Zakrvácené mrtvoly žen v lese na jih od Ratají

V rozsáhlých a zdánlivě prázdných lesích na jih od Pirkštejnu ( dolní hrad v Ratajích) jsem poblíž staré štoly na jednom ze svahů našel naprosto netypický roubený srub. Z dálky připomínající malou tvrz. Před vchodem stál mučící stůl zbrocený krví, a srub byl plný zakrvácených, mrtvých ženských postav!! Ty vole, na to, že to evidentně není součást žádného questu ( postavy nejdou prohledat ani nic jiného), tam je tak strašlivá atmosféra, že mi naskákala husí kůže. Dům je kromě mrtvol ještě naplněný pytli s dalšími oběťmi.

našel jste totéž někdo z vás? Nemáte tušení, co by to mohlo znamenat?
Každý pozná mrtvolu se Zlatonkou, ježibabu, perníkovou chaloupku, hnízdo ptáka Noha, apod. Ale nedokážu rozeznat, na co odkazuje toto.

Teda, hraji hru potřetí a znalý všech mechanik si užívám příběh, všechna DLC apod. Ale teda vždy mě zase něco překvapí.

PS: ještě doplním, místo je označeno jako takříkajíc standardní “nehoda”…
Nicméně, tato nehoda je poněkud rozsáhlých rozměrů.

Ahoj, o tom jsem na youtube viděl jedno video. https://youtu.be/dcyk0shkKRQ

Taky jsem to teprv nedávno našel, je to prostě taková “hezká” zajímavost :smiley: ještě se tam válí knížka Krásy vyvrhování, autoři mají rádi černej humor.
A takovejch věcí se dá najít víc, nedávno jsem s koněm zakopl o zkrvavenou hlavu čouhající ze země v lese u Talmberku. Taky milý překvapení :smiley:

1 Like

Teď to hraji počtvrté a na tohle jsem nenarazil, díky za tip. :smiley:

Nechci se schválně dívat na mapy nebo videa se zajímavostmi, kde co je, ať mě má stále co překvapovat… a taky mě neustále něco překvapuje. :slight_smile:

jooo, pravda. Na stole v tom srubu hrůzy je opravdu kniha “krásy vyvrhování IV”… Ano, hustě černý humor.
No a nyní spekulace! Až nyní mi došlo, že v kraji kolem ratajského mlýnu, Ledečka, Pirkštejnu dost často nacházím na cestách mrtvoly žen. Nikdy jsem to nijak nezkoumal, ale nyní mě to nutí dávat do souvislostí…

Já jednou našel poblíž Ledečka košík s třískami který byl od krve. Ta vedla po zemi až pod keř, kde jí bylo nejvíce a končila tam. Původně jsem myslel že tam někoho přepadli kumáni, ale mohlo by to být i od stejného vraha.

OK, zahajuji vyšetřování :slight_smile: Prolezu lesy kolem Ratají horem dolem, propátrám cesty a nafotím místa činu. Pak se vrátím a podám zprávu… Ehm, nečekám tedy, že bych něco významného našel v tomto svým životem žijícím tématu, ale minimálně mám zase co dělat.

Klidně pomůžu :slightly_smiling_face:

No rozhodně ano!
Já jsem včera strávil skoro 2h v lese pod Pirkštejnem. Odpoledne sem loadnu mapu, ale prošel jsem oblast jež je pomyslně ohraničena dvěma potoky a pak koncem mapy. Viz. obrázek. Přišel jsem na několik věcí:

  1. místo činu kromě těl nešťastných žen a dalších obětí v pytlích obsahuje i masové hroby ( tři kopice hlíny)
  2. je to každopádně hájenka, či má společného něco s lovem ( parohy nad vchodem atd.)
  3. vrah je i zároveň lovec - pytlák ( kolem hájenky se vyskytují kosti lovných zvířat - jelen atd.)
  4. je přítomno i pro mě poněkud speciální nářadí ( od paliček co používají dřevaři a řezbáři po kovářské kleště… ) Takže buď toto bylo použito na mučení těch nešťastnic (pane jo, to je strašně morbidní) , a nebo se to hovado ještě regulérně zabývá řemeslem.
  5. les v prozkoumaném okruhu je plný kostí lidí. V roklích, kolem štoly, a jinde - všude lebky a kostry lidí
  6. cestou jsem narazil na pytláka (nad lapkovským kempem u potoka), který měl od svého kutlochu krvavé stopy vedoucí k čerstvě vykopanemu hrobu, kde ležela mrtvola). Hned jak mě viděl, po mě vystartoval -tedy už mi nic nepoví…
  7. Od Srubu s hrůzným nálezem vede nepatrná stezka dolů, roklí, až přímo k druhému Ratajskému mlýnu. V tom mlýnu bydlí velmi, velmi nerudný chlap s ženou ( quest práce pro shánění bydlení Katovo manželky), kteří začnou sprostě nadávat prakticky okamžitě, jakmile přijdeš na dvůr. Dokonce mám dojem, že při questu říkali, že jim žádná děvečka dlouho nevydrží?? (fakt nevím). V noci jsem celý mlýn propátral, ale kromě několika “ženského kusu oblečení” (?!?!) jsem nenašel nic, co by přímo ukazovalo na srub.

Je to někdo jiný z ratají? Domy řemeslníků pod Pirkštejnem?
Ve srubu hrůzy jsou nějaké speciální výrobky - ehm, připomíná mi to těsnění pod hlavu motoru - snažím se najít cokoliv, co by tomu odpovídalo i jinde

Právě řeším Quest v Sázavě, ale do konce týdne bych se mohl dostat také k vyšetřování. Jsem schopný prozkoumat les na sever od míst prozkoumaných Tebou (na obrázku modře vyznačené). Do neděle sem napíšu co jsem zjistil. Souhlasíš?

Jasně. Já přidávám ( i pro případné další “blázny” :laughing: :laughing: :laughing:) foto toho nástoje, který mi není známý. Nemyslím si, že když už si nějaký architekt dal tu práci pokládat po místnosti nástroje, že by jen tak hala bala dával, co jej napadne. Když se tak dívám na ten obrázek, přijdou mi nástroje nějak podezřele moderní… Kua, co jen tímhle chtěli říct?

Všechno, o čem tady píšete, je velice zajímavé. Hned mě to láká se do hry zase kouknout a navštívit ty lesy. Jen podle mě to není na jih od Dolního Ratajského hradu, ale na východ, maximálně jihovýchod! :slightly_smiling_face:

No jasně, jen se zapoj… :grinning: A ano, máš pravdu. Tohle je už opravdu spíše jihovýchod. Nicméně, mrtvoly žen jsme našli na cestách i kolem ratajského mlýna, já naposledy na křižovatce za katovnou… Vrah má evidentně široký rajon…

Tyhle věci tam mají i zbrojíři nebo třeba rytec v Sázavě. Prostě vykrojili kolečka z plechu, který následně na něco používají :smiley: aspoň tak to chápu já.

Jinak vyšetřování zní fakt zajímavě, nicméně si myslím, že nad tím autoři nějak moc (tolik jako vy) nepřemýšleli a prostě tam do lesů něco pro zajímavost narafičili. Prostě aby bylo co objevovat i mimo hlavní cesty a nebyl les prázdnej :smiley: Mrtvol a hrobů je plná celá mapa, nejenom kolem Ratají.

Možná to je pravda, ale kdo ví :grinning:

Ahoj,
taky mě ten srub zaujal, a čekal jsem nějaký Quest typu “vypátrej vraha”.
Těším se, zda něco okolo této záhady zjistíte!
Přidávám ještě pár obrázku.

Ahoj, omlouvám se ale o víkendu jsem to časově nestíhal. K prozkoumání té části lesa se dostanu nejdřív dnes.

Zajímavé místo, sám jsem ho neobjevil, i když jsem někde poblíž narazil na pytláka nebo lapku při shánění zvěřiny.

Ahoj,našel někdo tohle?


V tom hrobě byli ostatky kumána, je to asi i kanibal…

No ty kráááso. Tohle jsem nenašel. Ten les je plný překvapení!