Prodejnost?

Nevite nekdo, jaka je aktualni prodejnost hry? Tyden po vydani stihli kluci usaty prodat milion kopii, ale od te doby jsem zadny novy udaj nevidel, nevite kolik toho tedy zatim prodali?

Taky by mě to zajímalo.

Připojuji se, taky by mě zajímalo jak se vlastně ve finále zadařilo - po té co už skončila hlavní kupní vlna a teď už to potáhnou zejména nějaké akce a výprodeje

Tak aby to tu nebyla nuda, tak já se taky připojuji.

Že by se ale ozval taky někdo kompetentní, kdo o tom má přehled?!

Nikdo se neozve, protože čísla patrně nejsou moc povzbudivá. Kdyby byla povzbudivá nebo líbivá, tak už by se někdo pochlubil.
Já sám je nevím, ale vzhledem k faktu, že KCD není aktuálně ani v žebříčku 100 nejhranějších her na steamu, tak to asi žádná sláva není. Momentálně je to pouze 25. nejprodávanější hra. KCD je sice komerčně úspěšná hra, ale v zásadě jen díky prvotnímu wow efektu, dlouhodobý potenciál alá Skyrim nebo Witcher 3 jí zjevně chybí.

4 Likes

Zřejmě se na mě projevilo něco o čem píšeš: v průběhu hraní ve verzi 1.2.5. jsem si myslel, že po dohrání hru aktualizuji a začnu hned hrát znovu, ale ve skutečnosti jsem po dohrání přesedlal na jiný titul.
Ale časem hru určitě znovu projedu. :slightly_smiling_face:

Myslím si že ať jich prodali až do teď jaký koliv množství jsou úspěšní. Vydělali na sebe, na hru a můžou jako nový studio začít úspěšně tvořit další a další projekty. Neřekl bych že kdybys prodal přes milion kusů za první dva týdny nazýval bys to jako ne povzbudivý. Druhá věc je že nechápu jak může někdo srovnávat zrovna tyhle hry, uvědom si že na obou (Skyrim, Witcher) dělaly ,profesionáslní, ( hotový ) studia s mnohem větším rozpočtem. Nicméně bych nějaký čísla taky rád viděl …

3 Likes

Tak jasně, o tom žádná - úspěch to je. Otázkou je, zda jim tato specifická reputace (studio, co dělá zabugované hry) neuškodí v budoucnu.

1 Like

Tak ta hra je singleplayer. Takze je docela logicke ze 3 mesice po vydani nebude uz tolik aktivnich hracu na steamu. Co se tyce dalsich cisel ohledne prodejnosti tak si myslim ze se ceka na nejake ucelene obdobi (kvartal, pul rok atd). Dal to muze byt i spojeno s obchodni strategii. Jako je oznameni DLC pripadne blizsi info o pokracovani. Nebo taky nejaka sleva na steamu apod. Vsechno je obchod :slight_smile: takze kdyby ted rekli: Super mame skoro 1,5milionu a nic dalsiho tak tahle informace vysumi do prazdna.

S KCD se to ma tak ze jedna pulka to koupila pred vydanim a ve dne vydani a dalsi pulka ceka na lepe odladenou hru + slevu na steamu. Takze az tohle prijde tak zase KCD poposkoci v zebrickach. Ne nikam nahoru ale zase bude trochu aktivnejsi.

2 Likes

pokud vím tak udelali jednu hru ne víc. Takže urcitě nejsou studio co dela zabugovaný hry ( mimo to já prošel hru dvakrát a bez kritických bugů ) . Opět se vrátím k tomu že WarHorse vznikalo defakto pri vyvoji hry. Jestli nekdo čeká že hra bude bez chyb jako u AAA titulů (mimochodem je jich taky plno) na který maj mnohem víc lidí (zkušeností) a penez je naivní. Myslím že na KCD je potreba nahlížet trochu jinak než na ostatní hry. Jinak má asi pravdu Sagittarius, čekají na lepší dobu kdy ohlásit další info, jak píše je to jen a jen obchod …

1 Like

Nojo, kvartál, půlrok … smysl to dává, ale já jsem zvědavej; fandil jsem jim aby vydělali co nejvíc, abychom se někdy třeba i dočkali těch husitských válek. Jsem přesvědčený, že pokud bude KCD a jeho pokraqčování úspěšné, tak na ně prostě musí dojít.

Na vyvoj vraj dali okolo 35melonov v dolaroch. Ak predali 1.5 melona kusov po 60€ su davno za vodou.

Někteří určitě zaregistrovali článek o tom, jak klesl počet hráčů hrající KCD, což nepřímo ukazuje i na prodejnost. Faktem je, že nemalá část hráčů čeká, až bude hra vyladěná a zlevněná.
https://bonusweb.idnes.cz/kingdom-come-prodeje-0ls-/Novinky.aspx?c=A180502_095735_bw-novinky_srp

Což je ale normální u všech single player her. Na fóru tady už byly grafy, které ukazují že třeba Witcher na tom byl úsplně stejně. Ostatně v tom dokumentu o releasu KCD to Dan (nebo Martin Klíma?) říká už předem - že maximální tržby jsou během prvního týdne, a každý další týden to klesá o půlku proti předchozímu. Nebo tak nějak.

1 Like

Co byla prvotni informace tak potrebovali 500 000ks aby nebyli v minusu.
Nad 1 000 000ks je to uspech a vydelali si. Coz ziskali prvni tyden.

Cokoliv dal je jen dalsi a dalsi plus.

S tim poklesem o 95% je to krasna ukazka zavadejicich informaci :slight_smile: Lidi v dnesni dobe cekaji ze nekdo vyda singlplayerovou hru a bude do ni zadarmo davat kazdy mesic 15 hodinovy obsah ? :smiley: Je logicke ze po 3 mesicich lidi co si hru koupili ji uz maji dohranou. Jak ukazoval Vavra pri reakci na ten clanek tak kazda singl hra takova je (kdyz navic pomineme i spatne udaje co ty clanky udavaji).

1 Like

KCD je vpodstate interaktivny film/serial s miernou davkou slobody jednania. V ziadnom pripade to nie je sandbox=piesocek kde sa mozete hrat bezcielne do oblbnutia. To si pockajte na Bannerlorda. Takisto to nie je ziaden Skyrim,kde herny svet obsahuje mrte mikrosvetov v podobe roznych dungeonov/jaskyn/elfskych ruin a inych fantasy ptakovin ( tvorba vlastnej postavy,vyber rasy, stylu hry magia/bojovnik/zlodej atdatd…) ktore ten herny svet niekolkonasobne zvacsuju.

A taky je možná jeden z důvodů, že vyšel God Of War. Já přestal hrát druhej průchod kvůli tomu a teď se vracím ke Kingdom :slight_smile:

Tak já spoustu lidí určitě překvapím - já po prvním dohrání přešel na Football manager :rofl:

neuvěřitelně návyková hra - vydržím ji hrát třeba dva roky v kuse s několika menšími přestávkami a pak kupuji nový ročník a opět v tom jedu! :grin:

U žádné jiné hry jsem nestrávil tolik hodin času. Kam se hrabou všechny Skyrimy, Starcrafty, KCD, Mafie a já nevím co ještě…!