Continuing the discussion from Česká sekce fóra:
Mohlo by to byt hodne veci. Od absurdnich jako cela pribehova linie upravena pro zenskou postavu. Po realnejsi jako pridani nejake mensi lokace do mapy, nebo nejaky specificky quest navic.
Continuing the discussion from Česká sekce fóra:
Mohlo by to byt hodne veci. Od absurdnich jako cela pribehova linie upravena pro zenskou postavu. Po realnejsi jako pridani nejake mensi lokace do mapy, nebo nejaky specificky quest navic.
Uvítal bych spojení těch actů do jednoho nebo aspoň jejich rychlejší vydání.
To by se mi take libilo, ale nepovazuji to za prilis realne bez posunuti data vydani.
Původně hra měla obsahovat všechny ty tři části a datum vydání bylo 2015. To rozdělení bylo způsobeno nedostatkem financí. Potřebné peníze by se měli vybrat prodejem prvního actu na vývoj těch dalších dvou.
To rozdělení příběhu se mi líbí. Hráči budou muset počkat na pokračování a budou napjatí. Já jen doufám, aby mapa byla dostatečně velká a bylo v ní umístěno dostatečné množství vedlejších questů, jen aby udržela hráče.
Na tom rozdělení se mi líbí to že se každé bude odehrávat v trochu pozdější době a na jiné mapě, akorát mi těch 9 měsíců přijde hodně mezi každým actem, zvlášť když půjde pořád o tu samou hru. Bohužel na to aby to udělali dřív by potřebovali víc lidí a víc peněz.
Kdyby se jim totiž povedlo udělat ty acty dřív než za 18 měsíců jak mají předběžně naplánováno, tak bychom se mohli dočkat dřív i nějaké nové hry. Něco jako Kingdome Come 2.
Osobně by se mi líbilo oznámení (a byl bych absolutně nejvíce potěšen) o tom, že by mohlo jít hrát hru kooperativně komplet celou se vším všudy s možností se kdykoliv odpojit/připojit (jsem teď mírně rozmlsán Saints Row a divím se, že to už není standardní funkce her, dají se tím přeci zdoublovat prodeje:)). Vždyť druhý hratelný charakter je už defacto jasný. To by byla orgie. Ale. Zpátky na zem.
Tvůrci už oznámili že o kooperaci(ne multiplayer) uvažují ale ne v act I.
ad @BlackBull Když nevyšla jednička, jak můžeš myslet na dvojku. To jestli bude pokračování je otázkou peněz, Doufám, že hra bude dostatečně kvalitní, aby měla vysoká hodnocení a širokou hráčskou komunitu.
ad @KriS Kooperaci jsem ještě nehrál, je to opravdu tak super? Rád bych si zahrál, jen bych musel sehnat i spoluhráče Multiplayer by se hodil do jakékoliv hry. Bral bych ji, ale nemyslím si, že bude.
Hmm, na další stretch goals sem hodně zvědavej, ale nějaké velké rozšiřovaní mapy a příběhu nevidím růžově. Už takhle to bude dohromady 90 hodin hlavní questové linie a 3 území 9x9 kilometrů. To rozhodně není málo. Navíc při vší dobré vůli bude dalších 100 000 liber jen kapka do moře celkového rozpočtu, za takový obnos se toho moc neudělá ani u nás, takže bych to spíš viděl třeba na najmutí nějaké slavné hvězdy pro dabing, která i těch celých 100 000 spolkne. A nebo, v rámci aktuálních trendů, nějaká doprovodná appka na tablety s mapou a inventářem (což teda nevim, jestli by lidé kladně přijali jako stretch goal)
Souhlasím. Hlavně aby to mělo hlavu a patu. Vůbec nejvíc by se mi líbili detaily. Hrozně jednoduchá věc, u který však se dramaticky zvedá atmosféra. Tehdejší problémy, možné nemoce a nevolnosti, třeba i kdyby musel občas hrdina na záchod, to by bylo super Přeci, když už je nutné aby spal a jedl. Navíc třeba taková hloupost jako rozdělání ohně, sesbírání dřeva, ale jak jej zapálit? Křemeny? Pokud bych musel přenocovat v lese a byl ospalí, musel bych rozdělat oheň, jinak by mohli přijít vlci atd. Tohle by hře dalo nejvíc
@tojehnus No dneska o tom psali vývojáři na forum. Hra je plánována jako trilogie a z toho první díl je rozděleen na tři části/acty. Koukni se do sekce “Story split into three Acts”. Tam tvůrci vysvětlují ty acty.
Jo to je hezký. Připomíná mi to podle toho co jsi napsal Rush. Ale máš pravdu, že takhle by tě to vtáhlo. Otázka jen, jestli by to nebylo po delší době nudný. Zase na druhou stranu. Pokud hra bude na více dílů a herní doba bude takhle dlouhá, tak proč ne.
Nejhorší jsou hry, které dohrajete za jednu noc.
Takhle dlouhý hry jsou super, je to jak sledovat nějakej novej seriál. Po shlídnutí dílu čekáš týden, až bude v televizi novej díl. Mezi tím, můžeš fantazírovat co se tam stane apod. Rozhodně by simulace života byla přínosem.
Rush jsem nehrál, nevím. Ono se tohle RPG bude hrát jinak než one-way only FPS. Prostě si budeš moct sednout na zadek někde v lese, nebo u cesty. Případně vylézt někam na kopec. Takhle se ta doba hrozně moc prodlužuje. Ruku na srdce, třeba taková série Gothic, kdo kdy šel strikně po hlavní linii? Kolikrát jsem lezl jen do děr a do starých chatrčí, plaval pod vodu atd. Neříkám, že to tam bude muset být nutně, ale když budeš mít jako hráč zájem, proč neopustit hlavní příběh a nežít Tvůj příběh trochu jinak. Koupit si třeba dva chleby, cibuli a trochu uzeného, a dát se směrem na kopec atd. Rozhodně by to chtělo ale nějaký udržovací režim na KONCI hry. Viz Mafia a její Jízda. Tohle by bylo pro Warhorse určitě výborným přechodníkem mezi třemi akty. Mít tak otevřený svět (mapu), občas dostat úkol, který bude netrviální a žít tak v době rytířů. Dejme tomu, že hrdina bude poznáván, a také se mu otevřou nové možnosti. Hledání zlodějů, chytání lapků, nájemné vraždy atd. Nevím, jak to v historii fungovalo, ale byla by škoda, kdyby oficiální příběh skončil, a závěrečné titulky a ahoj. Takhle by hodně lidí mohlo ve hře zůstat i dále…
600k is okay. 700k would be better though, but bird’s already in hand and that’s enough for me.
Hlavně jsem rád za ženský charakter, že bude… kdykoliv je ta možnost, tak radši volím subtilní blondýnu či brunetu (zrzku taky, no…). Obecně hry jako lotro nebo skyrim měly výborný systém tvorby postavy. Doufám, že i hráč v KC-D si bude moci vzhled postavy upravit - alespoň částečně. Hlavní postava z traileru sice vypadá celkem zajímavě, ale asi bych se nedokázal vžít do takového řezníka…
Možné to nebude. Představ si to jako v Mafii. Jediné oblečení a výzbroj bude měnitelná. Nic ve smyslu GTA. Bude pouze jeden charakter a to kovář. Navíc ženský charakter umožní hratelnost za tuto postavu pouze na určitou část hry. Dejme tomu jeden minipříběh, jinak se bude muset hrát za kováře. Se vzhledem se budeš muset smířit
Ostatně je postava silně situovaná do děje, což je dobře. Kdyby jsi tam mrsknul „kočku“ jako v Elder Scrools, vypadalo by to divně
Určitě bych se nedivil, kdyby vznikl nějaký neoficiální mod na úpravu postavy, ale v oficiální hře by to mělo být tak, jak jsem zmínil výše.
Myslím, že to mají velmi dobře rozmyšlené. Skoro mi přijde, že krom té ženské miniúrovně, jsou stretch goaly zatím věci původně zahrnuté ve hře. Ale to je jen můj osobní dojem. Jsem zvědav na překvapení v závěru kampaně. Věřím, že je reálné vybrat 500%. Třeba nové úrovně za 600 liber mohou výrazně pomoct (na druhou stranu, prodávají hru a nepřeprodávají meče).
Z otevřených otázek mě nejvíce provokuje český dabing. Přijde mi skoro nemožné, aby krom anglického nebyl přítomný v tak autentické hře i dabing původní (čeština, němčina,…) - jako možnost. A nemyslím to vůbec proto, že jsem Čech a nerozumím anglicky. Hry s českými titulky běžně, často i pouze anglicky nebo německy. Jde mi na prvním místě o autenticitu. Kontinentální Evropa, (staro)čeština, (staro)němčina, latina. Prostě to k tomu patří. Jak také překládat některé názvy nebo řešit situaci, kdy se postava a její charakter liší především jazykem. V této části Čech mi není znám žádný německý jazykový ostrov, přesto si myslím, že se ve hře může vyskytovat více jazyků. Proč tedy nenabídnout jako některý ze stretch goalů ORIGINÁLNÍ dabing? Můj názor. Zajímala by mě nějaká statistika, kolik lidí to vnímá jako klad (v autentické hře) z těch, co o hru projevili zájem. Předem odmítám některé české hatery s jejich českou malostí (KCD není úplně mainstream, těžko podle mne tvrdit, že by 90% lidí nezajímal u realistické hry autentický dabing jako možnost; navíc když přihlédnu k tomu, že to není myšleno jako nějaká zapomenutelná hra, o které po pěti letech nebude nikdo vědět, ale jako poctivá práce a snaha o kvalitu; z tohoto pohledu mě to zkrátka velice provokuje).
Jak už řekl Dan Vávra, udělají vše v jejich silách, aby český dabing domácímu publiku nabídli. Dokonce říkal, že to není ani tak otázka peněz. Jenom prostě asi nebude v den vydání, což je škoda, ale bohužel takový je zákon trhu a globální verze hry má přednost.
jako pěkněj bonus navíc by mi přišlo nějaký domestic animal, prase, koza, kočka, drůbež …
popř možnost dostat/koupit/chytit/cvičit psa nebo dravýho ptáka na pomoc při lovu, popř společník na odloučené prozkoumávání luk a lesů,
mohli by zavrčet/ písknout, kdyby cejtili/viděli něco cizího
k dabingu: obávám se že staroslověnština by se hodně těžko poslouchala,
ono by znělo dostatečně archaicky i kdyby mluvili jen spisovně,
ale jinak ano čeština by byla fajn, obě mafie byli taky pěkně nadabované s tím by asi nebyl takový problém…
Jo ten nápad s cvičeným dravcem či psem se mi taky líbí, na druhou stranu pokud by to bylo až za stretch goal tak je otázka, jak by pak s tím hra počítala co se týče třeba plnění questů, protože by to opět přidalo nějaký herní prvek se kterým by se tvůrci museli popasovat.