Odkazy na rozhovory, články a pozvánky na konference

Rádi bychom se s vámi (a můžete i vy s námi) podělili o odkazy na rozhovory, články a pozvánky na konference v českých a slovenských luzích a hájích.

Daniel Vávra: Herní průmysl nyní prochází výrazným zlomem

Vývojářské studio Warhorse Studios a vývoj počítačové hry Kingdom Come: Deliverance jsou momentálně tím nejzajímavějším, co český zábavní průmysl nabízí. Vzhledem k obrovské podpoře ze strany tisíců herních nadšenců je totiž evidentní, že Kingdom Come je jeden z mála místních showbyznysových produktů, které mohou myslet na globální úspěch. „Prodat bychom mohli stovky tisíc kusů hry,“ říká jeden ze spolumajitelů Warhorse Daniel Vávra.

http://www.borovan.cz/rozhovor/daniel-vavra-herni-prumysl-nyni-prochazi-vyraznym-zlomem

HOSŤ: Kingdom Come: Deliverance

Exkluzivnym hosťom je Warhorse studio a 2 prednášky o ich chystanej hre Kingdom Come: Deliverance s hrateľnými ukážkami. Prvá v sobotu o 12:00, druhá v nedelu o 11:00. Tešíme sa s vami na toto epické RPG s heslom Dungeons & NO Dragons.

http://www.game-expo.sk/index.php?allnews&sk

Nějak mám pocit že by se určitě pár čechů podívalo, ovšem to by upoznění na tyhle akce musely být vidět a dostat se na ně normální cestou fora. Nejsou totiž vidět ani v hlavním přehledu fora činností pře 18dny a jak jsem už zmínil zde: České forum - nefunguje

samotná sekce czech je taky nefunkční, mám prohlížeč chrome
Já jsem se sem dostal díky profilu WH_JiřihoRydla

Zajímá vás vývoj her či aplikací? Přemýšlíte, jak začít, kde brát inspiraci či jak dotáhnout projekt do konce? Přijďte se podívat na zajímavou akci, kterou pro vás pořádá Fakulta elektrotechnická ve spolupráci s Microsoftem dne 10. dubna od 9 do 16 hodin v místnosti T2:C3-340.

V rámci akce přijdou zajímaví hosté z profesionálních vývojářských studií předávat své osobní zkušenosti a součástí programu jsou i 3 praktické workshopy! Jejich kapacita je omezená a je třeba se na ně předem registrovat zde:

https://akce.cvut.cz/?node=cal_item&idevent=2689&lang=cz

Na bratislavskej výstave Game Expo sme navštívili prednášku Tomáša Plcha z Warhorse Studios, ktorý vedie tým vývoja umelej inteligencii pre hru Kingdom Come: Deliverance. Prednáška bola najmä pre laika veľmi zaujímavá a nápaditá. Zároveň sme boli svedkami unikátnych záberov hry, z tak trochu inej perspektívy. A to zameranej čisto na umelú inteligenciu. V hre bude AI vyzerať v skutku inteligentne. Ak napríklad budete oblečený v meste ako posledný chudák, nikto sa s vami nebude chcieť rozprávať. Naopak, keď budete v drahom brnení a s mečom v ruke, vtedy sa vás budú báť.

http://www.czechgamer.com/18165/kingdom-come-deliverance-o-umele-inteligenci.html

V minulém týdnu jsme navštívili sídlo pražského studia Warhorse, které aktuálně pracuje na nejočekávanější české RPG hře současnosti - Kingdom Come: Deliverance. Jako první se o titulu rozpovídal spoluzakladatel firmy, Dan Vávra.

Daniel Vávra (Mafia I) pohovoří, jak to vidí s budoucností her, proč například jeho nové hře Kingdom come: Deliverance, která vybrala na Kickstarteru od 35 000 fanoušků 36,6 milionu korun, se nedostávalo uznání od vydavatelů a nechtěli se na vývoji podílet.

Igor Staněk z nVidie bude mluvit o herní platformě budoucnosti. Uvede na pravou míru, jestli začala post-PC éra a tablety se smartphony převálcují počítače. Dozvíte se, zda se pc hry přesunou na konzole, nebo vzniká nová platforma, která nebude s nástupem mobilů a tabletů bojovat, ale využije je.

http://bizit.cz/akce/budoucnost-herniho-prumysu

Tomáš Plch se rozpovídal o umělé inteligenci postav a zvířat v nové české RPG z dílen studia Warhorse.

Na AFO budou mít návštěvníci příležitost prozkoumat propojení vědy s videohrami ze všech úhlů, např. i případ, kdy se věda stává hlavním tématem her. V panelu Industry 4Science postupně vystoupí zástupci Googlu, Bohemia Interactive, Warhorse Games i společností zabývajících se vývojem vzdělávacích her. Jako konkrétní doklady tohoto typu videoher se nám v druhé části bloku představí např. projekty Take on Mars a Kingdom Come.

http://www.afo.cz/index.php?seo_url=program-afo49&film_id=1908&den=187

Nestihli jste v polovině dubna společnou přednášku Dana Vávry z Warhorse Studios a Igora Staňka z NVIDIA Česká Republika o budoucnosti herního průmyslu, nebo se vám zalíbila natolik, že byste si ji rádi střihli ještě jednou?

This topic is now pinned. It will appear at the top of its category until it is either unpinned by a moderator, or the Clear Pin button is pressed.

V souvislosti s reportáží z herního bloku olomouckého festivalu AFO se pro magazín 25fps podařilo realizovat rozhovor s Danem Vávrou o výzkumném aspektu vývoje Kingdom Come. Jelikož 25fps vytváří (nejenom) olomoucká studentská a akademická obec, směřovaly na Dana otázky zaměřené hlavně na humanitně založené studenstvo (záměrně tedy nedošlo na engine, Kickstarter a další záležitosti technického rázu). Právě pro odlišné téma, než jaké je obvyklé pro rozhovory o Kingdom Come, vychází rozhovor z AFO s laskavým svolením redakce 25fps i na Games.cz.

Záznam přednášky Martina Klímy z konference Imagine Cup Developer Days na téma "zkušenosti studia Warhorse."
Prezentace ke stažení zde: http://goo.gl/IAxrdI

V sedmé minutě dojde také na návštěvu studia Warhorse :slight_smile:
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/24.5.2014/

Rozhovor s Danem Vávrou na DVTV:
http://video.aktualne.cz/dvtv/jak-vznika-pocitacova-hra-navsteva-u-warhorse-studios/r~f47df2aaf2ea11e3b48f0025900fea04/

2 Likes

http://www.dotyk.cz/archiv/43-2014-/ceska-hra-za-100-milionu

V dubnu budete mit hned nekolik moznosti, jak se s nami potkat :-] Vice na FB!

7.4. VSE, Dan Vavra ve Face to Face

8.4. FF UK, Martin Klima

11.4. Malesov, Ondrej Bittner
https://www.facebook.com/events/333628010175982/