Prodejnost?

Vím, že to měl být sarkasmus, ale popsal jsi to celkem přesně. Když se podíváš na recenze na Steamu a vývoj počtu hráčů tak je vidět, že hra se prodávala kvůli hypu.

jak by řek jeden klasik: je to marný, je to marný, je to marný … nic jinýho než se už jen zasmát nezbejvá :smiley: :smiley: protože podle vývoje tvojich komentářů už nic nepomůže … máš pravdu, pojďme všichni hru odinstalovat a sledovat který hry maj vývoj počtu hráčů a brilantní recenze na steamu aby jsme náhodou nehráli něco špatnýho … dál nemá smysl tohle fórum sledovat ÁMEN …

3 Likes

Triton musí vědět že na steamu je mraky špatných recenzí, jen on sám jich tam napsal čtyřicet dva :wink:
Steam není realita, realita je taková, že studio postaveny na zelený louce udělalo ohromnou úspěšnou hru a ta bude mít pokračování! Díky …

1 Like

Tak to rozeberme ještě z jiného pohledu. V současné době se prodává kolik že kopií KCD denně? Podle mých propočtů je to zhruba 1350 ks/den (± 20%). Dále odhadujme, že WH připluje z každé prodané kopie hry kolik? 600 Kč? To za měsíc hodí takových 1350 x 600 x 30,4 = 24,6 mil. Kč. 60% z toho požere zázemí firmy - kanceláře, nájmy, elektrika, služby atp. Zbývá 9,8 mil. Kč/měsíc. Až na pár lidí tam sice všichni jedou po bakalovsku jako OSVČ, ale šly infa, že mají nějakých snad nějakých 100-150 lidí. Z toho se celé studio neuživí. Buď už to tedy personálně přiškrtili a nebo už makaj minimálně z poloviny kapacit na něčem jiném. Jelikož KCD už zkrátka negeneruje žádný dostačující pravidelný příjem, který by studio uživil a ještě dovolil z toho něco natřískat. Mimořádné zisky ze slevových akcí shrábne Bakala.

Propočty, předpoklady a odhad … Pane Vy jste fyzik? :wink: Přesný součet nepřesných čísel … Jako bych u nás ve firmě dělal statistiku.

KCD bude velmi brzy zlevněno o -20%.
Náznaky už jsou-

Vypadá to, že před E3 (12.6.2018) by se měl objevit patch 1.5.
Je pravděpodobné, že současně s tím se cena skrouhne o -20% (21.6.2018 začíná na Steamu Summer Sale).

1 Like

Tak cena KCD byla včera na Steamu snížena o -20%. To trochu naboostovalo průměrné prodeje, které se tváří, že jsou cca 3x vyšší (cca 4 tisíce kopií denně) než poslední dny před touto slevou (cca 1300 kopií denně).
No jsem zvědav, jak dlouho ten boosting vydrží. Co nevidět by měl vyjít patch 1.5.x - počítám, že to bude ještě před E3.

Vzhledem k tomu jak naplánovali DLC a updaty, tak bych řekl, že zájem vydrží. No a vzhledemk těm DLC to vypadá že ve Warhorse jsou spokojení a mají dost prostředků na další vývoj - jak této hry, tak jejího pokračování.

DLC sice naplanovali,ale co s Jindrovym pribehom? Act II(III?). Uprimne ma moc nezaujimaju lubostne pribehy Janka Vtacika ci ta zenska DLC zalezitost.

Divil bych se kdyby na něm nepracovali. Oficiální informace jsem o tom ale neviděl. Možná budou, DrFusselpulli naznačoval že chystá zase týdenní updaty jako bylo weekly torch.

Tak cena je opět zpět na 50 éčkách. Asi jen nějaký test nebo co. Prodeje jdou samozřejmě zpět dolů.

DrFusselpulli už přímo řekl, že pokračování hlavního příběhu bude v 2. díle, když odpovídal na dotaz zda DLC přinášejí posun v hlavní linii.

Aktuální prodeje odhaduji na 1,67 mil. ks kopií.

Před pár dny Humble Bumble i Steam prodávali s -20% slevou a jistý potenciál tam byl (20% dolů = 3x větší prodeje… samozřejmě se to nedá očekávat jako trvalý efekt, ale jen pro pár týdnů). Sám jsem zvědav, jak moc se to boostne s patchem 1.5 a s nějakými těmi DLC. Pokud to hoši nezvorají, přitlačí se slevami (na Vánoce KCD za 30E a všechna placená DLC za +10E) a vydají ten český dubing, tak by do Vánoc ty 2 mil. kopií mohli dát.
Podle mě zvolí ale nejspíše strategii takovou, že i s placenými DLC bude KCD pořád za 50E, a základní/holá hra půjde cenově dolů.

To odhaduješ s přesností na dvě desetinná místa, jo? Dobrý! :slight_smile: Každopádně přeju dobré prodeje.

Tak patch 1.5 vystřelil 30denní hodnocení na Steamu nad 70%.

V rozhovoru pro ihned.cz se Vávra vyjadřuje k prodejnosti-

HN: Před čtyřmi měsíci, 13. února, vydala vaše současná firma Warhorse Studios dlouho očekávanou hru Kingdom Come. Za necelé dva týdny se jí prodal milion kusů. V jednom rozhovoru jste říkal, že ve firemní kuchyňce máte počítadlo, které ukazuje aktuální prodej. Co na něm bylo dnes ráno?
To vám asi nemůžu říct. Pravda je, že jsme rychle prodali milion, byť ani to jsme oficiálně neoznámili. Já jen řekl, že je to “možná” milion, a všichni hned psali, že “určitě”.

HN: Ale to bylo ani ne dva týdny po vydání.
Ano, to jsou prodeje nejsilnější. Po třetím týdnu se prodej každý týden zmenšuje o polovinu. Dnes jsou to v podstatě nezajímavé stovky kusů týdně. Ano, vydělává nám to peníze, ale už to není tak dramatické.

Nevím tedy, co je myšleno přesně pojmem “nezajímavé stovky kusů”, ale zjevně se to nedá definovat pojmem “několik tisíců kusů” (což já rozumím, že slovo “několik” je obvykle myšleno od cca “5” výše). Takže prodeje jsou v současnosti pravděpodobně menší než 5 tisíc kusů týdně, tj. je to pravděpodobně aktuálně ještě podstatně méně, než jsem odhadoval před měsícem (cca 1300-1350 ks denně).

Ten prepis rozhovoru je blbe, kdyz si pustis to video, tak tam v nem Dan rika, ze prodavaji stovky kusu denne, ne tydne.

1 Like

Video bych si pustil rád, bohužel mi nefunguje - zjevně za to chtěj těch svých 9 kaček.
Každopádně mi bylo hned divné, že bych se s tím odhadem prodejnosti (cca 1300 ks denně) tolik seknul… Kontroloval jsem i poslední čísla ze Steamu, a ty taky nenaznačují, že by to mělo tolik spadnout - naopak se to díky patchi 1.5 krapet zmátořilo…

Pokud vím, i PUGB má recenze “smíšené” a nevím, že by vývojáři strádali. KCD má zatím recenze “spíše kladné.” Počet recenzí je 19tis, to podle tvého vlastního odhadu znamená cca 1.9 milionu prodaných kopií a to zdaleka není všem dnům konec. Ačkoli to nemá na 90 milionů prodaných her konkurence, na naše poměry je to obrovský úspěch. Paradoxně hře nejvíc pomohlo to, čeho jsem se nejvíc bál, totiž “scházející” černoši a “rasistická kontroverze.” Ukázalo se, že hráče aktivisti a jejich “názory” v podstatě nezajímají, prodejům hry to neuškodilo, právě naopak, pomohlo. Ti aktivisti jako stádo idiotů dělali celou dobu Vávrovi zadarmo celosvětovou reklamu. Samozřejmě, kdyby aktivisti opravdu zatroubili do útoku a začali třeba vydírat obchody které KCD prodávají, rozbíjet výlohy, napadat a zastrašovat zákazníky, bylo by zle. Zaplať pánbů za digitální distribuci, kde koupit si “rasistickou” hru zatím není trestné - ale za pár let už bude, dejte na moje slova. Studiu se to povedlo udržet v rovině rozumné nenávisti, kdy se o hře psalo a přitom kromě pár tisíc fanatiků v USA a pár desítek fanatiků v Německu, proti ní nikdo nic neměl. A lidi kupovali. Co se týká “nesplněných slibů,” upřímně, kdyby mě hra nutila jít do bitvy, v mé prošívanici a s mečem, se kterým 2x seknu a jsem bez staminy, tak si řeknu, že zešíleli. Jsem právě rád, že tam ty slibované velké bitvy zatím nejsou a doufám, že ani nebudou. Zatím mám problém zabít jednoho jediného žoldáka v brnění. Někdo tu zmiňoval, že by bylo super, kdyby si hráč mohl za peníze najmout na “špinavou práci” lidi, prostě si najmout bojovníky do boje. To by bylo super. Zatím mám velký problém porazit víc než dva nepřátele najednou, tím by se to vyřešilo.

2 Likes