Soubojový systém - výhrady

Dobrý den.

Shlédl jsem (opakovaně) gameplay videa z E3, a na youtube od Zdeňka Prince


Pročetl a aktivně se zúčastnil mnoha internetových diskuzí ohledně soubojového systému.

Nicméně stejně nejtrefněji zhodnotit herní systém kuler91 : To mě osobně je jedno … raději nereálně odsekávat končetiny, než mlátit někoho smetákem po hlavě.
https://www.databaze-her.cz/hry/kingdom-come-deliverance/diskuze/

Chápu, že Vám dal soubojový systém spoustu práce, ale prosím, zkuste si výše uvedenou diskuzi přečíst (pravda, je tam spousta ko*-otin, jak už to na podobných forech bývá) a něco se soubojovým systémem udělat.

Mám obavy, že se bude opakovat podobná situace jako u Andromedy, hra vyjde a všichni řeknou- asi dobrá hra, ale ty obličejové animace…

Hru si koupím (k novému XOX) ale mám obavy, že si (po vzoru Pelíšků) řeknu: To muselo dát práce, a přitom je to (soubojový systém) taková blbost (vopruz).

1 Like

Mě to přijde v pohodě, tyhle výhrady bych bral kdyby šlo o MP bojovku, ale jestli to správně chápu, tak v této hře se nebude bojovat každých 5 minut. Líbí se mi, že je to něco trochu jiného než v ostatních hrách… Cákance krve a odsekávání končetin mi nepřijde to podstatné na boji, hlavní je jestli to bude celkově zábavné a zároveň výzva tak, aby hráč měl po výhře v souboji pocit, že něčeho dosáhl.

Co by možná pomohlo jsou výraznější reakce od oponenta, ne jen že v intervalu 30 sekund vykřikne “Kurwa/Jebat/…” :smiley: Ale předpokládám, že unikátní soupeři v příběhu to mít budou. S čím souhlasím je to, že souboje působí stále lehce strojeně - přijde mi, že je to hlavně přechodem mezi jednotlivými animacemi, který je tak nějak nepřirozený či co. Ale je vidět, že v průběhu vývoje se to zlepšuje to.

Napadlo mě ještě při sledování toho většího souboje v E3 buildu, že by to chtělo nějaké sténání poražených protivníků, takhle to vypadá, že mají dva stavy “na 100 procent v pohodě” a “mrtvola”. Když už realisticky, tak ať ještě chvilku trpí (třeba jen zvukově) nebo pomalu lezou pryč z bojiště. :slight_smile:

1 Like