Chybějící kodex. 177 hodin odehráno, konec hry

Zdravím. Právě jsem dohrál KCD. Komplet edici se všemi DLC. Jediné co jsem vynechal je turnaj. Mám odehráno 177 hodin. Mapu projitou skrz naskrz, questy komplet co jsem jen narazil. I tak mi chybí spoustu věcí v kodexu. Obecné 92/102, Místa 14/15 (!), Události 7/8 (!), Společnost 37/43, Postavy 31/46, Tutoriály 24/29. Vůbec nechápu proč toho chybí tolik a o co vše jsem ve hře přišel. Hlavně to místo a událost. Máte to taky tak podobně, nebo tomu prostě nerozumím…

A co třeba konkrétně ti chybí?

Ahoj, pokud jsi vynechal Ratajský turnaj, pak ti bude chybět několik složek. Jednak si nemohl splnit úkol, páže pana Ptáčka, pak Černý Petr, vynechal si edici zbroje apod. To vše se zapisuje - navíc několik věcí, aspon mě, šlo najít až po např. vymlácení tábora lapků - a to třeba 3x po sobě. Po 7 dnech se tam objevují nové věci. Další věc, pár věcí na úkoly které jsi získal ale nesebral se objeví v truhle v Ratajích. Další - hodně vědomostí získáš z knih - občas tě někdo zastaví na cestě, občas je najdeš v kapsách obyvatel. Takže asi tak - :slight_smile:

Takže. Turnaj chápu (tam něco určitě bude chybět, ale dělat to nebudu). DLC Ptáčka samozřejmě hotový. Knihy nakoupený a přečtený všechny co kdo mněl. Tábory lapků jsem vždy dobíval (stealth mě nebaví-všechno jsem vždy vymlátil). Nechápu co může po tolika hodinách chybět v Tutorialu. Pak bych rád dešifroval to místo. Místa mám odemčený: Klášter, Kutná hora, Ledečko, Mrchojedy, Neuhof, Posázaví, Rataje, Rovná, Samopše, Sázava, Skalice, Tamberk, Úžice a Vraník. Tedy 14/15. Není možné abych na (odkryté mapě) měl místo kde jsem ještě nebyl… Jedině že by byl bug a chyběli Přibyslavice, které mám dokončené.

Z událostí mám: Bitva na Kosově poli, Bitva u Nikopole, Dobývání Kutné Hory, Schizma, Únosy Václava IV, Vypálení Skalice a Zlatá doba Karla IV. Tedy 7/8. Na ostatní kodex prdím-to se stejně nedopátrám… V Dragon Age mi vždy v Kodexu chybělo po dohrání něco malinko, tady je toho ale strašně moc a to hraji RPG vždy tak poctivě jak to jen jde. Turnaj je vyjímka-ten prostě nezvládnu :wink:

A co myslím že se to tak jmenuje - Čerttův žleb? Je to oblast na severu mapy, poblíž větrnýho mlýna - u lesní cesty. Našel jsi ho?

S tím jak se přidávaly DLC je možné, že jsi občas přehlídl nějakou tu knihu.

Někdy jsou knížky schovaný - občas je nutný použít chmatáctví :slight_smile:

Čertův žleb nemám. Díky mrknu

Tak jo. Čertova brázda. Aspoň místa mám komplet. Moc děkuju

No když jsi nedělal turnaj tak nemůžeš mít splněno Mrtví nemluví a když píšeš že lapky jdeš útokem tak turnaj je brnkačka na to abys vyhrál stačí se jen bránit

Nechápu. Bránit? Musíš je porazit přece, ne jen vydržet po nějaký čas. Ve chvíli když už mám ty úplně nejdražší věci a zbraně a psa tak lapkové a Kumáni nejsou problém. Vždycky je nějak upíchám pravým tlačítkem a ustřílím lukem. Takový způsob boje ale v turnaji není možný a já ten Vávrův soubojový systém prostě nesnáším. Hru jako celek ale miluju :wink:

Mam to stejně. Prolezl jsem každej metr mapy, udělal všechny questy, všechny DLC, mluvil s každým, přečet všechny knížky… A stejně mi toho v kodexu hodně chybí, kromě míst nemám komplet nic. Hlavně ty postavy mě zaráží, jak tam může být ještě tolik neznámejch postav? Podle mě to bude bug, že se prostě něco nezapsalo i když mělo.

No, pokud jsi dost trénoval s Bernardem, tak opravdu téměř stačí čekat na útok a včas mačkat obranu, to tě pak nestojí staminu a soupeři nejvíc ubere. Taky pomůžou lepší skilly na ostatní zbraně (palcát a sekera, pokud jinak hlavně používáš meč).

S tím vším souhlasím.

Za zmínku stojí pěstní souboj. Dá se použít všude a mít perk na 20 podporující právě tento styl, stojí celkem dost času, ale výsledek stojí za to. A aspoň pak to “honění” se za lepším brněním má smysl … :slight_smile:

Jde o to že když se bráníš tak zároveň dáš DMG takže je to v jednoduché a na to abys vyhrál turnaj ti to stačí a jinak na souborový systém jsem našel článek kde to perfektně popisuje a mě to hodně pomohlo

Nepamatuješ si, kde byl ten článek? Sice už jen dohrávám poslední DLC, ale přečetl bych si to.

taky bych si ten článek rád znova přečetl.

Šermířův rádce

Dík. Suprovně napsaný příspěvek. Musím tam něco napsat, aby se to téma dostalo víc nahoru :grinning:

To jsem rád že někomu pomohl