Patch 1.3 - postřehy a dojmy

Všechny stěžejní vlastnosti nového patche jsou jasné jako např.:

• Hra se automaticky uloží při vypnutí. Po zapnutí se takto uložená pozice smaže.
  • Redukováno „doskakování“ objektů a jejich textur.
  • Přepracované páčení zámků, především jednodušší ovládání.
  • Přepracované kapsářství, přesnější indikátor nebezpečí odhalení.
  • Před spaním se ukáže, zda se během něj uloží hra.
  • Zjednodušené plížení.
  • Zmírněný růst hráčovy síly v pozdějších fázích hry.
  • Vyladěnější souboje.
  • Na PC je možné nastavit typ antialiasingu a zapnout Vsync.
  • Opraveno přes 300 bugů v questech.
    (zdroj: http://kingdomcome.czech-games.net)

Za mě super
Konečně se NPC vrátili do Talmberku a mohl jsem dokončit 2 questy. Pokračuje mi vedlejší quest “chátra” který mi nepochopitelně před tím přestal pokračovat. Déšť už konečně vypadá jako déšť, předtím to byl pixeldéšť :smiley: . Lepší mimika postav v cutscénách. Kdyby takhle vypadala hra v den vydání asi by měla lepší start njn.

A co vy? Je něco špatně? Nějaké postřehy, které ve výpisu změn nejsou?

2 Likes

sakra! jakto, že tobě se do Talmberku vrátili a mě ne ? :smiley: to byla první věc co sem jel zkontrolovat,protože mi na tom vysí 4 questy…třeba musim počkat pár dní než tam “dojdou” ?

No já po patchi hru spustil, nic se taky nestalo, po 5 minutách jsem to uložil a vypnul a pak se mi to srovnalo,

1 Like

No nevím, můj první dojem je, že hra běží podstatně hůř než před patchem. Nižší a méně stabilní FPS (cca co vteřinu se škobrtne), mnohem citelnější pop-in, z Ratají se stala slide-show. Za mě zatím nic moc…

1 Like

Jsem jen občasný hráč. Můžete mi, prosím, poradit o co přesně jde, co a jak to ovlivňuje? Předem díky

1 Like
  • Lajcky…Vsync neboli vertikální synchronizace eliminuje trhání obrazu při jeho prudkém přehodu (Vsync vypnuto: rychle se s Henrym otočíš o 90° a obraz se trhá viz. obrázek). Tato možnost vypnutí/zapnutí je možná až teď od tohoto patche(v menu, nikoliv přes konzoli). Je to pro grafické karty poměrně dost zatěžující věc, takže když se to vypne, můžeme si “lépe” zahrát i na starších sestavách(grafických kartách) DSC_3269
  • Antialiasing je vyhlazování hran, když je tato věcička zaplá máme čisté obrysy postav, budov atd. opět otázka výkonu, když je antialiasing vypnut vypadá to asi takhle viz. obrázek (střecha vozidla, zrcátka)
    auto2
3 Likes

obojí nastavuje grafické funkce
Antialiasing vyhlazuje ostré hrany vykreslovaných objektů (budovy, postavy, atd.), když je úplně vypnutý, tak to trochu sníží grafickou náročnost hry.
Vsync zamezuje občasnému “trhání” obrazu. Novější monitory už mohou mít vychytávky že Vsync není potřeba. Lze to také vypnout.
Edit: Ale ty obrázky výše hovoří za vše :slight_smile:

2 Likes

U mna zatial:

1. pokrocile nastavenia grafiky sa neukladaju - WTF? - su previazane na celkove nastavenia grafiky a neulozia sa ani pri nastavenie “custom”. tym padom nemozne vypnut blur inak ako cez nejaky konfig manualne…
  2. z truhlice zmizlo kopec veci (blankin prsten, st. george mec, Executioner’s Sword, atd…)
  3. po fast-travelu henry vzdycha jak kun
  4. ziadne nastavenie antialiasingu som nenasiel
  5. Rataje - slide show
  6. spat/sadnut - ziadna zmena

Nastavení AA je v pokročilém nastavení grafiky

1 Like

dik. ale ja ho tam nemam. nedaval by som to sem ak by som si to 3x neoveril :slight_smile:
EDIT: a prave som si to overil 4. krat a fakt to tam nemam :smiley:
PS: mozno to ale suvisi s mojim dalsim bugom a to ze sa pokr nast gr vobec neukladaju ani ked si dam hlavne na “custom”. este skusim reinstall… a ak nepomoze, tak uninstall a dam tomu pol roka na dokoncenie beta fazy vyvoja :stuck_out_tongue:

To je fakt divný
EDIT: Ještě jsem zapomněl, že přibyly turecké titulky :smiley:

Taky přidám svoje postřehy. Hra mi teď běží jako hodinky … Hlavně v interiérech a dialozích kde jsem měl solidní frame dropy teď šlape prakticky stejně jako mimo ně … Když mám ultra na 2K jsem kolem 30fps což je úplně okej i s pár comandama na zlepšení grafiky a Draw distance takže technicky se mi hra zda teď mnohem lepší . Všiml jsem si taky že jsou přidány nějaké nové zvuky (to mě dost překvapilo :smiley: ) a lockpicking je mnohem snazší takže jsem konečně otevřel první truhlu :pensive: hamba že až teď já vím :joy::joy::joy:

1 Like

Bohužel u mě patch neviřešil chybu Q,takže stejně nemůžu pokračovata:confounded:

Já v novém patchi pozoruju:
-Zhoršila se kvalita všech lůžek, takže je třeba spát déle
-Nefungujou truhly v hospodě nebo u jiných mnou vlastněných lůžek - zdá se že se narušilo propojení beden abych si mohl všude ukládat/vybírat věci…takže některá místa mají truhly prázné, některé mají nějaké blbosti a v některé jsou drahocennosti co jsem si tam uložil. Může to ale taky souviset s tím že jsem se stal mistrem lovčím v Talmberku, dělá to zhruba od té doby (ale taky se tou dobou instaloval patch)
-quest Pastýř mi nejde splnit - mám najít skalického faráře, je v Sázavě, ale mluvit s ním nejde

Ahoj. Me patch opravil vsechny chyby ktere jsem mel. Nefungujici questy funguji a uspesne jsem je dokoncil. Ted je ta hra uz o necem jinem :slight_smile:

1 Like

Alespoň někdo má štěstí. :slight_smile: Mně to teď dokonce i celé spadlo, takže ztráta minimálně dvou hodin hry. (Hra spadla při pokusu uzavřít obchod, tak pozor na to.)

Boru9 aj mne to spadlo ked uzavrem obchod a tiež ked páčim niektore zámky akože mám tam cez 80 000 zlata ale tak to mi do konca hry neviem či vydrží. :confused: ako to mám odstrániť ten patch 1.3.1 lebo obchod a páčenie je môj život :smiley:

Takže s tím Vagabundem po patchi už lze hovořit?

Ja som s tým aj vedel

Otázka do pranice: U jakého čísla (verze) se tato hra zastaví?