Návod - Česky - jak začít s hrou + vše kolem

Odemykani zamku ulechceno nebylo, pouze byly pridany prvky, ktere vedou k lepsimu pochopeni principu paceni zamku.
To si myslim, ze je spravne, protoze nejasne herni mechaniky nejsou projevem realisticnosti.

Odemykání zámku ulehčili někdy na začátku,kdy si spousta lidí stěžovalo,že je to příliš těžké.

Prave u toho Peska sem to zlomil a pak sem nemel jak otevrit ty dvere u toho kata, abych ziskal prstynek, tak sem letel zpatky a nemel sem ani na sperhak…, tak sem si dal novou hru, hodinu tam sbiras bylinky pacis truhly, nikdo te nevidi a pak po tobe de cely mesto … , strazi nedokazes utect a na vykoupeni z veznice nemas, takze gameover. Super

Holt někdy se život s člověkem nemazlí! :grinning:

No tak, protože jsem ještě před rozjetím toho Questu, kde se rube s těma týpkama vedle koželuha v Sázavě, do jednoho z nich praštil, tak se se mnou už nechce bavit (místo toho přede mnou, když mně zahlídne, uteče), takže s ním nemůžu začít pěstní souboj.
Měl jsem možnost porazit jen Soušku a pak 2 další, ale protože ne toho 3., tak jsem nemohl bojovat s Vostrým.
Ale stejně to pro pokračování ve hře není důležitý.
Ale škoda, nevěděl jsem, že tu skupinku chlápků u lomu mám nechat být, nevšímat si jich než přijdou na řadu v rámci příběhové linie. Mě pořád provokovalo, jak jsem se k nim přiblížil, tak se začali hádat, tak jsem s nimi chtěl prohodit řeč, ale nešlo to, až jednou, když jsem zase takhle šel kolem nich, jsem to nevydržel a do jednoho prostě praštil pěstí. :grinning:

Divný je, že se lámou šperháky u Peška na te cvičné truhle, kdy i sám Pešek říká že je to cvičná truhla a na jiných se ti budou lámat. Já začal hru nedávno znova a nemám problem na te bedně nacvičit pár skillu bez jediného zlomeného šperháku. Další věc je, že hra vyžaduje trochu trpělivosti a na prvních skillech nemáš moc perků, ktere ti pomáhají vylepšovat danou aktivitu. To má za dusledek to, že pri vylamování děláš rachot a to dokáže upoutat pozornost lidí. A co se týče peněz, můžeš bud sbírat kytky do zblbnutí nebo si stačí najít na internetu návod na ruzne mapy s poklady a nějaký najít a hned budeš mít do začátku trochu vyděláno. Jen si chce dát bacha na ktery poklad člověk jde, , některé stačí vykopat, k tomu potřebuješ lopatu a tu můžeš získat od Peška při prvním questu kdy máš ziskat prsten od kata. Nebo jsou to truhlya ty většinou jsou na větší skill odemykání i když kolem Ratají jsou asi tři poklady s truhlama a minimálně jeden je lehká bedna, ale to ted nechci kecat.

Jsem před cestou na Vraník, co všechno je dobré mít dohrané? Někde jsem četl že Talmberk - mám hotového koželuha, lovčího, Štěpánku, závod, naposledy jsem likvidoval kumány - je tam ještě něco?

Ahoj, hru jsem dohrál i s oběma DLC, teď to mám rozjeté na hadrcore. Nicméně jsem zjistil, že v klasické hře mne úplně minul quest s Raubritterem Wolflinem (příbuzný Bernarda). Stalo se vám to někomu? Kde jsem co přehlédl nebo jak se do tohoto questu dostat?

Ahoj, ten quest ti zadá Hanuš a musíš mít hotový quest s Ptáčkem v lázních a pak taky hlavní dějovou linku po setkání s Rackem u Talmberka.
Divné je, že máš dojeté to druhé DLC, když k jeho spuštění potřebuješ mít hotový právě Raubitter quest.

Ještě určitě ten quest s kamením do kláštera a šibeniční bratry - ta loupež.

Dík, kámen mám, ale na bratry bych zapomněl! Ty jsou u hospody na mýtince, že jo?
Radar: Po noci v lázních s Ptáčkem byl po nějaké době quest (opět s Ptáčkem) šaty dělají člověka a v rámci toho se tuším šlo za Hanušem (jestli mi hra taky něco nepřeskočila)…

Jj, přesně tam jsou :slight_smile:

Díky, zajímavé informace, lázně jsem neudělal, poněvadž jsem nesehnal růže a druhé DLC jsem hrál až po dohrání celé hry, tak proto mě to tam asi pustilo.

Dovolte mi také jeden poznatek a to hned ze začátku hry - tzn. před vypálením skalice:

Takže - paklíče = Kunešovi říct at dá peníze aspon za nářadí - odmítne - pak vlízt do chajdy kuneše k truhlici - objeví se získat peníze od Fricka - vzít úkol od kamosu před hospodou (řídt že budete chtít něco na oplátku) - splinit ho -při útěku požádat Fricka o paklíče. Po doběhnutí za stodolu požádat o pomoc s Kunešem. Potom souboj s Kunešem nebude ani souboj.

Ale to hlavní je - výbava - takže na sever ke strážnému (poblíž okopává záhon Adam) - sejvovice - přepadnout strážného - obrat o věci - a zabít strážného. Věci co se nehodí zahodit poblíž brány - tam jak se jde ke kováři - nedávat do truhly doma - věci po příštím načtení zmizí. Počkat si (sběr rostlin) až na místo vraždy přispěchá dalšíé strážný - chvíli budou prohledávat místo - pak 1 z nich zabere místo místo toho mrtvého - uložit hru - a opět omráčit - obrat o věci - zabít.
Rázem máte o x desítek gršů více + super výbavu - včetně meče Švihák - nebo kroužkových rukavic a pod. S tím už můžete dál a to bez obav.+ 60 šípů) A konečně do 3tice - počkat si až vraždu objeví - pak přijde strážný + rychtář. To že rychtář má grošíky + klíče od těžkých dveří naproti hospodě je snad jasné ne? :slight_smile:

Taky jsem zkusil v jedné herní linii přepadnout strážného, ale upřímně takového souseda bych ve vesnici nechtěl mít… :slight_smile:
Mám dotaz k levelování postavy - mám několik knih IV. úrovně (např. Krásy vyvrhování, Stínohry nebo Život v hospodě) a nemůžu je studovat. Myslím že třetí díly jsem převážně četl (bez záruky), potřebuju se teď naučit získávat vnitřnosti pro řezníka v Sázavě, tréning u lovčího myslím taky nejde. Nějaké typy? Nechce se mi vybíjet stáda zvěře po lesích (pít hektolitry alkoholu atd.) kvůli skillům. Navíc jde i o ostatní vlastnosti, Stínohry jsou zas na zlepšení čtení, ne? Zatím hra ke zlepšování naváděla, ale u některých vlastností jsem nyní zaseknul…

Ahoj,
nechci tu psát samé spoilery - ale pokud máš čtení - máč k němu zvolené i perky. A myslím si že minimálně 1 z těch perků něco říká o spaní a o tom, že se tak Jindra učí - tzn. knížku nemusíš číst, nemusíš ani číst krásy vyvrhování (některé nejdou číst) ale pokud máš zvolené perky jako mám dojem že snílek apod. pak z těch knih se ti ráno (po probuzení) objeví ono načtení zisk xp. Takže jelikož se tu na stárnutí nehraje, a pokud nemáš časově podmíněný side questy, potom ti nic nebrání hrát si s časem - prostě (nejlépe u Terezy v tom mlýně) vyspíš, posuneš časo 12 hod. pak jdeš znova spát a tak pořád dokola - není to exploint.

Druhá věc je ona alchymie - neroste to buhví jak rychle ale i při míchání lektvarů čteš - takže i tam můžeš pár bodíků do čtení získat. Další věc pro čtení je vykrádat radnice - popř klášter. Knihy co jsi nečetl jsou označené - některé jsou skillové, ty si nechej na spaní - jiné jsou jednorázovky o historii - ty můžeš číst hned. I z nich jde XP do čtení. Takže je dobré - vykrást radnici s knihama - pak jdeš do mlýna - knihy máš naházený na koni - 1 skillovou si necháš u sebe v invu, a ostatní - jednorázovky čteš - až nebudeš mít co číst, nebo bde pokročilá doba - knížky cos přečetl prodáš mlynáři - a jdeš spát. Ráno ti naskáčou skilový body, a kniha bude pořád označená jako nepřečtená. Takhle se to dá dělat do aleluja. Až dokončíš ono čtení - nejdou už body - knížku prodáš, a vezmeš díl 2 - pak díl 3,

A poslední věc - i za kníhy lektvarů (přečtení získáváš skilly do čtení) - a pokud máš čtení 20 a rozumně dané perky, můžeš číst kdekoliv (viz pohodlná zadnice) a jen posouváš čas. Takže realného 5-10 min čas maximálně a můžeš přes knihy načíst co potřebuješ. Já toto nečetl - jelikož jsem po dokončení všech questů z Talmberka měl lukostřelbu 19 - co se týče získávání vnitřností - skill lov - perk (už si nepamatuju) - tak ten získáváš prohlídkou mrtvých zvířat. A pokud rád cestuješ, najdi si místa kde jsou krávy nebo ovce popř. psi. Stačí je ustřílet máš je pohromadě … :slight_smile:

No, čtení mám už 20 a krom Milovníka umění mám všechny perky, přesto mi ty knihy číslo IV nejdou číst (tuším, že když nešla přečíst, dal sem ji na koně, tak ji ani nestuduju automaticky, resp. jsem myslel, že to ani nepůjde když nejde číst).
Na vnitřnosti nemám perk Řezník, mám perk Parohy a Kly, které (ty parohy ze zvířete) jsem při alchymii myslím ještě nepoužil a prodal je jen párkrát, tak půjdu ještě něco nalovit, potřebuju 30XP na další perkpoint…
Obecně se mi postava s přibývajícími perky paradoxně nějak zhoršila (jakoby se některé přebíjely), s pár vybranými perky jsem skoro nespal a neubývala odpočatost, teď např. nastavím čas spánku, ukáže se že budu mít za x hodin 100%, dám spát a vzbudím se v danný čas jen s 90%…?

Na vnitřnosti nemám perk Řezník, mám perk Parohy a Kly, které (ty parohy ze zvířete) jsem při alchymii myslím ještě nepoužil a prodal je jen párkrát, tak půjdu ještě něco nalovit, potřebuju 30XP na další perkpoint… jak jsem psal výš - zde skutečně stačí najít si místa jako např. Rataje - tam stádo ovcí - všechny je pozabíjet a máš + 1 perk bod. Další je lov krav, ty tam nakdeš také - také to jde rychle.A konečně lze i zabíjet psi-i z nich jdou ony body.Pokud plníš úkol - většinou u lapků jsou koně - vezmi luk a šíp a miř koníkovi na hlavu. Spadne po 1 ráně. Opět body pro lov. (Je nasnadě,že samotné zabití nestačí - je potřeba ono zvíře prohledat - otevřít.A třeba i se na chvilku přetížit, sebrat z nich maso a trofeje a potom je vyházet na zem).

Obecně se mi postava s přibývajícími perky paradoxně nějak zhoršila (jakoby se některé přebíjely), s pár vybranými perky jsem skoro nespal a neubývala odpočatost, teď např. nastavím čas spánku, ukáže se že budu mít za x hodin 100%, dám spát a vzbudím se v danný čas jen s 90%…? Tohle se mi stává také - ale netuším proč. Jinak pokud se podíváš na knihu, pak bude jakoby přečtená + XP body za čtení dostaneš.Ale proč to ukazuje 90% místo 100%? Já si to zdůvodnuju tím, že máš perk snílek.Tam se ti neozbrazí kolik % ti to přidalo. Pouze že jsi se zlepšil … takže to beru tak, že ony chybějící procenta jsou ty,co jsi dostal při využití onoho perku snílek. Ale třeba nemám pravdu.

A konečně ke knihám IV řady nemůžu nic napsat. Jelikož jsem max použil knihy do III řady.Ostatní jsem nevyužil - tak nějak jsem ony body získal hraním. Snad jen za zmínku stojí, že zaplacením tranéra se od 18 bodů např. lukostřelba nezvedne na 19, ale přidá to pouze určité procento XP, takže zůstáváte stejně na těch 18 bodech, i když o hodně blíže k hranici 19.

Pro zajímavost - jedna kráva přidá zhruba desetinu XP oproti divočákovi. A jak jsem psal, měl jsem nejdřív perky Parohy a Kly, ale Řezník (tuším úroveň 5) je v té době asi lepší/výhodnější.

ahoj Chtěl bych doporučit jeden kanál pro ty kteří by potřebovali pomoc já sám jsem tento kanál použil
https://www.youtube.com/channel/UCxPFpfdj_JLonBLKqk9do_g