Muselo to sem dojít... první katastrofálně špatné rozhodnutí

Zovna mi dorazil mejl, ve kterém se píše, že dalším cílem bude najmout drahého Holyvůdského herce.
Promiňte, pánové z WH, že sem píšu až teď - ale znáte to, pochvala přinde jedna a výtek tisíc.
Dle mého je to katastrofálně špatné rozhodnutí. Prodraží to hru, a nakonec bude (ač jej považuji za Pana herce a vážím si jej, znám jej ze spousty filmů na které koukám rád) mluvit několik postav, “aby se to zaplatilo”. Vivat Skyrim, s jeho čtyřmi hlasy!
Raději kdybyste ty peníze dali na český dabing! Za cenu, ze kterou to p. Sean Bean udělá, byste jej měli špičkový!
Nebo, když už chcete češtinu odsouvat tak dlouho že nebude nikoho zajímat, najměte za ty prachy více herců, méně známých (a drahých), a budete si moct vybírat, čí hlas bude ke které postavě lépe sedět.

8 Likes

Jo, Alfiku, lehce jsem se rozohnil v mojem editu zhruba ve stejnou chvili jako ty jsi založil svůj topic (ZDE). Mno, co naděláme.

Samozřejmě, že je spoustu herců, kteří by to namluvili levněji a lépe, ale zkrátka ty jména přitáhnou úplně jinou skupinu kupujících, která to klidně i několikanásobně zaplatí a o to jde. :slight_smile:

2 Likes

Zopakuji to co jsem psala v anglické části fóra.

Čtyři důvody, proč to je dobré rozhodnutí:

1. Jak řekli s dosažením toho cíle na to peníze mít budou a nepříjde mi, že by kvůli tomu cíli je museli brát od někud jinud. (Něco co by bez dodatečných peněz být nemohlo.)

2. Nezpozdí to vydání hry. Někoho budou najímat tak jako tak. Najmou někoho známějšího.

3. Známá osobnost bude působit jako reklama. To je dobré především kvůli dalším dílům., čím více se prodá dílu jedna, tim větší šance na další díly.

4. Dasáhnout 1,2 milionu liber není zas tak pravděpodobné. A nebude mi líto (ani tobě očividne nebude), když se tohohle cíle nedosáhne.

Jinak co se týče českého dabingu. Jak @warhorse řekli, to je problém spíše času než peněz.

6 Likes

Anglickou část jsem zatím nečetl (nebyl důvod, když mám českou)…Ale dobrá, po tomhle vysvětlení jsem o 10% uklidněnější.:wink:

Já osobně jsem rád že i v českém titulu uslyším slavné jméno, které se schovává za ještě slavnější tváří. Je sice pravda že to bude malinko cítit na rozpočtu (možná trošku víc), ale myslím že to může taky hodně zvednout tržby… sice né jednorázově, ale trvale :slight_smile:

Vybrat do zítřka 1,2M je asi nereálné ale jak spustí vlastní donate systém včetně paypalu, tak by to pravděpodobné být mohlo.
Sám nad podobnými věcmi moc nepřemýšlím ale když se nad tím trochu pozastavím, tak to nemusí být ve výsledku tak špatný tah. Jen mi vrtá hlavou proč právě Sean Bean, to určitě na konci ‘‘trilogie’’ hlavní hrdina zemře.

Proč zrovna on? Krom toho že teď už víme že hlavní postava umře :D, bych řekl že na světě není lepší člověk, jež by přitáhl více lidí pro které je hra určená.

Meh. Slavné jména k produktu přitáhnou víc lidí a čím víc se bude hra prodávat, tím budu spokojenější, pokud teda vůbec vyjde a bude za něco stát.

počkejte, přece až skončí kampaň, tak rozjedou svůj obchod na svých stránkách, podobně jako to má star citizen, takže je velká pravděpodobnost, že se vybere těch 1 200 000 liber na ten strech goal (a možná a to zdůrazňuju MOŽNÁ, že přidají další strech goaly, podobně jako SC.
Jo a co se týče českého dabingu, tak o tom mluvili v českým videoupdatu: http://www.youtube.com/watch?v=27pR7vTAYcI

Ponechám stranou český dabing - s omluvou za svou expresivitu :slight_smile:
Vliv na propagaci samozřejmě chápu. Avšak ani to nestačí k tomu, abych byl přesvědčen.
Naopak - právě to považuji za důvod, proč považuji tento tah za špatný. To je totiž přesně to uvažování, které vládne ve “velkých firmách co hru od WH nechtěly”.
Za každou cenu ať je to “světová šou”, za fůru peněz, na hratelnosti přece nezáleží, na vnoru teprve ne, rozumné ovládání to taky mít nesmí - jinak by to tlustoprdi z USA nehráli - ti vyžadují aby to šlo ovládat z gauče páčkovačem - a hlavně bez přemýšlení a nutnosti cokoli umět…
Nepovažuji to za krok správným směrem. Považuji to za krok směrem k mainstreamu, a ten, jak víme, tuto hru odmítl.
Víte, já (kromě Civky a jejích klonů) nejvíc hrál letecké simulátory.
A v těch jsou také hry pro masy (třeba WT), vedle starého, a dodnes žijícího Šturmovika.
Lítal jsem na serverech s maximálním nastavením, kde když člověk neuměl navigaci, ani se nedokázal vrátit domů. Kde špatně nastavená vrtule, směs nebo kompresor znamenala smrtelnou chybu (smrtelnou jen ingame :slight_smile: naštěstí).
Šturmas je těžký. Musí se umět. A dodnes žije a je etalonem pro další, vznikající simulátory. Dej Bůh, aby KCD bylo těžké, muselo se umět, a aby žilo a bylo etalonem po patnácti letech od svého vzniku.
Nedej Bůh, aby bylo po roce - dvou vzpomínáno jen na stránkách herce…

2 Likes

Já to nemyslel nikterak ve zlým, jen mě zarazil název tvého topicu. Když jsi to teď více rozepsal, tak to s tebou souhlasím, ale není to podle mě nikterak katastrofální že je to kro k mainstreamu. Jinak šturmovika jsem hrával taky a dodnes to považuji za nejlepší letecký simulátor všech dob :smiley:

Možná bys měl rychle stáhnout svoje peníze z KS, ve všech prezentacích je hra hraná na ovladači :stuck_out_tongue:

No, v každém případě… Všichni víme, že hra má ještě jednoho velkého investora, a těch 300 000 liber je údajně malá část její ceny - což znamená, že v přepočtu pod padesát milionů czk to nepůjde, dokonce jsem tušim kdesi viděl, že těch 300 000 liber je 10% ceny, tak si to dopočítej. A teď hádej, jakou šanci asi bude mít pokračování když se vykašlo na většinu potenciálních zákazníků. Už tak si ta hra docela dost tenhle okruh omezuje tím, že je středověké RPG zaměřené na autentičnost.

úplně se mi Sean Bean vybavil v roli některého z hradních pánů,
já přicházím jako poslední nýmand do síně pro nějaký podřadný úkol a on právě dokočuje veselou historku pro ostatní přísedící: “… a on řekl, přineste mi jeho hlavu … tak jsem mu dal srazit tu jeho, floutkovi :slight_smile: cha cháááá”

1 Like

alfíku, kdo namluvil šturma? A kdo stodevítku? :wink:

Myslíš české hlášky v rádiu? :smiley:
To přece oba víme! “Přímo před čumákem, pánové!” :smiley:

Ne, mikulina a daimlera :smile:

Já vlastně sturmovik nikdy česky mluvit neslyšel :wink:

Že takovouhle možnost docela vážně přednesli až takhle “pozdě”, to jenom značí, že už teď mají pravděpodobně zaručeno dost prostředků, aby si to mohli bezpečně dovolit. Aniž by to mělo negativní dopad na další práci na projektu. Řekl bych, že svoje odhodlání dokončit tuhle hru pečlivě a pořádně v první řadě už Dan Vávra i ostatní prokázali docela dost.
Pokud KCD reálně vyjde a vyjde v celku (všechny 3 části), etalon v žánru se z něho (po boku Zaklínače) stane docela určitě, na to si založili už tím celkovým konceptem hry, kterej jde reálně srovnat jen s máločím.

Navíc je v tom posledním stretch goalu vidět i chytrý marketingový tah - v době, kdy to uvolnili, bylo dosažení 1,2M na Kickstarteru už relativně nereálné (i s tou přílivovou vlnou starcitizeňáků), ale protože ta hranice zní pořád lákavě, bude to určitě víc motivovat lidi k rozjetí pozdějších příspěvků mimo Kickstarter. A kdo ví, jak daleko ještě dojde tahle etapa…

A pokud základní rozpočet na vytvoření hry pokryje pan Bakala a peníze z crowdfundingu jsou vlastně jen bonus na vylepšování, na pár dražších hlasů navíc by z nich pravděpodobně mohlo nakonec zbýt tak jako tak. Tak proč to aspoň nezvážit?

3 Likes

… hele ALFIKu, ten tvůj název topicu už tak trochu začíná zavánět bulvárem, nemyslíš? Můžeme nad tím debatovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale dělat z toho KATASTROFU mi připadá trochen hysterické.

WUT?! Trochu nechápu jaká hystérie se kolem tohohle stretch goalu točí. Některé argumenty mě tu vážně usadily. Takže když tam bude jedno známé herecké jméno tak se z toho automaticky stane tupá vykastrovaná CoD hra pro masy a obtloustlé amíky? Tak za prvé, trochu majnštrým to bude tak či tak, na nějakej super hardcore alá Šturmovik rovnou zapomeňte. 3 mega liber se musí nějak vrátit a od milovníků absolutních simulátorů to rozhodně nebude. Za druhé, tenhle stretch goal není jen o nějakém dabingu a naskenované rozpohybované loutce. Díky performance motion capture budou moct převést do hry kompletní herecký výkon. Takže pokud tam někoho bude hrát Sean Bean, tak rozhodně se vším všudy, mimikou, gesty a tak. Není to tak, že by si ho najali, aby udělal hlas pro dalších deset postav. Za třetí, zkaženost velkých herních korporací tkví hlavně v tom, že se bojí investovat do unikátních projektů jako je tento a radši podpoří tísící nemastnou neslanou kopii blockbusteru XY a při jejím vývoji ji ještě 10x změní podle aktuálních trendů. Jenže základními pravidly trhu se musí řídit i malí nezávislí vývojáři, jinak se z jejich projektu stane “kultovka” na kterou v trafikách bude padat prach.

1 Like