Kingdom Come Deliverance 2

Ahoj, já na tom teď po 2. dohrání příběhu taky dost přemýšlím (jak bude vypadat 2. díl), ale mohu ti říct jakým způsobem se lze snadno popasovat s Jindrovými schopnostmi pro 2. díl - těch možností je samozřejmě víc, ale např.: na začátku 2. dílu si bude moct hráč sám libovolně nastavit všechny základní vlastnosti v rozmezí od 10 - 20 (teď v 1. dílu KCD bylo 20 maximum že), a tímto nastavením se zároveň bude vlastně nastavovat i počáteční obtížnost hry (což v 1. dílu nešlo že), no a vlastnosti se budou ve 2. dílu moci zlepšovat až do maximální hodnoty 40. :grinning: Tak například takto to lze vyřešit.

Ale já mám svých teorií ohledně 2. dílu KCD mnohem víc (z nichž jedna je třeba i ta, že 2. díl nikdy ani nevznikne-nebude dokončen), z nichž nejpravděpodobnější dle mě je ta, že ve 2. dílu bude hráč hrát za jinou postavu než Jindru ze Skalice. Hráč bude ovládat např. syna rybáře, který se po nájezdu cizího vojska (v němž byl i Markvart) na jeho rodnou vesnici stal sirotek a ujmul se ho pod svá křídla právě Jindra, který tímto místem projížděl se svojí družinou v čele s panem Ptáčkem, když mířili na hrad Trosky (děj příběhu tak bude plynule pokračovat a navazovat na 1. díl). Tato nová postava, kterou hráč začne ovládat (tudíž všechny vlastnosti pěkně od 0 - postava bude nezkušený jeliman), se stane Jindrovým družiníkem, Jindra jeho učitelem, a společně zažijí spoustu vzrušujících dobrodružství, mezi než bude mimo jiné patřit i dopadení Ištvána Totha a znovunabytí meče po otci. :grinning: Tak asi no :grinning:

Hezká myšlenka. Proč vlastně ne?

Jo a zapomněl jsem na Markvarta - toho dopadneme až ve 3. dílu KCD :grinning:

No po otevřenosti a videoupdatech z dob kickstarteru se mi docela stýská. To jsme věděli o každé prkotině při vývoji. Ale na druhou stranu stávající uspořádání je nejspíš přívětivější k Danovým nervům. Myslím že nemá chuť oznámit release za dva roky, a pak to další tři odkládat a vymlouvat se.

Co se děje KCD2 týče, jsem přesvědčený, že bude přímo navazovat na děj KCD1, s Jindrou jako hlavním hrdinou. Protože to celé od začátku bylo myšlené jako ucelený příběh, který byl naplánovaný od začátku do konce, a KCD1 z něj tvořilo jen první půlku.

Souhlas. Taky furt marně čekám na oznámení, ale asi chtěj mít náskok a oznámit to až v pokročilejším stavu vývoje, kdy bude jasný, že to stihnou vydat bez odkladu.

Taky si myslim, že děj bude pokračovat tam kde skončil a bude se hrát pořád za Jindru, hlavní linka neni uzavřená.
Oslabení postavy se dá udělat lehce, třeba je cestou na Trosky někdo přepadne a zajme, nebo je zajme sám Ota z Bergova a Jindra skončí na nějaký čas ve vězení (než třeba Racek zaplatí výkupný nebo tak něco). Tím by se i posunul děj v čase blíž k husitům.
No a pak Jindra vyleze zničenej a můžeme vesele trénovat znova :slight_smile:

Podívejte se na stránky Warhorse na Welcome to the Jungle: https://www.welcometothejungle.com/cs/companies/warhorse-studios
Na pozadí stránky běží video z Warhorse a přibližně na konci videa tam na jednu vteřinu problikne záběr na grafika, který dělá nějaký koncept art vesnice, na monitoru je půdorys té vesnice a velký titulek Mstěnice u Hrotovic.
Zjistil jsem, že tato zaniklá obec leží asi 20 km severně od Znojma, a v roce 1404 proběhlo obléhání Znojma. Dále potom asi 10 km severně od těch Mstěnic leží zřícenina hradu Lamberk, na kterém sídlil Jan Sokol z Lamberka (ten v roce 1403 získal Stříbrnou Skalici, v roce 1404 také obléhal to Znojmo, v roce 1410 bojoval u Grunwaldu (Dan Vávra na jedné přednášce řekl, že původně chtěli udělat tu bitvu u Grunwaldu, ale bylo by to náročné - to je ta velká bitva v traileru z Kickstarteru).
http://www.e-stredovek.cz/view.php?cisloclanku=2010060002
Výstřižek.PNG

Dobrý postřeh :+1: to byla celkem zajímavá vesnice s velkou tvrzí. Já sice doufal v něco slavnějšího jako Kutná Hora, Karlštejn, Křivoklát, Točník, Plzeň apod., ale tohle taky neni špatná lokalita. Z toho většího co tam je by připadalo v úvahu Znojmo nebo Třebíč, Brno taky neni daleko, což by bylo dobrý :smiley:
Sokol z Lamberka by do toho taky seděl, už o něm byla řeč i v prvním dílu.

Já jsem na to děsně zvědavý. Pochopitelně budu rád za cokoliv, jen pořád podezírám WH z nějaké “topky”, něčeho, co nás nenapadne. Bojím se totiž, že pokud by to udělali jako napadá nás (tedy typicky: Jindra je přepaden,ztrácí paměť, všechno zapomíná - jede znovu. Nebo Jindra je přepaden, uvězněn a hraje se za “kohokoliv jiného”, nebo dokonce Jindra je zabit, hraje se po 16 cti letech za jeho syna, kterého měl s Terezou atd.) bude strašně moc rejpalů a remcalů držkovat, že “to takhe není vonoooo, a že je dvooojka jenom datadiiisk” a podobný, obvyklý kecy. Takže buď by museli WH přijít s nějakou revoluční mechanikou - tzn. zvládnout rozsáhlé bitvy, které měli původně v plánu a evidentně dle postupujících trailerů se jich opravdu dlouho nechtěli vzdát, a nebo vymyslet “nějakou jinou pecku”…

jsem fakt zvědavý. Kua, co když to neoznámí letos? To mám zase rok čekat? : ))))))

Jinak pánové, super postřehy!

Takže jako každý kdo věřil v to, že 2. díl bude plynule navazovat v ději na 1. díl, bude muset zkousnout to, že děj 2. dílu nebude okolo hradu Trosky, ale někde na Znojemsku? :grinning:
Co se mě týče, je mi to celkem jedno, kam děj hry umístí, ale líbilo by se mi, kdyby ten herní svět byl o něco větší než v 1. díle (větší mapa světa - řekněme 10 x 10 km).
Jinak Znojmo a okolí by bylo bezva, protože je to vlastně pohraničí naší země s Rakousy, tak by snad šlo ve hře na každém kroku mydlit místo Kumánů habsburskou chátru a jejich spojence. :smiley:

Tak na Troskách může bejt jen nějakej prolog a tutorial (něco jako ve Skalici), pak se něco semele a půjde se jinam, vlastně mají na Troskách jen něco vyřídit a vrátit se. Nebo třeba na ty Trosky ani nedojedou, kdo ví jak to bude :grinning:
A velikost mapy mi přišla akorát, nemam rád obří světy.

Já jsem zajednou se Štěpánem. Mapa mi přišla akorát, opravdu. A navíc, mám nahráno 300 hodin, hraji tu hru potřetí a dosud nemám opravdu objevené všechno. samozřejmě, u her typu Day-Z kde jde o pocit, že dochází zásoby a nekonečný les ne a ne projít, to má smysl. Ale já jsem osobně příznivcem menších, ale peckozně udělaných prostředí. A to KCD bezpochyby je…

Hehe, ale je mimořádně zajímavé, jak se u WH mění tvář firmy.

dříve bylo vše otevřené. Fanoušci veděli o každém prdu, o každém pohybu, o každé myšlence, co a jak jde a nejde udělat. Co a jak se chtělo a nyní se nemůže a proč. Vývojáři se netajili tím, na čem pracují a jak to má vypadat a jak moc jim to nejde.

(nyní firma zarytě mlčí)

• hra byla oznámena v úplně syrovém stavu, něco ve smyslu: " no, tak jsme už utratili 120 milionů za hru, co ještě není hotová a jestli jí někdy vůbec doděláme, bude se jmenovat Kingdom Come: Deliverance …

(nyní firma zarytě mlčí)

• dříve vedl Vávra úžasný, pálivý, upřímný blog kde se strefoval do všech konkurentů, ale i do sebe, nebál se nekorektních výrazů a barvitě popisoval praxi v herním bussinesu i obvyklé herní mechaniky.

(nyní všichni zarytě mlčí, jeho starý blog byl ze stránek stažen a nahrazen Pí ÁÁrr textem .

• Vávra neschvaloval TeamBuldingy a firemní snídaně. Že místo toho, aby dělal pro zaměstnance tým "biiildingy " raději prachy rozdělí mezi ně a pošle je k rodinám domu, vždyť oni se na nej o víkendu dívat nechtějí a on na ně taky ne a místo, aby jim kupoval snídaně, jim raději přidá na stravenskách… (to už píšu opravdu nepřesně, je to dlouho)

(nyní se firma chlubí tím, jaké mají firemní snídaně a že každý rok pořádají tým bulding na středověkém hradě - hehehee, fakt bych chtěl dělat středověku hru 8 - 10 hodin / den a o víkendu jet s kolegy na hrad : )))))) fakt jo : ))))))))))))))))))

No, tak jenom doufám, že v KCD 2 nezakážou ženskou u plotny, páč "žena u plotny, stejně jako například porod dítetě, je věc genderově nevyrovnaná. : ) Dítě přece nerodí jenom ženy, že jo " a podobné hovadiny a nesmysly dnešní pomotané doby. Nebo že tam nedají Jiříkovi z Poděbrad africkou jízdní jednotku… Páč to by jim asi Vávra fláknul dveřma a to bych si fakt nepřál…

Teambuilding na Malešově někdo zmiňuje už ve Weekly Torch jako “favorite activity”. Dlouho před vydáním, takže bych to zas všechno tak nekategorizoval.
Mimochodem, nejsou stravenky místo snídaní jako z bláta pod okap? Platit Francouzům za jídelní lístky…

A tu návaznost na super přehnanou korektnost už popravdě vůbec nevidím.

Ahoj, pozor- stravenky to byla nadsázka, jak jsem upozorňoval - neznám již přesnou citaci. Pouze jsem zdůrazňoval některé své obavy z úprav, které by mi radost neudělaly. (např. hyper-korektnost poslední doby atd.)

Samozřejmě, na hru se těším a jestli ve WH snídají, nebo ne, jestli dělají buildingy, nebo ne - to mi po právu může být jedno a hlavně, nic mi do toho není : )
To byla taková “diskusní vsuvka”.

Jen můj názor: právě to, že dlouho nemáme žádné info o přípravě 2. dílu, to jen naznačuje, že 2. díl nepůjde úplně ve šlépějích 1. dílu, a tedy že nebudeme hrát za Jindry (kdyby ano, proč by už nepřišli s tím, jaký asi bude rámcově další děj?).
Prostě připravují pro hráče nějaký šok a to i v podobě příběhu a proto se to snaží co nejdéle tutlat. Potom až to prozradí, tak počítají s tím, že nejdřív budou zarytí zastánci jedničky mrmlat, ale že si časem zvyknou. Kdyby to však sdělovali už dopředu co chystají, tak by museli už teď při přípravě dvojky neustále bojovat s útoky hráčů 1. dílu, proč ksakru druhý díl vypadá takto?!

Ostatně si moc nedovedu představit, jak kompletně přenést všechny statistiky z 1. dílu do 2. dílu u každého jednotlivého hráče (každý je má přece po dohrání jinačí), a současně aby 2. díl byl samostatně hratelná hra i pro hráče, co nehráli 1. díl. :thinking:

Bude 2. díl bez prvního nehratelný? Potom nebude 2. díl nic víc než rozsáhlé DLC.
A pokud bude bez 1. dílu hratelný, tak jaké statistiky budou mít hráči, co do dvojky půjdou bez jedničky - budou začínat na 0?

Podle mě se na 99% bude hrát za Jindru a hra bude víceméně jako jednička, akorát to určitě vylepší a přidají nějaký novinky, nový featury, aktivity, minihry atd prostě to co nestihly v jedničce. Nebudou dělat úplně “jinou” hru, to by nedávalo smysl. Oslabení statistik se dá taky udělat relativně snadno (viz. muj horní příspěvek).

Hru ještě neoznámili hlavně asi proto, že to teď neni třeba. Už nejsou závislí na lidech a kickstarteru a nepotřebujou oznamovat každej prd kvůli feedbacku, už to neni jejich první hra. Můžou si v klidu pracovat a oznámit to třeba až budou mít půlku hry hotovou a bude jasný že to stihnou vydat vyladěný a bez nějakých problémů a odkladů (ne jako u jedničky) :slight_smile:

No jo, jenže vono ještě ani nikde nepadlo, že vůbec na nějakém 2. dílu dělají. Proč by aspoň neřekli, děláme na dalším díle, který bude dějově navazovat na první díl?

Protože to neni jejich povinnost :slight_smile:
A samozřejmě že na tom dělají, nebudou rok vyplácet zaměstnancům prachy za nic. Dávali i inzeráty že hledají grafiky, questaře, atd. takže je to jasný.

A pokud se tedy bude ve 2. díle pokračovat za Jindru, tak abych si nechal v jedničce uložený alespoň 1 Save, kde jsem na konci hry, co?
Teď mám třeba Jindru se všemi dovednostmi na 20 (kromě bylinkářství (to doženu ještě) a psovod (nemám DLC). :slightly_smiling_face: To jde! V takovým stavu si nechám Jindru uloženýho pro případ, že bych to potřeboval pro 2. díl. :grinning:

Já si zkusím zavěštit… Pan Klíma kdysi v rozhovoru říkal, že “Nová hra” bude každopádně pro konzole páté generace. Tzn. osud a příprava KCD2 bude nepochybně spjata s oznámením PS5. Vzhledem k tomu, že PS5 by měl být dle oficiálních informací v prodeji až na konci roku 2020, je možné teoretizovat pouze v tom ohledu, zdali KCD chce hru oznámit před a nebo po premiéře PS5. A teď už fakt těžko říct, zdali WH budou chtít jet na vlně “chtivosti po nové konzoli - a tím pádem i chtivosti po nových titulech”, a nebo raději počkat až se prach s oznámením usadí a pozornost hráčů tak nebude roztříštěna na kdoví kolik jiných her a rušivých vlivů.

Hmmm, tím pádem se domnívám, že mé čekání na 13.2.2020 bylo asi dost naivní a pokud se něčeho dočkáme, tak nejdříve po vydání PS5…