Quest v klášteře

Tak si musím trochu postěžovat. Hra je supr, na klášter jsem se těšil, ale ten quest je podivný. Nakonec jsem si musel vygooglit jak se přes něj dostat, a řešení je prostě divné.

1. Racek po mě chce, abych Svatýho přivedl do Ratají. Takže ho nehodlám zabíjet.
  2. Podle poznámek u Převora jsem si byl jistý že je to Antonín. Tak jsem ho v ústraní zmlátil do bezvědomí, vynesl ven … a nic. Na koně s ním nemůžu, nemám ho jak do těch Ratají dostat. Přitom tímhle jsem podle mě splnil to co chtěl Racek a verbíři. Mimochodem, když ho prohledám, tak žádnou kostku nemá. Když ho okradu, tak taky ne.
  3. Vygooglil jsem jaké je správné řešení. Chce se po mně abych Antonínovi prozradil že v klášteře hledám Svatýho. Jakou to má logiku? Když vím kdo to je, tak mu o svém poslání rozhodně říkat nebudu, ne? Pak se od něj nechám otrávit a v následujícím rozhovoru prostě není žádná možnost ho zatknout a dovézt Rackovi. Můžu se s ním akorát dohodnout a nebo ho zabít.
  4. To jak se kostka najednou objeví když ho zabiju je podraz. Jestli ji má u sebe při zabití, tak ji měl mít u sebe už předtím.

Takže tenhle quest měl velký potenciál, ale nakonec jsem pořád jenom bloumal po klášteře a místo přemýšlení jak splnit úkol jsem přemýšlel co proboha vývojáři mysleli že mám jako udělat. Škoda toho potenciálu.

5 Likes

Ja to udělal tak že jsem se snim dohodnul takže pak musite utect z klaštera, jakmile budete venku tak tam budeš mit možnost odvest ho do rataji a nebo ho nechat byt když daš první možnost tak se snim pustiš do rvačky vyhraješ a pak cutscena jak ho mistní rychtař necha odvest do ratajskeho žalaře.

Tak to je zrada že když ho zbouchám a dostanu z kláštera dřív, aniž bych se s ním dohodnul, tak se to nepočítá.

1 Like

souhlas, quest rozhodně zajímavej,ale trochu divnej a pro mě těžkej, já ho vodkrouhnul a Racek nic neřikal že by se mu to nějak extra nelíbilo, linka pokračuje v klidu dál…

Tady souhlasím, já s tímhle questem zrovna zápasím a musím říct, že všechno se mi zatím moc líbilo, ale tuhle část v klášteře teda už silně nenávidím :smiley:
Já jsem na to nepřišel, savenul jsem a postupně jsem zabíjel jednotlivé novice a čekal, co se stane.
Nicméně také jsem zkoušel všechny okrást a zrovna Antonín u sebe nic nemá, takže jsem tu logiku také moc nepochopil.

1 Like

No logiku to ma aspon trochu protože určitě bezpečnější by bylo nic nemit u sebe a všechny cenosti někam schovat a v klašteře se da najit poklad a v jedne truhle je antoninovo kudla mam za to, když ji najdeš tak ho mužeš konfrontovat a když na to nepřijdeš a začneš je postupně zabijet tak se nemužeš divit že se nic nestane, takže to logiku asi ma nemysliš ? :smiley: jinak je pravda že moc možností jak ten quest udělat neni a to je škoda, a jinak musiš najit zaznamy u hlavního opata kterej je v knihovně za dalšíma dveřma pak zjistiš koho hledaš.

No, kdyby měl tu kostku někde v truhle nebo prostě v úkrytu, tak bych to bral. Ale jemu se ta kostka objeví v inventáři ve chvíli kdy ho zabiješ, to je blbý.

Antonínův nůž jsem nikde nenašel, je tam jen nůž toho Čížka. V zásadě quest tak nějak chce, abych všem na začátku vykecal kdo jsem a co dělám, pak se nechal otrávit, a teprve potom to začne. Jenže to mi právě vadí, protože když vím že tam někdo je padouch, tak si logicky musím dát zatraceně pozor abych mu nic neprozradil. Koneckonců to, že mě vzápětí otráví, to dokazuje. Akorát hra tam dělá takový podraz že to, že mě otráví, je vlastně dobře.

Tak to nevim ja tu kostku vubec nepotřeboval hlavně protože jsem ho nechal odvest do žalaře a ano čížkuv poklad mužeš najit i s jeho zdobenou kudlou a antoniova truhla s jeho kudlou je tam kde spí novicove ted nevim přesně v které a je fakt že quest je takovej zmatenej vesměs je to linearní quest a to hodně protože na zavěr tam máte dvě možnosti a to je vše a moc zpusobu jak to udělat neni což je velká škoda ale zase klašter byla zajimava zkušenost.

Nevím, asi jediný quest, který se mi za celou hru opravdu nelíbil :smiley:

Súhlas, aj mňa tento quest dosť sklamal, keďže vlastne jediným riešením je priznať sa mu, že ho hľadám (aj keď neviem, že je to on), na čo ma on otrávi, ja to prežijem a on sa mi prizná.:grin: To nemá logiku. Čakal som, že budem postupne zistovať čriepky informácii a postupne si ich dávať dohromady, až vytvorím celkový obraz. Byť to tak, bol by to snáď najlepší quest hry.

BTW tá linka s tým mníchom, ktorý ti každý deň zadáva, čo za elixír máš uvariť, a máš pre neho zisťovať, čo za špinavosti sa v kláštore dejú, tak tú som teda nepochopil. Bonzol som mu asi tri veci, ktoré sa mi podarilo zistiť, a čakal som, že mi zadá nejaký quest alebo sa dozviem niečo, čo ma niekam posunie, ale nič…

A ten denný rozvrh mi vypisuje furt, aj keď som už o niekoľko main questov ďalej…:grin:

1 Like

Jj, také jsem zjišťoval pro něj různé věci a myslel jsem, že nakonec se někomu takhle vlichotím a on mi něco prozradí a já budu pak schopen konfrontovat dotyčného novice, ale nic… po já nevím kolika denních cyklech v klášteře už mi teda z toho začínalo dost hrabat a hlavně dost s*át :smiley:

Jak daleko cca jsem v halvní q linii když jsem právě u tohohle questu? Zajímá mě kolik toho jěště mám před sebou :smiley:

1 Like

zhruba 8-10 hodin zaleží jak to hraješ jinak tě tam čeka ještě dost velkych věcí

@Kaven kostku u sebe má jen pokud ho domlátíš a pokud ji nemá je to bug… Když ho dotáhneš ven a chceš ho přinést Rackovi mrtvého nechápu co by pomohlo ho dostat do žaláře… Ehm po té bitce to totiž týpek nepřežije ( není v bezvědomí a u jeho “jména” se ukazuje “mrtvola”)
Mimochodem doporučuji hned jak se dostane z Kláštera vyzvednout si věci z truhly co jste tam nechali a zabít vrátníka a vzít mu glejt… Týpek se respawne nebo ho jen omračte… To vám zaručí další bug což je ten, že do kláštera budete moct znovu kdykoli místností kde jste odložili věci… Tento bug nijak neškodí a je to takové to “co kdybych někdy chtěl znovu do toho mnišského nudného vězení” společně s tím zůstanou i questy od mnichů atd.

Má u sebe kostku když ho zabiju, ale ne když ho omráčím pěstma. Teda, teď si nejsem jistý jestli byl skutečně jen v bezvědomí, ale skoro na sto procent jo, protože žádného dalšího mnicha jsem pěstma nikdy nezabil, vždycky jen omráčil. No, vlastně Antonínas jsem nezabil určitě, protože to by se mi jinak hned napsalo že jsem splnil quest.

Hele , já je zkoušel zabíjet postupně všechny po jednom a u každého mi to pak napsalo, že quest byl splněn :smiley:

Já si to vykládám tak, že kostku nemá v kapse, ale třeba v nějaké tělní dutině a Jindru nenapadne tam šátrat, když je živej. :smiley: Ale i tak mě to zamrzelo.

Člověk ví, že hledaná osoba je nejnovější novic (to Antonín myslím prozradí), že je bývalý kněz (to se dozvíte z knihy) a že má někde schovanou dýku (to myslím říkají ti lapkové v kostele). To vše na něj sedí. Ale problém je, že Jindra, i když si přečte tu knížku, řekne, že si není jistej, kdo to je - vy to sice víte, ale postava to neví! :smiley: A v tom je asi ten problém. I tak je to škoda, že na něj nejde kápnout líp.

Mně se navíc snad všechny questy v klášteře zabugovaly.
krádež vína - tam mi řekli, ať promluvím s Jodokem, ale mně se v deníku napsalo, že mám ukrást víno od nápravníka, udělal jsem to a to víno pak nešlo těm dědkům ve sklepě dát, místo toho mě hodili do basy.
Prázdné stránky nešly najít všechny, protože jsem dřív jednu už vzal, když jsem v klášteře hledal Necronomicon pro jiný quest s vymýtáním duchů. (vyřešil jsem to tak, že jsem se vykradl z kláštera k bedně se zabavenými věcmi a tam ta stránka byla).
To člověka už pak dost naštve, spolu s tím, jak vás cirkátoři hodí do basy někdy jen nazdařbůh, protože jste někde o sekundu dřív…
A nakonec ta otrava. Já poctivě každý den jedl, ale ta otrava začne působit jen když jíte dostatečně dlouho, takže se mi to nespustilo.

Ten quest mě i tak moc bavil, super atmosféra kláštera a povinností. To večerní světlo dopadají skrz gotická okna do chodeb… ten pocit, když se vykradete ven a jste na chvilku volní. Super. Ale ty bugy a příliš striktní linie to kazí.

Já se tedy k tomuhle klášteru ještě nedostal, protože mám buglý hlavní quest po otravě v Mrchojedech a čekám na patch…Dělal jsem ale včera vedlejší úkol se získáním Necronomiconu pro Ratajského písaře. Do kláštera jsem se vlámal přes zamčené dveře, pohybovali se tam mniši a strážníci…Jeden strážník mě načapal tak jsem ho tam zabil, pak jsem usmrtil jednoho mnicha a vzal si jeho oblečení. Pak jsem ukradl knihu a zmizel. Doufám že mi to nenaruší chod toho budoucího questu v hlavní linii? :slight_smile:

1 Like

Snad ne. Navíc jsem slyšel na youtube, že po pěti dnech všechny postavy ožívají, takže možná to tam bude, jako by se nic nestalo. :smiley:

Ked uz sme u tych Bugov v klastore. Ked som plnil quest s necronomiconom, tak som chamtivo zobral aj tu druhu knihu o lieceni… Teraz som v klastore, mam Nevlasovi doniest tu knihu, ale ta tam neni a nemam ju ani v inventari, kedze som sa musel vzdat vsetkeho svetskeho :smiley: Da sa pre nu vybehnut do tej truhly pri brane? nas*aty som to po tomto zisteni vypol :smiley:

1 Like