Ahoj,
nechci tu psát samé spoilery - ale pokud máš čtení - máč k němu zvolené i perky. A myslím si že minimálně 1 z těch perků něco říká o spaní a o tom, že se tak Jindra učí - tzn. knížku nemusíš číst, nemusíš ani číst krásy vyvrhování (některé nejdou číst) ale pokud máš zvolené perky jako mám dojem že snílek apod. pak z těch knih se ti ráno (po probuzení) objeví ono načtení zisk xp. Takže jelikož se tu na stárnutí nehraje, a pokud nemáš časově podmíněný side questy, potom ti nic nebrání hrát si s časem - prostě (nejlépe u Terezy v tom mlýně) vyspíš, posuneš časo 12 hod. pak jdeš znova spát a tak pořád dokola - není to exploint.
Druhá věc je ona alchymie - neroste to buhví jak rychle ale i při míchání lektvarů čteš - takže i tam můžeš pár bodíků do čtení získat. Další věc pro čtení je vykrádat radnice - popř klášter. Knihy co jsi nečetl jsou označené - některé jsou skillové, ty si nechej na spaní - jiné jsou jednorázovky o historii - ty můžeš číst hned. I z nich jde XP do čtení. Takže je dobré - vykrást radnici s knihama - pak jdeš do mlýna - knihy máš naházený na koni - 1 skillovou si necháš u sebe v invu, a ostatní - jednorázovky čteš - až nebudeš mít co číst, nebo bde pokročilá doba - knížky cos přečetl prodáš mlynáři - a jdeš spát. Ráno ti naskáčou skilový body, a kniha bude pořád označená jako nepřečtená. Takhle se to dá dělat do aleluja. Až dokončíš ono čtení - nejdou už body - knížku prodáš, a vezmeš díl 2 - pak díl 3,
A poslední věc - i za kníhy lektvarů (přečtení získáváš skilly do čtení) - a pokud máš čtení 20 a rozumně dané perky, můžeš číst kdekoliv (viz pohodlná zadnice) a jen posouváš čas. Takže realného 5-10 min čas maximálně a můžeš přes knihy načíst co potřebuješ. Já toto nečetl - jelikož jsem po dokončení všech questů z Talmberka měl lukostřelbu 19 - co se týče získávání vnitřností - skill lov - perk (už si nepamatuju) - tak ten získáváš prohlídkou mrtvých zvířat. A pokud rád cestuješ, najdi si místa kde jsou krávy nebo ovce popř. psi. Stačí je ustřílet máš je pohromadě …