Patch 1.3. - Rychlé cestování

Ahoj, před vydáním nového patche mi od jisté doby úplně přestali náhodné události při rychlém cestování.

Doufal jsem, že patch 1.3 to opraví, ale problém stále přetrvává. Zkoušel jsem i hru reinstalovat a rozehrát od znova, ale bez výsledku.

Nemá někdo podobný problém?

Spíš sis aktivoval Perk v dovednosti “Průskumník 1” v Hlavní úroveň (Při rychlém cestování dohlédneš o 10% dál a o 10% se ti navíc zvyšuje šance na vyhnutí), to by mělo znamenat, že událostí ještě přibude, ale nic asi chybka. Mám to to samý, perk jsem aktivoval ještě když byla hra ve verzi 1.2.5 od tý doby při rychlém cestování, už nepotkám žádnou událost (přepedaní, pocestný, žebrák atd.) což mě taky štve protože jsem potkával hádankáře a ten je skvělej. Tak od tý doby už jenom jezdim aspoň si zvyšuji level “jezdectví”. Už jsem na levelech síly a obratnosti, kdy dám i 4 lapky při přepadení jak nic.

Já nechci říkat, že to tak je, ale přijde mi divné, že ani když jezdím po mapě tak na nic nenarazím. Dřév jsem potkával různé pocestné, bandity atd. ale teď prostě nic. Já jsem četl na jiných diskuzích, že to také někdo tak má, tak nevím.

Celé dny nic nepotkáš? Já jen, že mě přijde, že se pouze snížila šance na tyhle náhodné akce…

ja normalne potkavam, vzdy mam 100% na vyhnuti i pruzkum a tradicne se bitek zucastnuju… pred 1.3 i po stejny, PC verze

No respektive ona ta šance na potkání tím perkem Průzkumník 1 má být o 10% ještě větší, a když k té události došlo, tak mohl člověk regovat vyhnout se jí tlačítko Esc 30% + nyní 10% = 40% a nebo zastavit tlačítko E a to bylo myslím 100% to šlo vždy. Jinak jo už 5 reálných dní mi to při rychlým cestování nehodí vůbec žádnou událost :worried: z bodu A do bodu B dojedu bez událostí. Jinak hraju bez jakýchkoliv modů.

Já jsem před patchem používal mód, který zvyšuje šanci na t uudálost a přidává větší počet nepřátel. Normálně jsem hrál a najednou nic. Ani při reálném pohybu po mapě na nic nenarazím.

ja naopak, mam toho dost… dokonce jsem ted sel po dlouhe dobe do skalice, kde jsem chtel trenovat lockpicking a byla tam celkem velka banda dobre ozbrojenych kumanu… docela mi dali zabrat, 6-7 jich bylo… doufam, ze to nebylo neco do nejakyho budouciho questu :smiley:

A hrál jsi po patchi od znova, nebo pokračuješ dál?

Co tak čtu, tak někomu se ty události ztrácí po splnění nějakého questu. Někdo píše závod v Talmberku, někdo zase někdy před bytvou v Přibyslavici, což je i můj případ. Já jsem schvalně objížděl místa, kde se ty události děli a na nic jsem nenarazil.

1 Like

stejný problem - žádné náhodné události při rychlém cestování.

Teď jsem zkoušel novou hru (vymazal jsem všechny savy), neaktivoval žádný perky a problém stále stejný. Myslím si, že jde o bug ve hře. Neříkám, že to samozřejmě může být jinak, ale vše tomu nasvědčuje.

Protože nejsilnější stránka této hry je zpracování krajiny, tak rychlé cestování jsem ještě nikdy ani jedenkrát nepoužil. Vždyť i na koni se dostaneš všude poměrně rychle (ta mapa zas tak velká není).
Takže já během cestování krajem narážím na pocestné, potulného rytíře, žoldnéře, hádankáře, žebráka, občas bitku banditů s pocestnými.
Jo, ale hraji stále verzi 1.2.5.

Rovnaký problém aj pred patchom 1.3 aj teraz

Já jsem výše psal, že jsem zkoušel projet klasicky místa, kde se tyto události vyskytují, ale prostě po hodinovém ježdění po mapě nic. Mě ani tak nejde o to, že to nejde při tom rychlocestování, ale že ty události se vůbec nespouští z nějakého důvodu. Pokud takovýto problém nemáš, tak můžeš být jen rád. :slight_smile:

Teď jsem zkoušel načíst savy 2 - 30 hodiny po startu hry a události, jak při cestování, tak i rychlým cestování fungují. Po načtení posledního (90h) už ne.

1 Like

A navíc se při rychlém cestování neexpí horseriding.

Jsi si jistý, že hraješ verzi 1.3? Co jsem procházel tady topicy v AJ na stejné téma, tak se všichni shodují, že události prostě někam zmizeli a ani na ně nejde narazit při normálním cestování. No nic, asi hru na nějaký čas odložím, než se to vše doladí. :slight_smile:

hele kluci, za mě mám průzkumníka na max a co cesta z města do města tak 2 - 3 encountery bud přepadení nebo pocestný, ale taky nesmíte zapomenout ,že NPC nějakou dobu stojí na místě než se přesune jinam, takže pokud vám stojí na cestách které nejsou moc běžné pro cestování tak je nemusíte potkat. NPC můžete potkat i bez fast travelu.

Jasně že mám v 1.3.1 mám hru na Steamu čili je vždy auktuální jinak to ani nejde. Snad jen tak, že by člověk přešel do offline modu a odpojil se od internetu, ale to jsem fakt nedělal. Prostě jo události zmizely a je to škoda protože pocestnejm a žebrákům jsem dával prachy a u přepadení jsem utíkal, ale ted když už jsem v boji nalevelovanej dost že bych bandity sejmul jak nic nebo skoro jak nic, tak zase nejsou. Jako oni to opraví to je jasný, ale doufám že nebudu mít konec hry do tý doby. I když toho bych se taky nebál mám 95h a v hl. linii jsem jak me Racek Kobyla posílá vypátrat tábor těch neřádů co jsou na sever od Talemberku.

Myslím že jsem našel řešení,

You can debug random events and increase their appearance.
All you need is restricted console variables unlocker mod ( nexus mods )
Replace whgame.dll in your data folder and type in console or create user.cfg

wh_pl_randomeventsdebug ( 0 default / 1 debug ) I set to 0 right after that
wh_pl_randomeventscooldownsenabled ( 1 default (my setting) / 0 didnt have encounters )
wh_pl_randomeventbasechancerunoffset ( 0 default / 1 chance increase ) (a lot)

Awesome! I hex edited the dll myself and changed those to:

wh_pl_randomeventsdebug 1
wh_pl_randomeventscooldownsenabled 0
wh_pl_randomeventbasechancerunoffset 1

And random encounters are back again!

Pro ne-angličtináře - Chápu to tak že:

potřebujete tenhle mod:

Potom stačí při hraní zadat tyto konzolové příkazy
wh_pl_randomeventsdebug 1/0 - oprava setkání
wh_pl_randomeventscooldownsenabled 1 - znovu zapne náhodná setkání
wh_pl_randomeventbasechancerunoffset 1 - zvýší šanci na setkání

A nebo lze přidat prý kód jako nový řádek v user.cfg

ještě jsem to sám nezkoušel, jsem v práci, ale četl jsem pozitivní reakce. Tak mi dejte vědět jestli to opravdu funguje!

1 Like