Nejde dokoncit úkol Bohatým brát chudým dávat

Vagabund je spoutany na náměstí a nejde mu predat ta pečeť. Dostane se někdy ven?

1 Like

Mám stejný problém…Už pěknou dobu je na pranýři a nic se s tím nedá dělat, zkoušel jsem i zajít za rychtářem, jestli o tom něco neví, ale nic…

Přidám se mám stejný problém

Také mám tento problém.

Udělejte vedlejší q u kata / ras

Známý bug, quest momentálně s největší pravděpodobností nejde splnit.

Tak to už máme - Slavíci
- Bohatým brát chudým dávat
Ještě něco nejde splnit?

Ztraceno v překladu se umí taky zabugovat, s kumánem nejde mluvit po volbě určitých konverzačních možností u mlynáře :slight_smile:

1 Like

Hm, tak mě to potkalo taky. :frowning: Vypadá to, že ty questy jsou fakt šité horkou jehlou. Často se mi vrací úkoly, které jsem splnil, nebo se úkoly podivně kříží. Obvykle to jde dokončit, ale sem tam se objeví něco, co se takhle zasekne.

Mě by zajímalo, co tam v tý firmě ti testeři dělaj. Ať mi nikdo netvrdí, že pokud zkoušeli úkol - Slavíci, tak že si toho nevšimli. Nebo jim ten úkol dokončit šel?! Anebo zrovna tento quest opomínají kontrolovat?
Spíš si s tou chybou nevědí rady.

Mně třeba slavíci udělat šli bez problémů.

1 Like

No ale čím to teda je, že někomu to funguje a jiným (a ne málo) ne? Že by v důsledku toho, jaké akce tvoje postava ve hře před přijetím tohoto questu vykonala?

Slavíci jdou prý udělat jen když je jdeš po splnění odevzdat hned, ale jakmile mezitím uložíš a loadneš hru, už to nikdy odevzdat nepůjde…

2 Likes

Je to možný, že jsem je šel hned odevzdat. Už si to přesně nepamatuju.

To třeba může být rozhodující faktor pro úspěšné dokončení questu i třeba taková “drobnost” jako to, s jakou hodnotou nějakého atributu postavy (např. charisma) tvůj avatar ten úkol vykonává?

Jak říká lapis, přesně tak to je. A tohle se holt těžko testuje, testeři nepoužívají save/load tak jako my tak často…

Mám odehráno na savu něco přes 70 hodin a zdá se mi, že čím dýl hraju, tím víc velkejch bugů potkávám. Upřímně s každou další hodinou ve hře mě nadšení z ní čím dál tím víc opouští. Místo zábavy je to spíš minový (bugový) pole, dohromady už jsem ztratil asi 40 hodin čistýho herního času tím, že jsem reloadoval starší save nebo se snažil opravit technický problémy, tohle se mi ještě nikdy u žádný hry nestalo. Co se týče questů, hlavně vedlejších, kterejm se vyhejbat nebo co hrozí - samozřejmě bacha, SPOILERY (a sorry, hraju v angličtině, takže nebudu mít správný názvy):

• Hlavní quest Otázky a odpovědi: pokud člověk první dokončí vedlejší quest Nákaza v Mrchojedech a nejde předtím za Rackem na vyhlídku, nespustí se cutscéna a nejde pokračovat v hlavním příběhu. Někomu Racek prostě zůstane kempit u domu v Neuhofu a na vyhlídku ani nedojede a nejde s tím nic dělat. Stálo mě to přes 20 hodin na savu, vzhledem k tomu, že tohle je obří bug, snad to bude opravený už v příštím patchi. https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/7zz5ap/do_not_complete_pestilence_sidequest_before/

• Linie vedlejších questů v Talmberku pro lovčího Nicholase: už když jsem ty questy začínal, říkal jsem si, že to nemůže dopadnout dobře, vzhledem k tomu, kolik postav, dialogů a možností, jak quest dělat tu je. Bugů je tu víc, některý znemožní dokončení questu. Například: nejde získat písemné přiznání od Nicholase, protože se při rozhovoru s ním tahle možnost vůbec neobjeví. Navíc Talmberk je známej tím, že má “sebevražednej most” (i když ono to jde u víc těch lávek v Talmberku), kde jste možná viděli videa na YT, jak nějaká postava lítá ve vzduchu, pak spadne na zem a je po ní. Problém je, že tohle maj tendenci dělat pojmenovaný postavy důležitý pro dokončení týhle série questů, Xkrát se mi už stalo, že jsem jen jel kolem, viděl mrtvolu a prostě musel reloadovat, protože bych jednou rád tenhle quest udělal. Další bug je, že občas, když člověk reportne Robardovi, kde je kemp pytláků, tak se nic nestane. A nebo naopak nic nereportne a maníci tam naběhnou tak jako tak. https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/7yxwh3/spoilerbug_hare_hunt_sheep_in_wolfs_clothing/

• Vedlejší quest King’s Silver (Královo stříbro): Nejde dokončit minimálně jednou ze zamýšlených cest (před prozkoumáním důlní šachty dojít do tábořiště horníků a zjistit od nich, kam zašili ukradené stříbro), ale alespoň jde nějak ukončit. https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/7xy6nm/the_kings_silver_quest/

• Vedlejší quest Sport králů a Talmberský závod: Jde dokončit, ale hráč nedostane slíbenou odměnu od zadavatelky questu.

• Vedlejší quest Slavíci - když člověk okamžitě neběží k lovčímu quest odevzdat, často se to celý posere a nejde dokončit.

• Vedlejší quest Loupeživý rytíř: Pokud se člověk v rámci questu vydá nějakou specifickou cestou, zkurví to celou hru a jakýkoliv následující save nejde nahrát. Prostě jsem se na možnosti vykašlal a všechny je povraždil a šlo mi to. Tohle ale taky snad bude opravený už v příštím patchi. https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/7y1s43/do_not_complete_side_quest_robber_baron/

• Vedlejší quest Pozůstatky svatých (v originále Saintly Remains): Pokud chce člověk udělat quest několika cestama, posere se to. Na co jsem narazil: pokud člověk vezme misku z jeskyně svatého Prokopa, ukáže ji strážnému a quest se splní, strážný hráči následně řekne, ať nezapomene vrátit na své místo všechno, co si “půjčil”. Ale když jsem šel zpátky do jeskyně, miska nejde vrátit (sice je tam na to tlačítko, ale nic to neudělá, protože je to quest item a ten nejde vyndat z inventáře asi). Je to dost otravný, protože pokud člověk misku nevrátí, tak je na něj pak strážnej nasranej (a padala mi kvůli tomu neustále reputace v Sázavě, takže zase reload o 3 hodiny zpět). Další fuckup je v případě, že by člověk chtěl vyřešit quest tím, že si pořídí nějakej fake od šarlatána v Sázavě. Vždycky, když jsem s ním promluvil a byl jsem na questu Saintly Remains, tak hra “zamrzla” v dialogu se šarlatánem, ale nic neříkal, jen kýval hlavou a nic s tím nešlo dělat, jen vypnout hru a reload. Takže mi quest šel dokončit, ale jen jednou specifickou cestou ze 3, co jsem našel a zbytek posere hru.

• Z míň otravnejch se mi často nějakým způsobem posíraj random encountery na cestách. Žoldák dává 2x tolik peněz, když ho člověk porazí v boji, než by měl. Na několika místech na mapě (ale na jinejch ne, možná to bylo tím, že jsem zvolil specifickou možnost při konverzaci) pokud člověk narazí na mrtvé tělo a přiběhne k němu maník, který ho obviní z vraždy, tak mi všechny možnosti při konverzaci ukážou úspěch, ale nespustí se odpověď od maníka, tudíž stejně ho musím poslat někam a zmasakrovat, protože není jiná možnost, co udělat. Bohužel to ale vypadá, že to kurví reputaci s nejbližším městem, takže radím se tomu vyhýbat. Párkrát se mi stalo při přepadeních, že “přepadenými” byli svázaní Kumáni a útočili na mě stráže z blízkých měst (WTF?!) a když jsem do Kumánů začal mlátit, ukázalo se mi upozornění, jak mě všichni budou hejtovat, když budu dělat nezákonný věci a padala mi reputace. Reload. Wayfaring Knight má neomezený množství brnění, který mu nepadne a je ochotnej ho vsadit do duelu, ale Faint-Hearted Knight po několik duelech nemá naopak už nic, co by mohl vsadit.

Takže… asi počkám do příštího patche, kterej slibuje velký opravy a pokud to moc nepomůže, asi hru na dlouho odložím. Posledních pár hodin je to skoro co quest, to velkej bug. Nejsem beta tester a z tohohle důvodu jsem ani betu nehrál, abych si nekazil zážitek.

1 Like

Tak tohle tesat do kamene. Prvních 30 hodin, kdy jsem jel spíš vedlejší úkoly, bylo v pohodě. No a pak to přišel vedlejší úkol v Sázavě, stavba toho kláštera, kdy vím, že Zmola jde po Leškovi, ale v tom mlýně nikde neni, ale courá se o 200m dál a skončí to nakonec tak, že když se chci vyspat mám smůlu, protože se dostanu do nekonečného načítání. Hezký bug je taky kůň + plot, tak hezky se zasekne to textury, že ani nejde z něj slézt a musel jsem dát save před třemi hodinami. Nakonec moje hokusy pokusy skončily u dokončení hlavního úkolu v Mrchojedech, Racek odjel na koni neznámo kam a já se nemám kam pohnout v hlavním úkolu (na rozdíl od ostatních já ho tam měl, ale nespustila se mi ta scéna).

Bug s koněm nešel řešit fast travelem?

Jinak mně nadšení neopouští. Jen je prostě nepříjemné brát nový quest, protože člověk neví, kdy se to nějak podělá. Ale věřím, že patche to napraví. Moc se to neliší od mých zážitků v Morrowindu, Oblivionu nebo prvním Zaklínači. Tyhle hry byly zabugované stejně a dneska jsou to opěvované klasiky. Ve své době byl hejt taky. :slight_smile:

Poté, co jsem se včera snažil udělat vedlejší quest Ztraceno v překladu, celý se to zabugovalo (asi jsem si vybral cestu questem, která nebyla pořádně otestovaná) a opět jsem musel reloadovat starší save, jsem se už s prominutím nasral. Vzhledem k tomu, že jsem už předem tušil z různejch indicií a videí, jak to dopadne, jsem si na YT dokoukal konec příběhu, hru odkládám a možná se k ní někdy vrátím, pokud aspoň většina questů bude hratelná bez bugů. Trochu o tom pochybuju, vzhledem k neskutečně dlouhýmu seznamu bugů u řady questů (a to ten můj dlouhej post vejš byl evidentně jen začátek, viz třeba tady): https://www.reddit.com/r/kingdomcome/comments/80t790/a_list_of_all_of_the_broken_quests_in_the_game/

Nikdy jsem nezažil takhle neskutečně zabugovanou hru, co si tak vzpomínám, tak se mi podařilo naposled kompletně rozbít hlavní quest někdy před X lety v Gothicu 1, kterej je taky bugama známej a to ani nezmiňuju, jak příšerně mi celá hra jede na mým mid-range compu (zamrzávání, záseky v obydlenejch oblastech apod.).

Moc nevím, co si z toho vzít, podpořil jsem před lety Kickstarter, víceméně pravidelně jsem sledoval vývoj a video updaty, na žádnou hru jsem se tolik netěšil, mám nahráno přes 100 hodin a je to přesně to, co jsem vždycky chtěl minimálně co se týče celkovýho konceptu a nápadů. Celkovej zážitek je ale bohužel vzhledem k množství bugů dost příšernej.

Dělá to na mě dojem, že celková myšlenka byla parádní a vymazlená, ale až příliš ambiciózní na takhle nový a malý studio. Míň může bejt někdy víc. Přijde mi, že nakonec zatlačili investor s vydavatelem a hru prostě vydali, aniž by byla pořádně připravená. Jasně, kdyby furt odsouvali termín vydání, tak je možný, že by nikdy ani zdaleka neprodali tolik kopií, ale minimálně po mejch 100+ hodinách mi to přijde jako nějakej Beta test.

Ale všechno zlý je k něčemu dobrý a třeba díky relativnímu úspěchu hru vyladěj a nebo aspoň zužitkujou tohle všechno v pokračování a dostane se nám výrazně lepší a vyladěnější hry.

2 Likes