Reálné systémové požadavky

No co čtu o W10 tak jako zklamání ( systém si nastavuje vse sam a vlastně vyřadí moje přání, po prenastavení uživatelem se pak překope pry z5 ). Ja na W10 nechtel nikdy přejít. KDC me k tomu dost naklaní, ale opravdu váhám. ty lagy děla stary WDDM 1.x … ( w7 ). Hlavně když vidím v práci jak ma 80% pc problém s updatama který tam nejdou nacpat a otravuje to každy den tak mě to ješte víc odrazuje. Hlavně mám problém opravdu jen s KDC. Na konec možná dohraju zalagovany KDC a možná mi přibude pár šedin a rozbiju klavesnici. WIN 7 s dobrym AV ( w7 nemají podporu ) je bezpečnejší než ty slavný W10.

@comeg3tsome Zase tak zle bych to neviděl…W7 určitě nebudou bezpečnější než W10 ani s antivirem…když tě nějaký nový a ještě nedetekovaný ransomware nakazí přes nezapatchovanou zranitelnost a zašifruje ti disk, ani antivir ti nepomůže a ztratíš všechna data. Zatím ale na W7 updaty vychází tak to není tak kritické. Že se updatujou W10 samy a nedá se to vypnout sice může štvát uživatele, ale v konečném důsledku je to pro vyšší dobro (WinXP a Win7 se ve světe potuluje spousta nezáplatovaných, které jsou nakažené vším možným - útočí se z nich na weby díky botnetu, těží bitcoiny, posílají spamy atd).
Já mám W10 už asi dva roky a žádné problémy nemám, updaty co nejdou nacpat se mi neobjevujou a nepřenastavujou se mi. Ale je pravda že ty jednoroční velké “service packy” dělají občas problémy (chtějí spoustu místa na disku, někdy neproběhnou úplně dobře a už nenaběhnou, pár nastavení se může vyresetovat…je to prakticky nová instalace s převedením dat ze staré), ale ty vychází jen cca jednou, maximálně 2x do roka. Měl bys tomu dát alespoň šanci, nebo mít oba systémy na PC paralelně jako já (stačí naklonovat partition s Win7 a pak jednu z nich upgradovat na Win10). Hry často na W10 běží líp, ať už díky WDDM 2 nebo DirectX 12…

1 Like

Jasně, díky moc :slight_smile:

Trošku jsi mě uklidnil. Děkuju
Jak to bude, když updatuju na W10 a MS si zapíše můj HW do database a ja třeba za rok pořídím nové železo? K w10 žádny keye není. To pak za rok budu muset koupit nove widle ? :smiley:
Děkuju moc a už tu nebudu otravovat s tématem Windows.

Přesně tak, MS si zapíše tvůj HW do databáze takže pak můžeš na PC udělat kdykoliv reinsalaci. Ale když koupíš nový PC nebo vyměníš základní desku (nebo z čeho si MS dělá identifikátor) tak ti to fungovat nebude a budeš potřebovat koupit nové Windows, nebo zavolat do MS a přesvědčit je že jsi jen vyměnil nějaký HW a potřebuješ znovu aktivovat…pak by to mohlo projít. Nebo jestli máš klíč k Win7, možná to půjde aktivovat s ním, nebo znovu nainstalovat Win7 a upgradovat…

Bezvadny! ty to maj teda vymyšleny dokonale jak ojebat lidi.
Takže dnes už má Windows 2 letou záruční dobu… ( odejde deska třeba i dřív když se taktuje… ).
Děkuju Lapis za tvůj čas a rady.

Ale to očem mluví lapis je licence OEM (vázaná na HW) … také můžeš mít licenci přenosnou a tam by jsi takové potíže mít v případě výměny některého HW neměl

i7 8700, 16GB, GTX 1060 6GB, SSD, Win10

Ve Full HD jede v pohode na ultra, FPS 40-60. Dokonce to jede na 4K v Ultra, akorat uz FPS jdou k 15-20 a to je malo.

Pleteš se mam takový dojem. Je OEM verze a tu by ti prodejce samostatně neměl vůbec prodat! na faktuře s OEM verzí by si měl mít aspoň motherboard. ( pokud prodá tak si člověk koupi v podstatě nelegální warez verzi :wink: ).
Pak se prodava o pár stovek dražší verze LEGALIZAČNÍ. tu si můžeš koupit samostatně. a po naisntalovaní se ti sparuje s databazi MS. Pokud ti Pc vyhoří. na novém HW to neaktivuješ.
Maj to vymyšlené a prochazí jim to, protože vlastní monopol.