Český dabing?

No tak pokud tam bude francouzština a němčina, tak to je fakt dost divný. Co jsem tak četl na fóru, tak by češtinu ocenili ne jen Češi. Backerů na kickstarteru bylo 3,653 Čechů a 1,387 Francouzů.
Takže předpokládám, že uvažování je takové: když to bude ve francouzštině, tak to přiměje nějaké Francouze si to koupit, ale češi si to koupí tak jako tak, takže na ně serem.

9 Likes

Nebo to muzes brat tak, ze ceskej dabing chtej delat az v klidu po vydani, aby ho mohli delat ONI a udelat ho poradne. Jinak by to proste museli dat nekomu jinymu.

Bohužel to tak vypadá. Jestli to tak je nebo je to tak jak píše níže GingerFOX…a nebo dokonce úplně jinak, to můžeme pouze spekulovat. Každopádně si myslím, že lepší než špatný dabing je opravdu žádný dabing…

Je ale pravda že jsem několikrát na zahraničních forech četl názor, že stejně jak někteří anglicky mluvící hráči hrají zaklínače raději v polštině, tak tady by nemalé procento hráčů sáhlo po češtině jen pro atmosféru…

3 Likes
3 Likes

Je smutné, že na otázky zda bude německý dabing, na youtube pod nejnovějším video updatem osobně Dan 2x odpovídá že ano, ale minimálně 10x tam padla otázka jak se to má aktuálně s českým dabingem a vše zůstalo bez reakce. Vím že na toto téma bylo již dříve uvedeno video, ale nějaký čas již uplynul, hodně věcí se změnilo a vývoj hry se chýlí ke konci, proto by mě zajímalo jaká je aktuální situace s CZ dabingem?

  • Bude?
  • Nebude?
  • Bude, ale až déle po vydání?
  • Zatím ještě není rozhodnuto?

Prosím WH za aktuální informace, myslím, že si je česká komunita určitě zaslouží.
Předem děkuji, vše zatím vypadá fantasticky, jen to neuspěchejte, na kvalitu si radši počkám :slight_smile:

3 Likes

Ahoj,
Ono není moc co vykládat, protože se na situaci nic nezměnilo.

Čeký dabing by jsme si moc přáli, ale nezavisí jenom na našem přání. Zatím ještě nepadlo konečné rozhodnutí.
Takže čtvrtá možnost je správně.

3 Likes

Já to tu už jen zkopíruji ze steamu:
###—###
Předem sděluji, že si velmi cením práce vývojářů hry, ALE—>
České studio, české prostředí hry, velký kapitál, AAA titul a bez českého dabingu. To je jak Zaklínač(Witcher) bez polštiny, jiným slovem ostuda. Warhorse studio odmítá zafinancovat český dabing, zaměřuje se na zahraniční trh, tak ať nepíše a nemluví o podpoře v ČR/SK fórech a magazínech. Pro mě je to urážka, a proto “zahraniční” Kingdom Come od Warhorse studia s angličtinou 100% nikdy nepodpořím a nezakoupím ani ve slevě.

V roce 2017, za zády s financováním většinového vlastníka studia Zdeňka Bakaly, se vymlouvat na nemožnost nadabování češtiny je kompletně trapné. V dnešní době je českých her jako šafránu a místo toho aby studio využilo potenciálu unikátnosti v domácnostech ve své zemi, tak základní morálku ignoruje.

Hra už nyní vypadá dobře. Pan Daniel Vávra by měl přestat s Bakalou počítat každou korunu a udělat legendární hru, která bude mít u nás jméno jako Warcraft 3, Mafia nebo Arma a na tom pak dále stavět. Zisk přichází se jménem a kvalitou.
###—###
Tady ještě dodám, že Vaše hra vypadá opravdu krásně, navíc v naší krajině. Přirovnal bych to ke hře Crysis ve svých počátcích.

3 Likes
4 Likes

Já prostě tak nějak pořád doufám, že se na českém dabingu potají pracuje a že nakonec bude překvapením před vydáním. Pokud ne, tak to bude opravdu škoda.

Bylo by to super, ale nemyslím si, že bude čeština při vydání. Podle mě čekají, jestli hra bude úspěšná a pak se rozhodnou.

No nevím. Dan říkal, že čeština by se s největší pravděpodobností zaplatila. Problémem je, že namluvení celého obsahu bude časově velice náročné. Já pořád čekám na zázrak. :wink: Sleduji tento projekt od samotného začátku KS kampaně a tohle by mě poměrně štvalo.

1 Like

Jo, prý největší problém je čas. Dan kdesi říkal, že i na německý dabing mají málo času, a to s ním počítají najisto od začátku. Jde o to, že dabovat se může až když jsou finálně natočená všechna videa, hlášky, finalizované texty atd., a to do nedávna nebylo.

Na zázrak bych rozhodně nečekal. Kdyby tam čeština měla být, asi by to hoši z WH vytrubovali už dlouho dopředu. Jaký má z pohledu marketingu smysl utajovat do poslední chvíle herní featury, aby je pak s velkou slávou odhalili až po vydání??

1 Like

Neříkám že až po vydání, ale pro poslední vyhypování by to bylo perfektní načasování. Někde jsem četl, že určitá část hráčů i ze zahraničí by nejradši pro co nejvíce realistický zážitek hráli s originálním dabingem. Ač nechodím do kostela, tak pořád ještě věřím… :smiley: :smiley:

Presne ako píše. Im to len uškodi, ak to budú tajiť. Hlavne by som to nečakal pri ich prístupe, keďže dávajú stále updaty.

Zatím nemalujme čerta na zeď. :wink:

V některém videu kde se předváděl boj, si protivníci nadávali česky. Nevím teď jestli to je E3,Gamescon, nebo nějaké další video… Tuší někdo proč zrovna tahle ukázka má dabing ?

1 Like

To sú medzinárodné nadávky.

Mezinárodní, ano my Češi a většina Slováků jim budou rozumět :grinning:. Další národy bych do toho netahal :grin: Ale stejně to je jen nějaká haluz, ve hře to bude určitě anglicky.

A doprčic… Teprve teď jsem si toho všimnul! Náhodou jsem se díval na tohle video a v pozadí kolem času 0:10 je slyšet “doprdele, jsem se fakt nachcal jako prase”, dále v čase 0:15 je slyšet “kurva… to jsem ožralej…” a potom cca v čase 0:21 je slyšet “táto… domů!”. Tak že by přece jen… :smiley: https://www.youtube.com/watch?v=dZxEqZhqUzY