Mam desktop tak neviem povedat, ale nie take teploty niesu normalne.
Vošiel som tam a v pohode.
Nemam HD textury (skus vypnut) a mam anglicky dabing aj titulky…
V jeho dome FPS sli hore na 60, grafika aj CPU boli oboje viac vytazene. Okrem ladenia systemu v BIOSe skus:
a) VSYNC On.
b) Rozlisenie 3840x2160
c) skus tam vojst.
Obe nastavenia by mali zrazit FPS/vytazenie grafiky aj procesorov. Potom to vrat ako si to mal povodne.
jakoby oficiálně to jsou opravdu nevhodné teploty ale bohužel u notebooku to tak je… na každém sem to měl kolem 80°C a problém tam nebyl když vyšel KCD hrál sem při takové zátěži 15 hodin v kuse a nebyl žádný problém
Jo jinak vlastně ono to co tady popisuju ty teploty to je vždy zaznaménáno jako maximalní teplota z HW monitoru… takže ono to vlastně může běžet na nižších teplotách a v naročné scéně na pár sekund vyhoupne víc a pak zas klesne přičemž se zaznamená nejvýc dosažená teplota.
Hoši, jste na PCnoobíka moc sofistikovaní, ale máte pravdu!!! Primitivně jsem se vybodnul na optimální nastavení od nvidie experience s přímo v nastavení hry dal obnovit nastavení, což dle WH je fakt hodně nízké a vono to jede!!! Je po záseku!
Jen na co mít i5 6600, 16RAm, nvidia 1070gtx 8gb??? Musí to být nějaká chybka optimalizace, většinu novinek jedu na ultra nebo velmi vysoké nastavení!!???
Moja skúsenosť je tá že aj základné nastavenia HW (tie od výroby) môžu byť zlé.
Priliž vela napätia, príliž málo napätia a tak. 99% času môže všetko fungovať ako má, ale pod kritickou kombinovanou záťažou (súčet spotreby CPU a grafiky, plus teplota ako faktor) to spadne.
Potom záleží len na tom čo to spustí. V mojom prípade je problém u VRM napájania pre procesor ktoré sa prehrieva a následne poklesnú napätia na procesore a NB. V iných prípadoch to ešte môže byť málo wattov na zdroji. Len ja mám výhodu že som overclocker a presne viem čo s čím súvisí…
Bežný človek uvidí “padá mi hra, po patchi” takže presne chápem ako to vidí väčšina ludí.
Čo urobili WH s KCD je že ľudia ako ja vidia viac FPS (v globále) to znamená že kód je optimálnejší ale zároveň aj to že viac zaťažuje systém, lebo aj spotreba a vyťaženie sú vyššie.
Edit:
Uzavreté priestory, dialógy alebo animácie… v nich som nameral najvyššie vyťaženie…
Rozumim kam míříš, ale nechápu zcela, proč by mi to mělo padat v cut scénách - ty přece nemohou comp vytížit? Engin co WH pouzilo neni z nejnovějších a ač tomu bohužel moc nerozumím, když mi nepadá egyptský assasín v ultra rozlišení nebo další gamesky, tak proč KCD? Přitom hra se netrhá, fps v podstatě bez výchylek - jasně to je orientace pro neználky, ale stejně mi to přijde divné…
P.s. Dočetl jsem Edit, ale sakra vždyť mám docela výkonný stroj…
Porovnaj percentuálne vyťaženie grafiky a cpu, prípadne daj počítač za wattmeter. Hrubý odhad je ten že PC na ktorom beží KCD má všetky veličiny vyššie.
Každopádně díky. Takže upgrade compu…
to podle me snad ne…
padá to tady i člověku co ma o třídu lepší PC než ty (a to nemáš žádnou slabotinu) takže …
Nemusi byt treba, mozno staci poladit.
nefunguje znizil som na minimum vsetko… ono to pada len vtedy ked mam aktivny quest inak tam mozem vstupit a nic sa nestane alebo ked zabijem slamu vtedy padne tiez
Ty si na tom procesoru můžeš začít pomalu ohřívat vajíčka.
Jo, chybal tam detail - že treba pokecat s melicharom a potom začne špecifická animácia - tomu sa hovorí replikácia bugu.
Pretože to padá vždy a presne v ten istý okamih naozaj smeruje skorej k problému v hre a patchi.
Aby to ale bolo “jednoduchsie” tak nový patch priniesol okrem tohoto bugu aj tie rádoby náhodné pády ktoré som popisoval ja.
Toto ale určite potrebuje fix od WH.
neviem uz ale vyjadril sa uz niekto z WH k tomuto ?
To co jsem psal výše o snížení rozlišení, bohužel vyšlo jen v hlavní linii. U vedlejšîho questu Závod (Neuhoff) - uz tři dny řeším dokončení - jde jen o to Zděné oznámit obnovení kontraktu a převzít sedlo - vždy to spadne, sakra jsem ještě nezkoušel salto. To co fungovalo v Mrchojedech asi nezafunguje jinde - jdu to zkoušet, v nejhorším rozkoušu monitor . Chci zpět to co bylo před 1.3.4. Žádný problém vše na vysoké rozlišení… Bohužel, většina hráčů tak zásadním problémem netrpí, ale každý přece nemá i9, 64ram, nvidii 1080Ti?!
P.s. Zkoušel jsem nějaké sledování výkonu, ale ani na 90%výkonu se to nedostalo…těžko říct co se děje uvnitř té zlobivé skříňky…asi líný trpaslíci…
kdyby bylo v doporučeném HW pro KCD 1080ti tak neřeknu ale optimum je 1060 a ty máš 1070 takže bych jako zákazník počítal se zaručenou stabilitou… já dám dnes info jak mi to pojede v několika hodinovém testu na o dost slabší sestavě než je tvoje ohledně pádů ale pořád si tak nějak myslím že ty pády co se tady řeší v hlavní linii jsou chybou hry.
Díky za radu a podporu. Jdu killovat lapky a bušit do Bernarda (snad mi to nespadne i tam), to mne uklidní a zkousnu i to, že nám Dan Vávra doporučí to hrát po dalším patchi “ouplně vod začátku”. Co na tom, hra je to jinak moooc moc dobrá. Doufám, že nám za ty nadělané šediny také nadělí další díly, snad v lepším technickém stavu…
P.s. Vždy používám GeForce expirience pro optimální nastavení, pro KDC byla zcela samostatná aktualizace při jeho vydání- fungovalo to dobře, chybka asi nebude na mé straně, snad to nezpůsobilo to, že proti 1dohrané lajně jsem o něco vyskillovanější…
Nebo nějaké pěkné příběhové DLC jako dar za trpělivost
️:bangbang:️:bangbang:️