Nový Patch 1.4

S těmi šípy se mi to včera stalo taky, a z ničeho nic. Patch 1.4.1 už mám od vydání a bylo to v pohodě, až do včerejška.

Tohle se deje od releasu…

Mě se to nedělo, teď to hraju po dvou dnech a nedal jsem dvě střely za sebou. Je hezké, že přidali pomlázku a frizůru v lázních, ale nejde se zbavit alkoholismu ani po vypití desítek lektvarů Alkoholik i když ikona alkoholismu doběhla, jenom nezmizela, ta blbá miska sv. Prokopa furt nejde vrátit a questových věcí mám čim dál tim víc. Aspoň těch uší a helem a ostruh kdybych se mohl zbavit u Bořka nebo Bernarda…
Jo a nevíte někdo, k čemu je ta sudlice? Použít nejde, na koně nejde, prodat nejde, …

Tak já jsem s noťasem spokojeny, nebral jsem ho kvůli hraní her a ani jsem nepočítal, že bych na něm hry někdy hrál. Upřímně hry nehraju už dlouho. Bral jsem ho kvůli rozlišení, abych na něm mohl dělat fotky v Photoshopu a to splňuje bez problémů. Proto jsem ho i rozšíříl na 1TB SSD, aby mě to neomezovalo. KCD jsem si koupil spíš ze zvědavosti. Pořád jsem četl jak je to těžké hrát, je to hra českých vývojářů … Tak jsem si řekl, že to vyzkouším, jestli to dám i když už roky nehraju a nemám praxi. Noťas to zvládne, tak to zkusím. Vůbec netuším co je na KCD těžkého, přijde mi to naprosto v klidu. Těžkého mi tam nepřijde vůbec nic. Prostě to chce trochu tréninku a trpělvosti. Procházím si v klidu questy a zkouším si je udělat různým způsobem. Co se stane když … A to je to co mě baví. Z hlediska myšlenky a hratelnosti mi ta hra přijde super. Bugy jsou bohužel úplně něco jiného. Ale do teď jsem se jima spíš bavil, když jsem tu a tam odletěl do vesmíru a podobné hlouposti. Tady se ale bohužel už není čím bavit.
A 90% softu co používám není schopné 4k využít rozumně. A na 17 palcích jsem neviděl žádný velký rozdíl v KCD, jen se mi teda ve 4k rozeběhli ventilatory a to mě rušilo, takže v naprostém poklidu hraju na 1080 a je mi to fuk. Mě to bohatě stačí )))

To rozhodně. Od lesklého IPS by se rychleji odráželo světlo a nezdržovalo by to tak strašně. Ale u fotek mi to zase tak moc nevadí a naopak se to pořád blbě neleskne. :stuck_out_tongue:

1 Like

Pane boze, uz aby vydali 1.5… hraju to znova od zacatku, prave jsem dorazil do Mrchojed. Myslel jsem ze ten bug je nejaky urban legend, tak vlezu ke starymu Slamovy do chalupy a sup, hra se vypla.

Nu, aspon mezitim pokrocim s LoZ: Breath of the Wild, uz to mam pul roku rozehrane… :slight_smile:

Warhorse udělalo parádní hru. Při vydání měla Bugy ale šla dohrát. Tím že se pustili do řešení bugů, hru rozmrdali a já už víc jak měsíc nemůžu hrát, protože je prostě hra rozesraná až na sračku. Ano nepodpořil jsem je na kickstarteru ale kurva, v den vydání jsem koupil na steamu za plnou palbu. Sorry jako ale jestli ještě někdy něco vydaj, tak to koupím leda tehdy pokud mi pan Velkomožný vykouří, protože tohle je fakt hnus. Jako to že se navážel do Skyrimu jsem bral a smál jsem se tomu, ač jsem v té hře nechal 100 hodin+ ale kurva hned po zakoupení jsem ji dohrál a i při dalším hraní jsem ji dohrál. Ale tohle kurva nejde hrát. Přijde mi že ty patche do té hry dělá skupina The tap tap a ne vývojáři.

Já osobně se stabilitou verze 1.4.1 nemám problém… osobně mám problém ten že v jednom průchodu nemůžu najít zlaté vejce protože v hnízdě kde má být není

Musím se opět přidat k těm co hrají hru bez problému. Hraju už podruhé a zadněj bug co by mě omezil v hrani sem nepotkal. Tim nechci rict ze nejsou. Jen mi pripada ze vetsina tady nasere hru naplno vsechny nastaveni na full at se PC treba posere a pak se divi ze to pada. Zkusil to treba nekdo hrat na medium apod.?

To je další věc pokud PC nestíhá načtat textury tak hra spadne… další věc pokud hra nestíhá bafrovat na disk hra spadne… takže pokud chcete hrát na vysoké detaily nebo na ultra vysoké s HD texturama musíte mít výkonný stroj a SSD disk…

Já osobně použivám sestavu:
Ryzen 1600x
AMD radeon 570 8GB nitro 2+
16gb ram
herní základní deska
procesor vodou chlazený
SSD čistě pro hry které aktuuálně hraji
HDD pro hry které nehraji tak často a na dokumenty videa a fotky
SSD separátní na windows
Monitor full HD ve 144hz

Hra na ultra vysoké detaily i když hra sama píše že je to spíš pro vývojáře než pro normální hraní mi běží na 60 - 80 fps

Jinak konflikty u hry vznikají u průchodů které byli založeny v těch nejstarších verzích, které vytváří konflikty věcí které jste měli uložené ve hře a následně byli změněny… osobně jsem se setkal pouze s konflikty že na některých místech je třeba 2x truhla nebo někde zůstal stát kůň atd… nebo že se mi na zemi váleli zbraně, ale nic vážného co by omezilo hru. Nyní hraji již 5 průchod a zatím vše bez problému a hra e chová skvěle.

Samozřejmě když vyšla verze kde byl zásadní bug tak jsem počkal do opravného patche a vše pk šlo v pořádku… například holič a kadeřník v lážních těĎ u patche 1,4 počkal jem na 1,4,1 a vše bylo v pohodě

1 Like

konečně se tady někdo vyjádřil jako inteligentní tvor a né hovado co umí jen nadávat. Díky tobě a podobným hráčům :slight_smile:

Já za sebe musím říci, že hra mi poprvé spadla až včera, kdy jsem se snažil prodat šípy, které byly v inventáři aktuálně použité pro střelbu a to hraji hru od patche tuším 1.2.5 na medium nebo o trochu výš. Mám nahráno 157 hodin a ještě jsem hru nedohrál, právě jedu do Mrchojed, kde mě asi čeká mor či co. Když mě něco nešlo, šel jsem si zalovit, projížděl se krajinkou, pobil pár lapků, Skalickým jsem do truhly dal nějaké peníze z pytlačení, nové šaty, uvařil si lektvary, prostě pohoda. Když už je tu ta diskuze, tak taky vymýšlím, s odpuštěním píčoviny, které by se mi tam líbily a tajně doufám, že si to vývojáři přečtou a něco z toho zakomponují. Vyjadřuju se k věcem, které mi na hře vadí, třeba s questovými předměty, ale ta hra je sakra super i přes tyhle drobné kolize. Pořád je to velice komplexní dílo, které asi ještě chvíli mělo uzrát, než s tím šli na trh. Tohle ale píšu, protože jsem neměl problémy, které popisují někteří hráči, to bych asi taky vyrost ventiloval frustraci aspoň tady na fóru. Jestli to není blbost těch hráčů, jak píšete ohledně hardwarových nároků, pak je docela chápu.
No nic, těším se až si celou hru budu tak za půl roku hrát od začátku, kdy už to bude vychytané. :wink:

Páni, tak to hraješ opravdu pečlivě, 157 hodin a jsi teprve u moru v Mrchojedech. To odhaduji celkově tak na 300 hodin. A to už je vážně výkon. :slightly_smiling_face:

Takže vlastně říkáš že ti co si to koupili brzy mají smůlu a jsou hlupáci. Měli počkat až to bude odladěné a ve slevě. :joy: Dobré vědět až zase WH vydá nějakou hru a napadlo by mě si ji koupit. Člověk se pořád učí, ale jak říkám, já už nehrál žádnou hru hodně let a tenhle nový přístup jsem neznal.

tohle je problematika u všech her ne jenom u téo hry a říkám, že konflikt je jen v tom, když třeba byl v truhle nějaký item a ten byl pak odstraněn tak se člověk nesmí divit že mu potom také zmizí když ho měl z té truhly. Dále samozřejmě pokud se vymění bedna a místo ní byla pridaná jina tak lidi kteří mají hru od starší verze hry mají ve hře obě truhly na sobě a ti co mají nový začátek mají truhlu pouze novou… o závažných věcí jako dropů FPS nebo jinejch ptákovin, jako dropy hry nebo jiné píčoviny se tyto konflikty netýkají

A na to jsi přišel jak? Cryengine jako každý jiný normální engine používá texture managery atd., dokud není textura načtená tak se zobrazuje náhrada. textura se klidně může načítat půl roku, je to úplně jedno. To samé 3D objekty, zvuky, cokoliv.

Nestíhá bufferovat a hra padá, máš nějaký důkaz nebo to je jen domněnka jako to první? :slight_smile:

1 Like

asi tak :smiley: zajímavé že mě textury načítaj pomaleji atd… ale hra mi nepada to je celkem kec

Patch 1.4, potažmo 1.4.1 byl, je a bude prostě průser. Jsem jeden z lidí, co mu od samého počátku hra šlapala naprosto, naprosto korektně. Sestavu mám poměrně výkonnou - Core I7-4790K, 8GB RAM a 1050TI. Tzn. mezikontinentální raketa to není, ale ani žádný párátko. Hra jede na vyšší detaily zcela, zcela v pohodě.

Stáhnutím patche 1.4 to skončilo. Ztratil se mi hlavní save, pomotaly se mi mezi sebou questy, atd. a nemohl jsem pokračovat. Poté, co přišel patch 1.4.1 hra začala padat do windows.
Tzn. je úplně jedno, co si tu povídáme, patch 1.4 mi nějak hru nakopnul a stav je takový, že nehraju a čekám, jelikož se mi nechce volit dialog podle toho, jestli hra spadne, nebo ne, ale podle toho, jak chci hru hrát.

Psal jsem do Warhorse, popsal závadu a během chvíle mi odpověděli, že o problémech vědí, snaží se je opravit. Tzn, patrně to nebude mít souvislost s uživatelskou akcí - nastavením apod. To by přece půl firmy nebláznilo a nehledalo chybu.

Jindy bych byl asi dost mrzutý. Ale Kingdom Come je natolik famozní a neuvěřitetlný zážitek, že počkám.

Ano, patch 1.4.1 hodně lidem pomohl, a těm, co pomoc nepotřebovali, hru rozsekal :rofl:

3 Likes

Ta problematika není na straně cryenginu ale na straně windows tzn operačním systému a na straně HW… toto vím dobře jelikož se živím jako počítačový tester…

1 Like

Ta problematika je na straně aplikace a je na vývojářích, aby to opravili :wink:

1 Like