Ahoj, já na tom teď po 2. dohrání příběhu taky dost přemýšlím (jak bude vypadat 2. díl), ale mohu ti říct jakým způsobem se lze snadno popasovat s Jindrovými schopnostmi pro 2. díl - těch možností je samozřejmě víc, ale např.: na začátku 2. dílu si bude moct hráč sám libovolně nastavit všechny základní vlastnosti v rozmezí od 10 - 20 (teď v 1. dílu KCD bylo 20 maximum že), a tímto nastavením se zároveň bude vlastně nastavovat i počáteční obtížnost hry (což v 1. dílu nešlo že), no a vlastnosti se budou ve 2. dílu moci zlepšovat až do maximální hodnoty 40. Tak například takto to lze vyřešit.
Ale já mám svých teorií ohledně 2. dílu KCD mnohem víc (z nichž jedna je třeba i ta, že 2. díl nikdy ani nevznikne-nebude dokončen), z nichž nejpravděpodobnější dle mě je ta, že ve 2. dílu bude hráč hrát za jinou postavu než Jindru ze Skalice. Hráč bude ovládat např. syna rybáře, který se po nájezdu cizího vojska (v němž byl i Markvart) na jeho rodnou vesnici stal sirotek a ujmul se ho pod svá křídla právě Jindra, který tímto místem projížděl se svojí družinou v čele s panem Ptáčkem, když mířili na hrad Trosky (děj příběhu tak bude plynule pokračovat a navazovat na 1. díl). Tato nová postava, kterou hráč začne ovládat (tudíž všechny vlastnosti pěkně od 0 - postava bude nezkušený jeliman), se stane Jindrovým družiníkem, Jindra jeho učitelem, a společně zažijí spoustu vzrušujících dobrodružství, mezi než bude mimo jiné patřit i dopadení Ištvána Totha a znovunabytí meče po otci. Tak asi no