Nemůžu se probít do Přibyslavic

Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit?
Několikrát jsem zkoušel dobýt Přibyslavice, ale vždy to skončí neúspěchem s tím, že příliš mnoho vojáků zemřelo.
Co dělám špatně?
SPOILER!:
Tábor jsem před tím prošel v kumánském převleku, otrávil jeden kotlík s jídlem, zapálil všechny 4 sudy se šípy a zdrhnul. Pak jsem se vyspal v Talmberku a ráno předal zprávu Rackovi, kdy jsem mu řekl, že je tam hodně nepřátel.

Nevíte kde je problém? Nemůže to být tím, že mám zatím sílu jen 5, mizerný meč a moc neumím bojovat?
Nebo musím před tím splnit nějaké vedlejší questy?
Díky za rady.
Fipil.

Ahoj,
předpokládám, že jako já jsi přehlíd, že poté co vojáci odsunou vozík, je možné zapálit kupu sena vlevo od zídky (před vstupem do toho dvora), tím vykouříš lučištníky a jak utíkají, tak je pobijou tví vojáci. Boj je pořád těžký, ale po zapálení sena jsem to prošel na první pokus.

pozor spoiler:
Já se ani nedostanu k odsouvání vozíku. první část dobývání, tj. probít se přes most dovnitř, projde.
Pak se vojáci zformují a začnou druhou část, tj. doběhnou na to velké prostranství - a tam to vždy skončí tak, že “příliš mnoho tvých vojáků zemřelo”, veselí kostlivci, konec.

Hnedka ve fázi po mostu? A jak ti jde boj? Já jsem vždycky zákeřně naběh zezadu a zabil alespoň jednoho až dva protivníky v každé fázi, jinak jsem se v podstatě kryl za naše vojáky, když se otočili na mě. Vždycky jsem skončil při útoku na kopec, protože nás sundali ti lučištníci, které jdou tím senem vykouřit.

Mě odhalili, když jsem to šel sabotovat, tak jsem to celý vymlátil (mám hlavní level asi 15, takže to jde celkem jednoduše - nakonec se ale stejně všichni zrespawnujou, i když to vyčistíš). Samotnou bitvou jsem prošel taky na první pokus, a to jsem na to seno zapomněl. Prostě jsem tam tak pobíhal a vraždil kumány.

… zbytečné spoilery :wink:

Soráč, smažu to. Každopádně nevim, jestli to co se ti děje je jen bug, nebo ti skutečně chcíplo moc chlapů.

1 Like

Mě se vojáci sekli a nedělali nic, lučištníci jich pár zabili a pak na kopci nás už bylo jen pár a tam jsme vždycky umřeli

Tak to je bug no. Můj bezproblémovej průchod touhle misí se lišil akorát tim, že jsem předtim dohrál o pár víc sidequestů a sabotoval jsem předem všechny kotlíky a šípy (+ jsem vyvraždil celej tábor, ale to evidentně nemá vliv)

Jinak to se seknou pokaždý když nahraješ ten save?

U mě to není asi o savu, protože mám vždy ten samý výsledek

1. mě vždycky poznala stráž i když jsem byl v převleku
  2. nepodařilo se mi sabotovat víc jak jeden kotlík a šípy, sice se to poté splnilo i u Racka se to splnilo a pochválil mě, ale při následným útoku to vyhodnotilo jako nesplněné
  3. poprvé jsem šel na 10. levelu a teďka na 14. , pokaždé stejně (vlastně to je jeden průchod, takže jeden save i když o mnoho hodin později)
    Jsem na Xboxu

A neměl jsi equipnutou nějakou nekumánskou věc? Nebo zkrvavenou, se statusem “kradené” apod.
S tím “nesplněním” - asi je potřeba sabotovat všechny kotlíky/šípy, aby se to vyhodnotilo jako splněno. Je to divný, máš dost vysokej level na to, abys tou bitkou prošel.

Edit: teď jsem si všiml, že ty nejsi OP :joy:

1 Like

No, jak tak čtu ty vaše odpovědi, napadá mne, jestli to není mým nízkým levelem bojování? To zatím moc neumím. Sílu mám na 5 a vlastně jsem nehrál žádné side questy, jen hlavní quest. Nemůže to být tak, že ti moji spolubojovníci mají nějakou bojovou zdatnost odvíjející se od mé a proto je to vždy fail, jelikož jsem ještě slabý???
No, já tu bitvu po několika neúspěšných pokusech odložil a hrál jsem side questy, takže mezitím se mé bojové umění výrazně zlepšilo :slight_smile:. Taky mám už mnohem lepší zbroj.
Tak uvidím, jestli se už teď třeba neprobiju…

To nebude ono, scalování nepřátel podle tvýho levelu alá skyrim podle mě ve hře není. Ale zkus to teď s vyšším levelem, bude to určitě o dost jednodušší.

Ok. Díky všem za rady!

1 Like

… hmm, zkrvavenou nevim, zabil jsem tu stráž v lese a převlík se za ní, jestli to bylo krvavý mě nenapadlo. Každopádně na to, že jsem se plížil a ještě jsem je ani neviděl protože čekaj za tou lávkou a já byl ještě v lese a neměl ani přímej výhled, tak mi to připadalo divný …

čus tak vám nevim nikoho sem neotrávil nic nezapálil a pak sem tam prostě natvrdo vlít se zbrojnošema a dal to na první dobrou akorát na finál bytku sem byl už pěkně jetej a málem mě dostal bylo to o chlup. :slight_smile: Ten vyší level asi je třeba jinak tě sundá ten jejich velitel

Já jsem tento úkol dělal na 12. úrovni postavy. Šerm vytrénován na levl 15. Vzal jsem druhý největší počet vojáků plus se posílil nějakým lektvarem a bylo to úplně bez problému.

1 Like

MÁM ZAJÍMAVOU VĚC po dobití Přibyslavic mi zmizel kůň Jenda musel jsem si koupit nového je to bug nebo následek Questu?

Taky jsem ty Přibyslavice musel hrát X krát a už jsem hru málem chtěl vzdát. Bylo to docela nehratelné. Jen co jsme zvládli 1. dvůr, pak 2. na kopci před kostelem, tak tam pak většinou naklusali ještě třetí borci a pěkně oplechovaní a to už nás tam moc nezbývalo. Ale tak nějak jsem to zkoušel porád dokola, málo bojoval, spíše zezadu, a nebo když na jednoho lapku útočilo více našich, taky jsme sundal ty lučišníky a nasbíral si ještě dole šípy průbojáky od mrtvých kumánů. Těmi jsem pak ušípoval nezničitelného režiséra Petra Jákla na půdě kostela :smiley:

Sranda je, jak se každému ta hra chová jinak :smiley:

Já je tam neotrávil, ani nezapálil šípy, u vozu jsem ani nezapálil seno…Šel jsem na bitku, pobil vojáky, pak lučištníky, pak zase vojáky a zase a zase…Na poprvé a v pohodě :smiley:

1 Like