře jsem to neviděl, ale vypadalo by to pěkně.
V Crysis 3 dělaj mraky stíny uplně normálně. Čili není to nic novýho pod sluncem a vsadil bych se, že v KCD tomu nebude jinak.
Já jsem mimo jiné hlavně zvědavý na umělou inteligenci, která na to, že je rok 2014 stále značně pokulhává. Bral jsem, když mi v Tiberian Sun jednotky napadly zmutovaná zvířata. A ano, jsou běžně zaznamenané případy, kdy ve válečných konfliktech hladová domácí prasata ze zoufalosti ojídala mrtvá lidská těla a následně napadala i živé, ale v žádném případě se žádné zvíře nebude ohrožovat jen tak pro nic. S tím mě napadá případný miniquest, kdy cestou lesem potkáte zoufale volající rodiče jméno své devítileté dcery. A pokud projevíte zájem, tak vás samozřejmě také požádají o pomoc s hledáním. Po několika stovkách metrů hlouběji do lesa naleznete slaměnou panenku a za dalších několik stovek metrů ohryzanou kostru, kdy by jen hlavní postava poznamenala “wolves“. Na hráči je potom i milosrdná lež nebo tvrdá pravda (žádná odměna, pouze xp a pocity pro hráče). Samozřejmostí je vytvoření obydlí na okraji lesa, kde je pravděpodobnost, že se holčička lehce zatoulala a vlci ji uhnali. A v blízkosti přirozeně nemůže být lehčeji dostupná strava jako je ohrada se stádem ovcí apod. Jsou to detaily, které ovšem bijí do očí. Podobné neadekvátní chování je i u lidí, které sprintem srážíte k zemi a oni si maximálně něco zamumlají pod fousy. Snad není tak hardcore nastavit tři druhy chování, kdy si podobnou srážkou vykoledujete nadávku, pěstní souboj a v těch vtipnějších případech by se vám dotyčný i omluvil. Ale v každém případě si nemyslím, že zvlášť v patnáctém století, kdy nebyl každý druhý muž převlečený za ženskou jako dnes, by si to nechal líbit (pokud do něj samozřejmě nevrazil šlechtic či rytíř). S tím souvisí i vstupování do nemovitostí, kdy je reakce majitele více než přátelská. Zvlášť v rámci questů až skoro komická. Nevím, ale i kdyby mě vzbudila manželka ve dvě ráno, tak jí asi nepřivítám s otevřenou náručí. Natož člověka, kterého jsem v životě neviděl… Vzhledem k tomu je na druhou stranu hodně přehnaná reakce při krádeži, která je pro NPC argumentem k vašemu rychlému usmrcení. A takovéto příklady jsou jen opravdu tím základním. Věřím, že o těchto herních nesmyslech nad kterými se již ani designéři nepozastavují, by se dala napsat několikadílná knižní sága. Moc moc prosím, ať si alespoň to základní Daniel Vávra a jeho tým pohlídá, abychom se při putování krajinou nedočkali plně vybaveného odemknutého domu (či ve středověku spíše bez vyndané kliky) s hořícím krbem a majitelem v nedohlednu. V horším případě nebylo NPC ani vytvořeno…
Máte nějaké návrhy na další stretch goal, jak k tomu vyzývá Dan? Za mě např. možnost vlastnit ve hře nějaký dům, v případě vyšší reputace či společenského postavení např. menší tvrz apod.