Uvahy o dalsich stretch goals

Ten výběr se dost zpomalil, spíš to vidím na to, že se to rozjede ke konci, mám za to, že občas naroste rychleji peněz, když vydají update video.
Podle mě vyberou něco kolem ±800k Lib., osobně budu rád za ten lepší motioncapture. Dalš stretch goal by musel být ještě něco, co bych opravdu chtěl, ale nevím co by to mohlo být. :smiley:

Uz jsem to jednou psal do komentaru na kickstarteru, kdyz se clovek podiva na trendy ostatnich kickstarter projektu, da se udelat docela solidini predpoved. Pokud se nestane neco vyjimecneho, tak by se mela uroven prispevku drzet priblizne stejna jako je ted s tim ze posledni 2-3 dny se rapidne zvysi, casto i na uroven prvnich nekolika dnu, nekdy vic, nekdy min. Kazdopadne kdyz si to clovek vypocita, tak za poslednich 8 dnu je prumer 13,5k/den. Vezmu ze do konce zbyva 12 regulenich dnu a 2 posledni budou extra. tzn 13,5x12=162k. Za posledni 2 dny bude vzheldem k rozsahu projektu a trendum jemu podobnych kadopadne vybrano minimalne 100k, muj odhad je nekde mezi 150k-250k. Tzn kdyz to sectu dohromady; 644+162+100=906 Cili podle me je nejnizsi mozna caska, kterou vyberou £906k a max bych odhadoval nekde kolem tech £1050k.

Tak jak jsem říkal. Mezi 800k - 1k padne castka na kickstarteru.Dost na to aby hra vyšla v kvalitě jakou si studio predstavuje.A dalsi Act si budou vybirat mezi vydavateli :smiley:

S těmi popsanými trendy bych souhlasil. Většinou ten graf vypadá jako hokejka. Silný start a závěr (3-4 dny) a mezi tím pomalé přírustky. Bude podle mě záležet taky na tom, jak atraktivní budou stretch goals na 800k, 1m, popřípadě 1.2m úrovních.

Navíc myslím, že se zapomíná na jednu věc - Kickstarter nepodporuje PayPal, což naopak spousta lidí pro platby na internetu vyžaduje. Takže pokud by skončili na Kickstarteru lehce nad milionem a po skončení měli alespoň trochu slušný webshop s PayPalem, tak by dohromady měli udělat takový milion a čtvrt s přehledem. Ale jak říkám, bude záležet na atraktivitě stretch goals a zda si na závěr nechali nějaké větší překvapení.

Ja si moc nemyslim, ze by strech goaly dokazaly nejak zasadne ovlivnit prisun penez. Urcite to muze pomoct, ale ma to podle me efekt hlavne na uz existujici backery, aby navysili svuj prispevek. Nove backery to moc nenalaka. Ti se mrknout na stranku a kdyz se jim hra libi, tak si ji “koupi” nezavisle na stretch goalu. Viz zacatek kampane, kdy hlavni cil byl hned splnen, stretch goaly nebyly zadne, a penize se sypaly silenou rychlosti dal. IMO nejdulezitejsi bude aby meli na konec prichystanou nejakou bombu, ktera je zase dostane do vsech hernich medii tak jako pri spusteni kampane. Dan mluvil o nejakem prekvapeni na konec kampane. Nebo reklamu u nejakeho popularniho letsplayera. Tohle by prineslo mnohem vic lidi a hlavne penizku. Paypal po konci kampane taky rozhodne muze pomoct, ale ja bych od toho zase moc neocekaval. Sejde z oci sejde z mysli, a ja si nemyslim ze po konci kampane se budou hrnout zastupy lidi platit na stranky warhorse. Se Star Citizenem se to asi neda moc srovnavat, protoze to je MMO a pokud vim, tak tam lidi “prispivaji” za ingame predmety, coz je asi bezkonkurencni lakadlo.

Jasně, já taky nemyslel, že by PayPal udělal třeba taky ještě jeden milion, ale takových 100-200k tedy 10-20 procent nad to co vyberou na Kickstarteru by se ještě sejít mohlo. Star Ciziten je opravdu taková vyjímka, o které se budou všichni učit a kopírovat, ale povede se to jednou za pár let víceméně náhodou (viz peníze vybrané na Elite vs Star Citizen jako velmi podobné projekty s tradicí i osobou původního tvůrce).

1 Like

Ve finále by mělo přijít nějaké překvapení. Na to jsem zvědavý. Ale nejsem si jistý jestli to má co dělat se strech goals, spíš ne. Líbilo by se mi oznámení “alfu máme hotovou, pojďte hrát”, to bych slintal blahem :slight_smile:

1 Like

Trochu mě mrzí, že spousta fanoušků má dost zkreslené představy o téhle hře. Nechápu co by si představovali v dalších a dalších stretch goalech. Vůbec si neuvědomují, že se vybrala sotva hrstka drobných na vývoj. Je pravda, že mnoho věcí, které byly řečeny o téhle hře Dan a spol. vypráví spíše v podcastech a místních plátcích, takže někteří lidí ví prd, že tenhle KS je spíše sonda, než něco za co by dokázali zafinancovat půlku hry.
Narážím na nově oznímené goaly, podle mého jsou docela kvalitní, i když ten za 900k mi připomíná zaklínačskou arénu. Pokud se dosáhne 800k, tak budu happy, tu poslední část si myslím dokáže vytvořit nějaký moder i na PCčku.

Jn, jeste navic kdyz se vezme kolik jim toho zustane ve skutecnosti po odecteni nakladu. Ted sem se dival na nejakou prednasku z GDSka, kde typek vykladal, ze kdyz se odecte poplatek kickstarteru, dane, naklady na ty odmeny a postovne, zustane ti neco malo pres 50% (mluvil o indiegogo.com, ale nemyslim ze se to bude nejak zasadne lisit).

Souhlasím s Tebou. Už dávno jsem psal, že lidi budou mít nemyslitelný nároky a někteří naprosto od cesty. Prostě každý chce něco. Já jsem se stretch goals spokojený. Drží se hry a není to taková ta blbá omáčka, která potom uměle navyšuje velikost hry. Často i dost nelogicky. Třeba za Performace MoCap jsem nejvíc štaštný, super je i část s tou holkou, není to celý děj, ale takhle přesně dostaneš pohled z druhé strany. Co se týče orchestru tak to je naprostá pecka. Máme skvělé muzikanty, a atmosféra bude jedinečná. Málo lidí to řeší, ale hudba i soundtrack je u her dle mého dost důležitým prvkem hratelnosti i atmosféry. Doufám jen, že se Warhorse nezačnou odklánět od původního konceptu a nebudou až příliš moc ohýbat hru nad požadavky předplatitelů. To by potom mohlo skončit naprosto katastrofálně :wink:

1 Like

Nemám strach, že by Warhorse změnil koncept hry na základě požadavků lidí tady. Na to mají moc hry hotovo a dostatek zkušeností, aby věděli, že to může skončit zle. Co jsem videla Vávrovu přednášku na GDS 2012 jsou si toho nebezpečí vědomi a dají si pozor.

Co se týče stretch goalů jdou dobrou cestou. Dávají věci, které pravděpodobně ve hře chtěli, ale kvůli finančním nejistotám a tomu, že by hra fungovala i bez nich, je vypustili.
Ženská příběhová linie je krásná ukázka toho jak správně poslouchat návrhum lidí okolo. V podstatě je ani nenapadla, dokud se neozvali lidé, že mají zájem o možnost hrát za ženskou postavu. Podívali se na existující příběh napadlo je jak ji tam dobře zakomponovat.

Jinak co se týče finální částky tak podle kicktraq je vysledek mezi £782,935 a £950,445 a podle kickspy je vysledek £1,099,987. Když jsem si prohlížela metodiky výpočtu predikcí tak mi přišel kickspy přesnější než kicktraq. Můj závěr je: Odhlédneme-li od možného konce světa vybere se určitě přes £800,000, což (dokud se neohlásí £1,000,000 goal) mi docela stačí. Aréna by byla pěkná, ale já ji nepotřebuji.

1 Like

Já právě mám pocit ohledně velkého grand finále ke konci kampaně. Dost jsem uvažoval i o Duke, když si vezmeš další kopii navíc včetně jedné kopie Actu II. Uvidíme, jak kluci budou svoji hru propagovat, jsem sice celkem bez peněz, ale za kvalitní práci se lidi musí ocenit.
Ale zpátky k topicu. Už tu padl nějaký návrh poslední stretch goal? Vůbec netuším, co by to mohlo být, případně co by ještě hře adekvátně prospělo :wink:

Co už tu bylo - hudba, animace, souboje.

Já to vidím na něco ohledně craftingu. Vytvořit si vlastní brnění? Zbraň? Nějaký sofitstikovanější systém než klasika ala “potřebuješ 3 provázky a kus železa, abys dostal tohle”? Nebylo by to špatné.

Osobně jsem rád už jen za orchestr. Hraní za ženskou mi nevadí, stealth mám rád a člověk se podívá na druhou stranu mince. Tournament mode je u mě tak důležitý asi jako český dabing. Vím, že hodně lidí by si to přálo (cz dabing) ale když je hra založena na autenticitě tak by tomu ve výsledku nerozuměl asi nikdo.
Jediné co mě napadá, tak za další vybrané peníze rozšířit vývojářský tým. Třeba přibrat externisty a posunout tím datum vydání. Sám tomu moc nevěřím ale nic lepšího mě nenapadne.

1 Like

Tým budou rozšiřovat, to padlo na KS i v rozhovorech. Je/bylo jich kolem 35, četl jsem něco o 75 lidech cca. Ale že by to posunulo termín vydání, to určitě ne. Spíš budou schopni víc věcí dotáhnout do lepšího stavu a snad v termínu stihnout i něco málo víc.

Milion je asi nereálný, ale co myslíte že to je?

Myslim, že milion až tak nereálnej není (držim pěsti k dosažení). A miliónovej stretch goal? Oznámení Akt IV? (dobře, já bych furt rád ten kampaň coop mód, ale tak Akt IV by asi taky nebyl špatnej;)).

Milionový stretch goal oznámen. Pokud se dosáhne této částky bude ve hře jako společník nejlepší přítel člověka, tedy pes. Jako náš mazlíček nás bude doprovázet na cestách, pomáhat v boji, varovat před nebezpečím či dokonce souviset s nějakými questy.
Osobně si myslím, že je to dobrý přídavek. Akorát mám obavy, že bude jen jedna rasa (model psa) a nebude moc z čeho vybírat. Je to ale zatím ve hvězdách, zda-li se toho vůbec dočkáme.

tak jsem tady, udělal bych něco jako magii ohně vody atd. stačilo by najít knihu a přečíst

:D, ten byl dobrej;)