Taky si teď dávám pauzu a čekám na hotfix. Ale fakt by se hodilo vědět, co je v plánu. Chápu, že přes velikonoce měli WH možná volno, ale kdyby alespoň řekli, že o problému vědí a pracují na tom…
No, otázkou je, zdali byl problém nějak korektně hlášen. Není mi jasné, zdali stačí o problému “povídat” na foru. Myslím, že ne - byť teda minulý pátek mi odpověděli přímo z WH na foru, dle mého to byla trochu náhoda. Vlákna vznikají poměrně rychle.
Že nás je s tímto problémem dost, není pochyb. Ale také není pochyb o tom, že nás určitě není milion. Tedy je to určitá kombinace kdoví čeho s kdoví čím. Já jsem tedy napsal email přímo na WH s dotazem, co mám poslat, udělat, kam napsat atd. Uvidíme.
Tak jsem troch zapátral. WH o problému ví a pracují na něm. Viz. odpověď na ENG větvi WH fora.
Každopádně to vypadá, že se to týká nešťastníků, co byli na špatném místě ve špatný čas- doslova. zadaný quest “zajatec” ve chvíli, kdy vyšel patch 1.4 … To, že se problémový quest jmenuje “mor” je poměrně vtipné.
oficiálně zadáno přes podporu: ( v tuto chvíli bez přiřazení, což nemusí znamenat, že o tom neví. Může to být klidně součást nějakého hlubšího problému)
http://support.kingdomcomerpg.com/issues/794
zajímavé povídání zde: ( je nás evidentně více)
Zajímavý je příspěvek 32 / 64
tam se píše, jak lze quest dohrát. Ale znamená to manuálně upravovat soubory hry a tím defacto hru oblbnout. Nespustí se “problémová část” a jedete dál. Ale teda já do toho nejdu.
Dokonce jsou tací, co přišli na různé způsoby, jak přehrát. Kombinace chování a úpravy rozlišení. hustý, že to někdo zkouší. Mě by to nebavilo.
Ale může být inspirace (viz. stejné vlákno)
Ahojte, tak mám taky problém v Mrchojedech po patch 1.4 s questem “mor” a “zajatec”. Padá to na dvou místech 1. při vstupu do chalupy u Slámy (kdy je potřeba víc zjistit o nákaze) a pak 2. kdy donesete lék, vyléčíte zajatce a chcete s ním promluvit. vyřešil, lépe řečeno obešel jsem to takto: Do chalupy k Smlámovi jsem vůbec nešel a jel přímo do Sázavy pro lék (sub quest zjisti více o nákaze - nesplnen) a pak jsem dopis zraněnému lapkovi ukradnul (vůbec jsem s ním nemluvil. Quest mor splnen a pak jsem jel na vyhlidku za Rackem a tím jsem splnil quest zajatec. Co bude dál nevím, jestli to jinde klekne , tak čekám na hlubší opravu…tohle fak WH posrali…
Warhorse o této chybě vědí a momentálně interně testují opravenou verzi. Pokud bude vše v pořádku, bude uvolněna v blízké budoucnosti v dalším patch.
Tak nevím, jestli počkat na patch nebo pokračovat. Ještě upřesnění, jak obejít questy “mor” a “zajatec”. V Sázavě musíte špatně diagnostikovat nákazu a uvařit špatný lektvar. Zajtec umře a s ním i problém rozhovoru se zajatcem, kdy hra spadne. Zároveň, ale vesničané zemřou a Melichar zůstane sám v Mrchojedech…
pockaj na patch, kt. opravi mor/zajatec ale zaroven na 100% rozdrbe nieco ine
(zatial to tak bolo so vsetkymi doterajsimi patchmi)
Quest lze obějít bez Sázavy.
- nechte si zadat quest mor
- uplaťte Melicharovu ženu ( omylem nezamkne stodolu)
- eliminujte hlídku (jakkoliv)
- vlezte dovnitř a zajatce zabijte (bez ptaní)
- seberte mu dopis
- dojeďte za Rackem na Vyhlídku
Hra normálně pokračuje
A celé město zemře, což zablokuje budoucí vedlejší questy.
hraju nonlethal bez zabíjení a po předání dopisu hra spadne, takže jinými slovy jsem skončil, dokud se to neopraví
Ano, souhlasím a též vyčkávám. Save z Mrchojed jsem smazal a takříkajíc “čekám před vesnicí”. Ale nehraji vůbec. Prostě čekám …
prekopirovavam co jsem psal anglicky:
try to take the letter, go to talk to radzig, save, talk to radzig, travel to sasau/rattay maybe, save, wait+sleep at least 2 days, save, go to merhojed, talk to melichar, game finished… it’s possible but you must be patient, it can take around 5-10 crashes for the whole event
I’ve been keep on crashing after my Merhojed quest, the only solution is to complete or not to do the quest. I’ve completed it by getting the letter from prisoner, going to talk with Radzig and waiting a few days in Sasau or a totally different location. Then traveled back and ended the quest by talking with Melichar.
It was crashing A LOT when i was trying to wait a few days after the radzig talk but I’ve managed it in Sasau as I said, waiting in Merhojed wasn’t possible. After finishing the Merhojedy quest the game is not crashing anymore. So far.
Jo presne tohle nechapu, ten kod musi byt strasny spagety, ze se to takhle dosira…da se zcela pochopit ze taji detaily patchnotes
to, že se problémový quest jmenuje “Mor” je tragicky vtipné. zajímalo by mě (teda raději bych na to nechtěl přijít), zdali je problém jenom v Mrchojedech, nebo se obecně porouchal přechod na cutscény na více místech. Tzn. zdali WH řeší, jak opravit Mrchojedy, nebo loví po celej hře.
Ano, cutscény se obecně porouchaly. Lidé hlásí problémy i na úplném začátku hry - některé se jen nepřehrají a jiné přímo padají. Je mi líto těch nováčků, kteří z toho mají zkažený příběh. Jsou minimálně dva typy cutscén: jedna je celá jako film a v druhé se vše animuje, protože je tam Jindřich v současném brnění atd. Z hlavy přesně nevymyslím, se kterými je momentálně větší problém, ale lidé hlásí problémy na mnoha místech ve hře.
Tiež mi to padá (keď vojdem do Slámovej chalupy), ale lepšie než skúšať všakovaké opravy cez koleno je počkať na patch. Veď o probléme vedia, určite vyjde za chvíľu, načo to riešiť.
stačí se vyhnout 3 činnostem (mluvit se slámou, mluvit s vězněm, čekat v mrchojedech na konec moru) a mělo by to jít dokončit ten quest… pak už to necrashuje
Dan Vavra původně napsal:
Regarding patch 1.4.2 which is gonna fix some crashes and few other issues. Its done and being tested now. I would love to give it to you before the weekend, but we know how it “worked” last week, so give us some more time. Its gonna be released for consoles as well with 1.4.
13:09 - 6. Apr. 2018
alebo celej hre este tak pol roka…
mě to zatim 103 hodin bavilo